Öğretmenler günü kutlandı

Atatürk'ün Milli Mekteplerin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da çeşitli törenler ile kutlandı

Öğretmenler günü kutlandı
25 Kasım 2014 Salı 07:29

Düzenlenen tören dün saat 09.00'da Kapaklı Cumhuriyet Meydanı'da toplanılması ile başladı. Tören daha sonra 09.30'da Anıta Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti

VATAN DÜĞÜN SALONU'NDA DEVAM ETTİ

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından kutlamalar 10.30'da Vatan Düğün Salonu'nda devam etti. Törene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Kağanoğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Barın katıldı.

TOPLUMU GELECEĞE HAZIRLAYAN SİZLERSİNİZ

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Törende Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın kutlama mesajının ardından, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirirken "Toplumu geleceğe hazırlayan siz öğretmenlersiniz. Ne kadar dikkatli çalışırsak gelecek nesiller sizlerde o kadar beslenirler" ifadelerini kullandı.

HER GÜN HATIRLANMALISINIZ

Öğretmenlerin sadece 24 Kasım'da hatırlanmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Nalbant "Öğretmenlik kutsal bir görevdir. Sizler eli öpülesi insanlarsınız. Sadece öğretmenler gününde değil her gün hatırlanmalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle bilgi ve ışık uğruna hayatını kaybetmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anarak öğretmenler gününüzü kutluyorum" dedi.

EN GENÇ VE EMEKLİ ÖĞRETMEN KONUŞMA YAPTI

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant'ın ardından tören, Kapaklı'nın en genç öğretmeni olan Sevgi Dilber ve emekli öğretmen Sabret Arıcı'nın konuşmaları ile devam etti.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından, Kapaklı'da ortaokul şiir yarışmasında birinci olan Turan Toprak şiirini okurken, ödülünü Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'den aldı. Ardından İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Ece Arat ödülünü Kapaklı Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Kağanoğlu'ndan aldı. Anaokullar arası resim yarışması birincisi Nehir Vatansever ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant'tan alırken, Anaokullar arası resim yarışması ikincisi Nisa Baysal ise ödülünü Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'dan aldı.

YEMİN TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören 'Gönüllü Öğretmenler' konulu skeç'in sergilenmesi ile devam etti. Tören'de daha sonra Öğretmenler Günü'ne özel hazırlanan bir video gösterimi yapılırken ardından adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Yemin töreninin ardından kutlama töreni sona erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.