İşkur ile Halk Eğitim arasında protokol imzalandı

İŞKUR Çerkezköy Şubesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ‘Engellilere Bakım’ mesleğinde özel politika gerektiren gruplara yönelik istihdam sağlanıyor

İşkur ile Halk Eğitim arasında protokol imzalandı
06 Mart 2015 Cuma 09:00

 KURSLAR KAPAKLI’DA DÜZENLENECEK

Kapaklı Halk Eğitim Merkezinde organize edilecek istihdam kursu 16 Mart’ta başlayıp 27 Mayıs’ta sona erecek. İŞKUR Çerkezköy Şubesi ile Halk Eğitim Merkezi arasında yapılan işbirliği sonucunda özel politika gerektiren gruplara ‘Engellilere Bakım’ kursu veriliyor.

KURS 16 MART TARİHİNDE BAŞLAYACAK

Kursiyer seçme işlemleri 12 Mart tarihinde İŞKUR Çerkezköy Şubesinde yapıldıktan sonra 16 Mart tarihinde başlayacak. Yaklaşık iki ay sürecek olan kurs 27 Mayıs tarihinde ise sona erecek. Özel politika gerektiren gruplar arasında İşsiz bayanlar, İşsiz gençler, uzun sürekli işsizler, eski hükümlüler, engelliler ve engelli aileleri, romanlar ve göçmenler yer alıyor.

KURSLAR 25’ER KİŞİLİK OLACAK

Düzenlenecek kurslarda gruplar 25’şer kişilik olurken, öğrenme süresi her modül için 40 saat olacak. Düzenlenecek kursların modülleri arasında Anatomi, Fizyoloji, Engelli Bakım Hizmetleri, Kişisel Bakım, Engelli Bakım Hizmetlerinde İletişim, Engellilerin Toplumsal Yaşamı, Engellilerde Öz Bakım, Engellilerin Bakımı, Vücut Mekaniğini Koruma, Pozisyon verme ve kaldırma, Günlük Bakım, Banyo ve Olağan dışı durumlar konuları yer alıyor. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.