İçme suyuna ilk neşter vuruldu

Çerkezköy’ün içme suyuna, Hükümet Caddesi’nde yapılan çalışmayla ilk neşter vuruldu. 240 metrelik içme suyu ana isale hattının değiştirildiği caddede son teknoloji ürünü duktil boru kullanıldığı gözlemlendi. Çerkezköy’de 100 kilometre civarında içme suyu hattı bulunduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bu hattın yaklaşık yüzde 50’sinin eski teknoloji ürünü asbest boru olduğunu ifade etti. TESKİ’nin içme suyu hatları için 2018’de büyük bir çalışma başlatacağını kaydeden Başkan Akay, “Proje ihalesi İller Bankası’na yapıldı. Proje geldiği zaman 2018 yılında TESKİ Çerkezköy’ün içme suyu hatlarında yenileme çalışmalarına başlayacak.” açıklamasında bulundu

İçme suyuna ilk neşter vuruldu
22 Şubat 2017 Çarşamba 16:15

2018’DE KÖKLÜ DEĞİŞİM YAŞANACAK

Çerkezköy, 90’lı yılların başında yapılan altyapı çalışmaları kapsamında döşenen asbest borulardan 2018 yılında kurtuluyor. Boruların içinde biriken katman yüzünden sürekli klor verilen sular, hatların yenilenmesiyle birlikte klordan kurtularak katkısız bir halde evlere ulaşacak.

YÜZDE 50’Sİ ASBEST BORU

Hükümet Caddesi’nde gerçekleşen yol genişletme çalışmalarına paralel olarak ilerleyen içme suyu ana isale hattı değişimi, asbest boruların kaldırılmasında atılan ilk adım oldu. 240 metrelik hat, çalışmalar kapsamında son teknoloji ürünü duktil borularla değiştirildi. TESKİ’nin 2018 yılında Çerkezköy’ün içme suyu hattında köklü bir çalışmaya başlayacağını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yapılan işin ne kadar önemli hayati olduğunu, yıllardır biriken kumun borulara yapıştığın görüyoruz. Sağlığa zarar vermemesi için sulara sürekli klor basılarak bugüne kadar gelinmiş. Çerkezköy 100 kilometre üzerindeki hattında 50-60 kilometresi asbest borularla kaplı. Önümüzdeki yıl TESKİ ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak içme suyu yenileme hattının ne kadar önemli hayati olduğunu bu manzarada görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİR MİKTAR SIKINTI ÇEKİLECEK

Altyapı çalışmaları esnasında vatandaşların bir miktar sıkıntı çekeceğini de sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şu an Kızılpınar’da da bir altyapı çalışmamız var ve vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Ancak altyapı çalışmaları kapsamında bazı sıkıntıları çekmek durumunda kalıyoruz. 2018 yılında yapılacak olan kapsamlı çalışmada da bunlar olacak. Bugün Hükümet Caddesi’nde yapılan çalışmalarla, yaşanabilecek sıkıntıları bir nebze görmüş oluyoruz. Altyapı sorunu önemli bir sorun ve bundan kurtulmak için bir miktar sıkıntı çekmemiz gerekiyor. Çalışmalar esnasında vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.