Mehmet Akif Ersoy törenle anıldı

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni düzenlendi. Törende resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirken, sunulan oratoryo ve okul korosunun performansı ayakta alkışlandı

Mehmet Akif Ersoy törenle anıldı
11 Mart 2016 Cuma 16:15

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen anma törenine geniş katılım yaşandı. Törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Sönmez, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ile Abdullah Nair, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr.Olcay Palak, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Metin Aysal, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile dernek üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile gaziler, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

PROGRAM SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI’NIN OKUNMASIYLA BAŞLADI

Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 75.Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Müge Alaoğlu Metin gerçekleştirdi. Yapılan konuşmanın ardından 75.Yıl Ortaokulundan 5-C sınıfı öğrencisi Türkmen Kuruçay Mehmet Akif Ersoy’un hayatını okudu. Programın devamında 5-C sınıfı öğrencilerinden Enes Gül, ‘Cenk Türküsü’ adlı şirini okudu. 6-G sınıfı öğrencilerinden Eren Ekşi ise ‘İstiklal Marşımızın kabulünü’ okudu. 5-A sınıfı öğrencisi Eylül Melek Koç da ‘Bayrak’ adlı şiirini okudu.

DRECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Düzenlenen anma töreninin devamında İlçe genelinde yapılan ilkokullar arası İstiklal Marşı Okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada Fevzipaşa ilkokulu öğrencisi Gizem Nesil Genç yarışmada birinci olurken, Tekirdağ il genelinde yapılan yarışmada da birincilik elde etmeyi başardı. Törende olmayan Gizem Nesil Genç’in ödülünün daha sonra verileceği ifade edilirken, ikinci olan Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu öğrencisi Sahra Mina Tamer ikinci, Atatürk İlkokulu öğrencisi Yunus Emre Pakla da üçündü oldu. Öğrencilere ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay takdim etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Hediye takdiminin ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, programın hazırlanışında emeği geçen herkese teşekkür ederken, öğrencilere de başarılar diledi. İlçe genelinde yapılan Ortaokullar arası İstiklal Marşı okuma yarışmasında Raif Dinçkök Ortaokulundan Furkan Yağmurtaşan birinci, Tepe Ortaokulundan Sıla Cemre Varda ikinci ve Nurullah Ortaokulundan Zeynep İkra Van da üçüncü olurken, ödüllerini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım takdim etti.

BİRİNCİ BÜŞRA AKPINAR İSTİKLAL MARŞINI OKUDU

Liselerarası İstiklal Marşı okuma yarışmasında ise birinciliği HFZ Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Akpınar, ikinciliği Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Cihat Çelik ve üçüncülüğü de ÇTSO Anadolu Lisesinden Yasin Bozkurt elde etti. Öğrencilere ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay takdim etti. İlçe genelinde yapılan yarışmada liseler arasında birinci olan HFZ Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Akpınar sahneye gelerek İstiklal Marşı’nı okudu. Müzik öğretmeni Elif Güner, ‘ne ağlarsın’ adlı türküyü seslendirdi.

KORO BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Program ‘Bir İstiklal Öyküsü’ isimli kısa film gösterimi ile devam etti. 75.Yıl Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri Türkçe Öğretmeni Fatma Akkan yönetiminde hazırladıkları oratoryoyu sahnelediler. Programın sonunda ise, 75.Yıl Ortaokulu Korosu Müzik öğretmeni Elif Güner yönetiminde hazırladıkları şarkıları seslendirdiler. Koronun ardından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni sona erdi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.