Mahkemede hesaplaşacağız

Kendisini 'Baron' diye suçlayan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu'ya sert karşılık veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, makamında düzenlediği basın toplantısında "Mahkemede hesaplaşacağız" dedi. Ertem, ayrıca Ordu'ya acıdığını belirterek 'Paronoyak' dedi.

Mahkemede hesaplaşacağız
08 Haziran 2011 Çarşamba 00:00

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) İlçe Başkanı Mustafa Ordu'ya karşılığı sert oldu. Kendisini 'Baron' diye suçlayan Mustafa Ordu ile mahkemede hesaplaşacaklarını söyleyen Başkan Ertem, "Gerçekten ona acıyorum. Bu bir sağlık sorunu.  Mustafa Ordu paranoyak. Kafasında kurduklarını gerçekmiş gibi söylüyor" dedi.
BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu'nun kendisine karşı düzenleneceğini öne sürdüğü suikast planının arkasındaki kişi olarak 'Baron' ifadesiyle suçladığı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, makamında düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Başkan Ertem, "Sevgili Mustafa, mafyalı, vurdulu, kırdılı filmleri çok izliyor. Hani varya Kurtlar Vadisi, Ezel, Mezel gibi. Ben pek izlemem. Bunlar hayatına girdiği için kurguluyor sonra söylüyor. Net söylüyorum Mustafa Ordu'da bir paranoya var. Ben aslında Mustafa Ordu'ya cevap vermiyorum. Vermeyecektim de. Ama burda ciddi bir töhmet var" dedi.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM
Mustafa Ordu'nun 7 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde sürekli kendisini eleştirdiğine işaret eden Başkan Ertem, "Ben onun kompleksini biliyorum. 7 yıldır bana etmediği iftira, söylemediği hakaret kalmadı. Hiçbirine cevap vermedim. Sadece bir kez yine ağır bir hakaret etmişti. O zaman mahkemeye verdim. Ceza aldı. 10 ay mı, 11 ay mı olacak. Hapis cezası aldı. Ama ertelendi. Bunuda yarın Cumhuriyet Savcılığı'na vereceğim. Buradan söylüyorum. Suç duyurusunda bulunacağım. Bu kez de ceza alırsa ertelenen cezasıda uygulanır. Bir yandan da acıyorum. Ya çok dizi seyrediyor ya da çevresinde bu tip kişiler var. Çakal, makal, enik diye sıralıyor. Hiyerarşiyi de iyi biliyor. Ben böyle şeyler bilmem" dedi.
BU TARZ ONLARIN İŞİ
Kendisine karşı yapılan suçlamanın çok ağır olduğunu söyleyen Ertem, şunları kaydetti: "Bu çok ağır bir itham. Ali Ertem 50 yaşında. 20 yıldır Çerkezköy'de yaşıyor. Herkes tanır. Hayatımın hiç bir döneminde kimseyi tehdit etmedim. Kimseyi zor durumda bırakacak harekette dahi bulunmadım. Bu tarz onların işidir. Aciz insanların işidir. Ben aciz biri değilim. Kendimi ifade edecek biriyim.
Bu alçakca tezgah belki doğrudur. Bilmiyorum. Ama bu  bahsettiği şeylerin hiçbirine aşina değilim. Böyle birşey olsa en evvel ben engellerim. Alçakca, kalleşçe, ahlaksızca iftiradır. Bana yakışmaz. Çerkezköylüler bilir. Ben hayatım boyunca o tip insanların arasına girmedim. Bizim etrafımızda varsa da uzaklaştırmışızdır. Bu tip insanların yanında hiç bulunmadık. Dinimizde de bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Ben buna inanıyorum. Yine söylüyorum. Ben Mustafa Ordu'ya kızmıyorum. Sadece acıyorum. Bu bir sağlık sorunu."
İDDİASINI İSPAT ETSİN
Mustafa Ordu'nun iftira atarak seçim üzeri oy toplamak istediğini ileri süren Başkan Ali Ertem, "Bu dönemde böyle bir şey ortaya atılır mı? Bunun amacı ne? Böyle bir şey varsa bunun ispat etme görevi de ona aittir. Kendisi söylüyor. Savcılık dosyayı kapatmış. Varsayımlar üzerinden iftira atmasın. Ben her zaman diyorum. Çerkezköy anakucağı gibi. Açılım projesi, kardeşlik projeleri vardı ya. Bunlardan sonra hep söyledim. Bunun en güzel örneğini biz Çerkezköy'de yaşıyoruz. Bunu Türkiye'ye tanıtmalıyız diye.
Seçime giderken böyle bir senaryoyu ortaya atmanın manası yok. Böyle birşey yaparak bizi çevresindekilere hedef mi yapıyor? Barıştan kardeşlikten, dostluktan ayrılmamak lazım. Bunlar adi şeyler. Seçim üzeri biz barışı, kardeşliği, dostluğu sağlamak isterken, o ne yapıyor. Yargı önünde hesaplaşacağız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.