Kadına şiddete karşı panel düzenlendi

Çerkezköy Kent Konseyi ve Tekirdağ Barosu işbirliği ile “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla panel düzenlendi.

Kadına şiddete karşı panel düzenlendi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
27 Kasım 2019 Çarşamba 16:20


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Çerkezköy Kent Konseyi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Sedat Tekneci, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Cengiz Memiş, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Panel, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol ve Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Sedat Tekneci’nin açılış konuşmaları ile başladı.
HİCAP DUYUYORUM
Panelde konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Kent Konseyi ve Tekirdağ Barosu’na teşekkür ederek “Kadına şiddeti konuşuyor olmaktan, cinsel istismarı konuşuyor olmaktan hicap duyuyorum. Dünyada kadına verilen en önemli haklardan biri olan seçme ve seçilme hakkı Türkiye Cumhuriyeti’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir. Fakat ülkemiz öyle bir noktaya geldi ki… Kadına şiddettin artarak konuşulduğu, kadın haklarının teslim edilmesi gerekliliğinin konuşulduğu dönemleri yaşamaya başladık. Aslında bu nedenden bir sonuç çıkarmak gerektiğini düşünüyorum.
KADINA ŞİDDETİN OLMADIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM
   Geldiğimiz noktada yaşadığımız topraklarda, Türkiye Cumhuriyeti’nde kadına şiddetin önüne nasıl geçebiliriz, bu toplum hangi eğitimlerden geçerek yeniden normal haline dönebilir, bunları korkmadan yüksek sesle konuşuyor olmamız lazım. O yüzden bu gibi panelleri çok önemsiyorum. Bu paylaşımların daha fazla artması gerektiğine inanıyorum. İnşallah kadına şiddetin olmadığı, barışın, huzurun kardeşliğin tesis edildiği bir dünyada yaşamayı temenni ediyorum. Kadının da erkeğinde eşit haklara sahip olduğunun dillendirilmediği, bunun hayatın bir gerçeği olduğunun farkına varıldığı bir dünya diliyorum” ifadelerini kullandı.
   25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen panel, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Av. Sena Açıl ve Av. Ege Asena Afyon’un sunumları ile sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.