Kutlu Doğum Haftası kutlandı

Kutlu Doğum Haftası, İlçe Müftülüğü İstişare Kurulunun Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda düzenlediği anma ve kutlama etkinliğiyle gerçekleştirdi

Kutlu Doğum Haftası kutlandı
19 Nisan 2015 Pazar 13:12

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Çerkezköy Müftülüğü bünyesinde oluşturulan İstişare Kurulu, 17 Nisan Cuma günü Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda anma ve kutlama etkinlikleri gerçekleştirdi. Saat 18.30’da başlayan etkinliğin protokolünde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Akp Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ve daha birçok siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ilçe yöneticileri ve kamu kuruluşu birim müdürleri yer aldı.

GÜL DAĞITILDI

Kutlu Doğum sebebiyle düzenlenen etkinliğe Çerkezköy halkının ilgisi yoğun oldu. Çerkezköy Kapalı Spor Salonunu dolduran vatandaşlara etkinliğin yapılacağı salona girerken Doç. Dr. İsmail Karagöz’ün ‘Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’ adlı kitabı ve umre için çekiliş bileti verilirken etkinliğin sürdüğü sırada peygamberin simgesi olan bin 500 adet gül dağıtıldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kutlu Doğum etkinliğinin sunuculuğunu Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz yaparken kürsüye çıkan ve programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna oldu. Tuna yaptığı konuşmada etkinlikte emeği geçenlere tek tek teşekkür ederken yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğinden bahsetti. Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna konuşmasını “Sizlerle bu salonda çeşitli etkinliklerle daha çok birlikte olacağız”diyerek noktaladı.

HADİSLER OKUYARAK ÖRNEKLER VERDİ

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna açılış konuşmasını yapmasının ardından Kutlu Doğum etkinliği , Çerkezköy Osmanlı Camisi imamının Kuran okuması ve ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları inceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı H.Osman Şahin’in konferansı ile başladı. Konferansın içeriğinde peygamber sevgisine vurgu yapan Şahin, Hz Muhammed’in hayatından hadisler okuyarak örnekler verdi.

HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLEDİ

Kutlu Doğum etkinliğinde konferans sonrası kürsüye Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay çıktı ve kısa bir konuşma yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti ve Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diledi.

VAHAP AKAY’A SÜRPRİZ YAPILDI

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlenen Kapalı Spor salonundaki etkinlikte kürsüye çıkan Çerkezköy Belediye Vahap Akay’a program dahilinde bir sürpriz yapıldı. Çerkezköy Belediyesinin 1988-1999 yılları Başkanvekili Selami Toz, kendi döneminden hatıra olan Çerkezköy Gençlik Spor forması ve kendisinin çizdiği Çerkezköy Belediyesinin eski bina resmini Vahap Akay’a hediye etti.

DÜNYA BİZE, BİZ BİRBİRİMİZE EMANETİZ

Aldığı hediyeler sonrasında Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanvekiline teşekkür eden Vahap Akay, Kutlu Doğum etkinliği çerçevesince konuşma yaptı. Çerkezköy Belediye başkanı yaptığı konuşmada “Dünya bize biz birbirimize emanetiz. Bunu yaptığı etkinlikle bizlere bir kez daha gösteren yaptığı bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum. Bize hakkı, adaleti, doğruluğu gösteren öğreten bizlere iyiliği, beraberliği, kardeşliği öğreten, bizlere İslamiyet’i müjdeleyen Hz. Peygamberimizin kutlu doğum haftasını hepinizin kutluyorum” dedi

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte şiir, hadis okuma, ilahi, hadis ezberleme, kompozisyon gibi çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, küçük altın ve hediyeler verildi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 Kutlu Doğum Haftası  yapılan bir dizi etkinlikle kutlanırken bu etkinliklerin düzenlenmesinde görev alan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Hema Fabrikası Genel Müdürü Yılmaz Arat, AKP Tekirdağ Milletvekili Adayı Ayşe Doğan, AKP eski il başkan yardımcısı Sait Yazı ve okul müdürleri Mehmet Keleş, Yusuf Karacalar ve Tuğrul Selimoğlu’na plaket verildi.

UMRE ÇEKİLİŞİ YAPILDI

Çerkezköy Müftülüğünün öncülüğünde oluşturulan İlçe İstişare Kurulunun düzenlediği Kutlu Doğum haftası etkinliğinde umre çekiliş kurası yapıldı. Çerkezköy Kapalı Spor salonundaki Kutlu Doğum etkinliğine katılan herkese ücretsiz olarak dağıtılan biletler üzerinden çekiliş yapıldı. Çekilen kura sonrasında Nurgül Aslan, Semiha Çetin, Fatma Şentürk umreye gitmeye hak kazandı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İmanlı Genç - 9 yıl önce
Kutlu Doğum Haftası mı?
Yoksa plaket, hediye töreni mi?
Maneviyatı yüksek olan böyle bir gece de sanki yarişma programındaymışız gibi sunuculuk yapmakta neyin nesi.!
Bu organizasyon Çerkezköy Müftülüğüne yakışmamıştır..
Bu tip programlar işin ehline yaptırılmalıdır. Saygılar..