Kapalı spor salonu testten geçti

Çerkezköy Belediye eski Başkanlarından Mehmet Uz döneminde İstasyon Mahallesi’nde yapılan Kapalı spor salonunda yapılan dayanıklılık testi sonucu geldi. Test sonucuna göre binanın kullanılabileceği ancak yapının etrafında drenaj ve su ıslah çalışmalarının yapılması gerektiği ifade edildi

Kapalı spor salonu testten geçti
03 Mart 2015 Salı 18:22

 HERHANGİ BİR SIKINTI BULUNMUYOR

Yaklaşık bir ay önce Çerkezköy’e gelen uzmanlar, 12 yıldır atıl durumda bulunan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulunmuştu. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri yetkilileri, kapalı spor salonuyla ilgili yürütülen çalışmalarla ilgili yaptıkları açıklamada, “İstasyon Mahallesi’nde uzun yıllardır kullanılmayan bin 280 metrekare alanda bulunan Kapalı Spor Salonu’na deprem dayanıklılık testi yapılmıştı. İki gün süren deprem dayanıklılık testinde, kolonlardan alınan numunelere test yapılıp beton laboratuvarında kalitesi ölçüldü. Yapılan ölçümlerde de herhangi bir sorun çıkmadı. Gelen raporlar doğrultusunda binanın kullanılabileceği ifade edildi” açıklamasında bulunuldu.

BİNA KULLANILABİLECEK

Deprem dayanıklılık testinin ardından gelen raporda ise, “Mevcut salonun insanların uzun süreli ve yoğun olarak bulunduğu binalar sınıfa girdiğinden bu tür binaların 50 yılda aşılma olasılığı yüzde 2, depremler için can güvenliği hedef performansı düzeyi 50 yılda aşılma olasılığı yüzde 10 olarak dikkate alınmıştır” açıklaması yapıldı.

DRENAJ VE SU ISLAH ÇALIŞMASI YAPILACAK

İstasyon Mahallesinde Çerkezköy eski Belediye Başkanı Mehmet Uz döneminde yapılan 1280 metrekarelik kapalı spor salonu geçtiğimiz ay yapılan testin nihai sonucu ulaştı. Test sonucu mevcut yapının hem çelik çatı kısmı hem de betonarme kısmında hesap raporlarında görüleceği üzere kullanımına devam edilebileceği yer alırken, yapının kullanılması için etrafında drenaj ve su ıslahı çalışmalarının yapılması gerektiği ifade edildi. 

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.