İtfaiye neden tatbikat yapmıyor?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne itfaiyelerin, geçmiş yıllarda yaptığı tatbikatların şimdilerde neredeyse sıfıra inmesi vatandaşları tedirgin ediyor. Tatbikatların kesilmesinde en son çıkan İş Güvenliği Kanunu’nun etkili olduğu iddia edilirken; vatandaşlar buna rağmen eğitimin şart olduğunu, itfaiyenin pasif bekleyişinin olası bir yangında facialara neden olabileceğini savunuyor

İtfaiye neden tatbikat yapmıyor?
11 Ekim 2017 Çarşamba 18:00

NEREDEYSE HİÇ TATBİKAT YAPILMIYOR
Hatırlanacağı üzere Tekirdağ, Büyükşehir olmadan önce Çerkezköy ve Tekirdağ’ın diğer ilçelerinde görevli itfaiyeler çok sayıda tatbikat ve eğitime imza atıyordu. Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olması ve son çıkan İş Güvenliği Kanunu’nun da etkisiyle bu tatbikat ve eğitimler neredeyse tamamen ortadan kalkmış vaziyette olduğu iddia edildi.
VATANDAŞLAR TEDİRGİN
Önceleri, ağırlıkla okullar olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda yapılan tatbikatlar; hem itfaiye personelini tetikte tutmak hem de vatandaşları bilinçlendirmek adına önemli bir rol oynuyordu. Şimdilerde ise neredeyse sıfıra inen tatbikat sayıları vatandaşları tedirgin ediyor.
HİDROLİK MERDİVENLER ÇOK KISA
Vatandaşların tek korkusu itfaiye personeline tatbikat yaptırılmamasıyla da sınırlı kalmıyor. Geçtiğimiz haftalarda gündeme getirdiğimiz ve itfaiye araçlarında bulunan hidrolik merdiven uzunluklarının yetersiz olduğunu belirten haberlerimize aradan aylar geçmesine rağmen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden hala bir cevap gelmemiş olması Çerkezköy halkının tedirginliğini ikiye katlıyor.
CAN GÜVENLİĞİNDEN DAHA ÖNEMLİ İŞLERİNİZ Mİ VAR?
İlk olarak 10.08.2017 tarihinde ‘İtfaiye merdivenleri çok yetersiz’; sonrasında da 14.09.2017 tarihinde ‘Büyükşehir facia çıkmasını mı bekliyor?’ başlıklarıyla yayımladığımız haberlere, Tekirdağ Büyükşehir Belediye yetkilileri -can güvenliğinden daha önemli işleri olsa gerek- hala cevap verebilmiş değiller.
EKİPMANLAR YETERSİZ
İlgili haberlerimizden sonra cevap alınamaması bir yana itfaiye ekipmanlarında hala bir iyileştirme de yok. 20 – 25 yaşında araçların dahi bulunduğu Çerkezköy İtfaiyesi’nde tatbikatsızlığın yanında ekipman eksikliği de bulunuyor.
VATANDAŞLAR CEVAP BEKLİYOR
Vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Hazim Tamer Dodurka ve İtfaiye Dairesi Başkanı Emin Pehlivan’dan en kısa sürede bir açıklama beklediklerini ifade ederken; vatandaşların can güvenliğini birinci dereceden ilgilendiren böylesi önemli bir konuda sessiz kalınmasının büyük bir yanlış olduğunu dile getirdi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.