Kapalı Yüzme Havuzu kaldığı yerden

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Tasfiye Kararnamesiyle dövizdeki ani kur artışından kaynaklanan maliyetler nedeniyle yarım kalan Çerkezköy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı kaldığı yerden devam ediyor.

Kapalı Yüzme Havuzu kaldığı yerden
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Şubat 2020 Çarşamba 18:19

26 Ekim 2017 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreni yapımına başlanan 9 milyon 650 bin TL maliyetli 5 bin 155 metrekarelik Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı dövize bağlı maliyetlerdeki artış nedeniyle yarım kalmıştı.
Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz günlerde yüklenici firmayla tekrardan anlaşmaya varıldı ve %10’luk  bir maliyet artışıyla  inşaat kaldığı yerden devam etmeye başladı.
Havalarında inşaat için uygun olmasıyla yüklenici firma olan Nalcı İnşaat çalışmaya tüm hızıyla başladı.
HEDEF 2020 SONU
İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitness alanları, antrenör ve soyunma odaları, 520 kişilik bir tribün, dışarısında ise bisiklet yolu ve koşu alanlarını yer alacak olan  kompleks olarak planlanan tesisin 2020 yılının sonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.
DÖVİZ ARTIŞI VURDU
İnşaatın başladığı dönemde yarı olimpik yüzme havuzunun 1 yıl içerisinde tamamlanarak, hizmete açılması planlanıyordu.
EKONOMİK KRİZ PROJENİN YARIM KALMASINA SEBEP OLDU
Nalcı İnşaat  firmasının yüklendiği proje,  İnşaat sektöründe yaşanan çöküşün ardından nihayet tekrardan başlarken, bittiği zaman bölgemiz için önemli bir yatırım daha devreye girmiş olacak. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.