Önsel Akay ve ekibini eleştirdi

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, 30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar geçen süre zarfında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve yönetiminin hizmet sürecini değerlendirerek sert eleştirilerde bulundu. Önsel yaptığı açıklamada, “365 günde sadece İkram Çeşmesi ve Kaymakamlık önündeki park gibi çılgın! bir iki projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı ve ekibinden; “Kimse yatağa aç girmeyecek” sloganıyla ürettikleri gıda bankası projesi, bağlık barajı mesire alanı projesi, portatif otopark projesi, modern Pazar yeri, yeni sanayi sitesi gibi seçim meydanlarında ve kahvehane konuşmalarında atmalara doyamadıkları onlarca projeyi de hayata geçirme kararlılığını göstermesini bekliyoruz” dedi

Önsel  Akay ve ekibini eleştirdi
30 Mart 2015 Pazartesi 09:04

 TOPLANTI İLÇE TEŞKİLATINDA DÜZENLENDİ

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel düzenlediği Basın toplantısı ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın 30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar geçen süre zarfında hizmet süreci hakkında eleştirilerde bulundu. İlçe Teşkilatında Pazar günü düzenlenen toplantıya İlçe Kadın Kolları ile İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ VATANDAŞLARIMIZLA PAYLAŞTIK

Koray Önsel yaptığı açıklamada, “30 Mart 2014’te partimiz olarak girmiş olduğumuz seçimde beklentilerin altında netice almıştır. Çerkezköy’de girmedik mahalle, uğramadık sokak, çalmadık kapı bırakmayarak sürdürdüğümüz seçim hazırlıkları çalışmalarımız boyunca hemşehrilerimizin sorunlarına yakından tanıklık etme fırsatı bulduk ve projelerimizi bu doğrultuda oluşturduk. Gerçekleştirilmesi imkansız ve afaki vaatlerden kaçınarak, halkın sorunlarını birebir karşılayan çözüm önerilerimizi vatandaşlarımızla paylaştık” diye konuştu.

BUGÜNE KADAR HİÇBİR ELEŞTİRİDE BULUNMADIK

Bugüne kadar hiçbir eleştiri de bulunmadıklarını sözlerine ekleyen Önsel, “Çerkezköy Belediye Başkanı ve yönetimi 30 Mart 2014 seçimlerinden hemen sonra gerek belediye yönetiminin değişmesi gerekse Büyükşehir Belediyesi’nin oluşmasıyla kendilerinin söylemiyle 6 ay alışma süreci geçireceklerini belirtmişlerdir. Biz onun üzerine 6 ay daha koyarak 12 ay boyunca Çerkezköy Belediye Başkanı’nın ne yapacağını bekledik ve hiçbir eleştiride bulunmadık. Özellikle 2 dönem Çerkezköy Belediyesi’ni yöneten iktidar partisinin işini iyi yapmamasından kaynaklanan sorunlar ve bu sorunların beraberinde getirdiği gündelik yaşam zorluklarını Çerkezköy halkı ile birlikte yaşadık. İktidar partisi mensubu bu belediyenin 10 yıl boyunca anlaşılmaz bir şekilde hizmetsizliğe mahkum ettiği Çerkezköy halkının, 5 yıl süreyle umutları ve hayallerini emanet ettiği Vahap Akay ve yönetimi geçen 1 yıl boyunca gösterdiği atalet ve miskinlikle geçmiş dönemden farkının olmadığının ilk sinyallerini vermiş oldu” dedi.

PİŞMANLIKLARIN YENİ ADRESİ OLMAYI BAŞARMIŞLARDIR

Koray Önsel konuşmasının devamında ise, “Çerkezköy’den aldığı desteği hak etmediğini, Çerkezköy’e göstermiş olduğu ilgisizlikle ispatlayan Sayın Belediye Başkanı, seçim sonrası Çerkezköy'e taşınarak Çerkezköy'e karşı sorumluluğunu yerine getirdiğini zannetmiştir. Hizmet süresinin yüzde 20’si dolan ve seçim süreci boyunca vermiş olduğu vaatlerin yüzde 1’ini dahi yerine getiremeyen Sayın Belediye Başkanı 4 yıl sonra eski siyasetçi ünvanını kazanma yolunda emin adımlarla yürümektedir. Geçen bir yıl içinde hizmetleri yerine müsriflikleri, çıkardıkları işçiler ve görmezden geldikleri Çerkezköy sorunlar ile vatandaşın gündeminde olan Sayın Belediye Başkanı ve yönetimi pişmanlıkların yeni adresi olmayı başarmışlardır” ifadelerini kullandı.

100 KADAR İŞÇİ KIŞIN ORTASINDA İŞTEN ÇIKARILDI

Kışın ortasında 100’e yakın işçinin işten çıkarıldığını ifade eden Önsel şöyle devam etti; “Sosyal belediyeciliği sadece konser yapmak zannederek, sevgililer gününde yada bazı özel günlerde hediyeler dağıtarak belediye kaynaklarını çarçur etmişler, diğer taraftan kaynaksızlıktan yakınarak eşi benzeri görülmemiş bir açmazın içine düşmüşlerdir. Sosyal demokrat çizgisindeki bu arkadaşlar karın yere ilk düştüğü kış günü 100 kadar belediye işçisinin işine son verirken, günümüzün modası olan kadrolaşmada hiç de acemi olmadıklarını adeta ispatlamışlardır”

MAHALLELER UNUTULDU

Vahap Akay ve ekibinin Kızılpınar mahallesinden aldığı desteğe ters orantılı bir şekilde Kızılpınar’ı umursamadığını ve Kızılpınar’ın yol sorunlarını başka baharlara bıraktığını belirten Koray Önsel, “Bağlık mahallemiz için geliştirdikleri çılgın projeler için kulak üstüne yatılmış, Veliköy’ün Çerkezköy'ün mahallesi olduğu unutulmuştur. İstasyon Mahallesinde eski tas eski hamam sözü çok moda olmuş Gazi Mustafa Kelal Paşa, Gazi Osman Paşa, Fatih ve Cumhuriyet mahallelerinden pişmanlık dolu cümleler artık kanıksanmaya başlanmıştır. Halkımızın 30 Mart sonrası ilk defa tecrübe ettiği Büyükşehir Belediyesi, Sayın Belediye Başkanı için adeta günah keçisi olarak var edilmiş bir kurum olmuş, tüm olumsuzluklar için kendi partisinin yönetiminde olan Büyükşehir belediyesini adres göstermiştir. Bu yönüyle de sayın belediye başkanı görev ve yetki alanlarının farkında olmadığını kamuoyuna belli etmiştir” açıklamasında bulundu.

YÖNETİMİN KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERMESİ GEREKMEKTEDİR

MHP İlçe Başkanı Önsel konuşmasının devamında, “Tabi Büyükşehir Belediyesinin de yetki ve sorumluluk alanları içerisinde üstüne düşeni yapmayan Kadir Albayrak da yalnızca Çerkezköy için değil tüm Tekirdağ genelinde hayal kırıklığına neden olmuştur. Göreve gelir gelmez ilk işi su fiyatlarına zam yapmak olan bu zihniyet Çerkezköy için ortak payda tembellikte buluşmuşlardır. Çerkezköy'ün sorunları ortadadır ve bu sorunlar hızla artan nüfusa paralel şekilde artmaktadır. Patlayan su borularından TESKİ’yi, kesilen elektrikten TREDAŞ’ı, dere taşkınlarından DSİ’yi, yeni otogarın bugünkü halinden UKAME’yi, yapılamayan hizmetlerden de borç bırakan eski Belediye Başkanı'nı suçlayan, fakat çözüm adına hiç bir şey üretemeyen bu yönetimin artık kendisine çeki düzen vermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

ONCA PROJEYİ HAYATA GEÇİRME KARARLILIĞINI GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUZ

17-25 Aralıkta paraları sıfırlayanlarla, göreve gelir gelmez belediyenin araçlarını sıfırlayarak müsriflikte benzerlik kuran bu zihniyetin, seçim süresi boyunca dillerine pelesenk ettikleri AKP yolsuzlukları içinde hiçbir şey yapmadıkları ortadadır diyerek konuşmasını sürdüren Koray Önsel, “Örneğin kahve konuşmalarında Cem Evi karşısındaki benzinlik için onu da araştıracağız diye hamasi nutuklar çeken yada her fırsatta yakındığı eskiden kalma belediye borçlarını araştıracağım diye vaat veren Belediye Başkanı’nı engelleyenin ne olduğunu gerçekten merak etmekteyiz. 365 günde sadece İkram Çeşmesi ve Kaymakamlık önündeki park gibi çılgın! bir iki projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı ve ekibinden; “kimse yatağa aç girmeyecek” sloganıyla ürettikleri gıda bankası projesi, bağlık barajı mesire alanı projesi, portatif otopark projesi, modern Pazar yeri, yeni sanayi sitesi gibi seçim meydanlarında ve kahvehane konuşmalarında atmalara doyamadıkları onlarca projeyi de hayata geçirme kararlılığını göstermesini bekliyoruz” dedi.

AKP VE CHP’NİN ÇERKEZKÖY’E HİÇBİR FAYDALARI YOKTUR

Çerkezköy Belediyesini hizmet etme noktasında ki kabiliyetsizliğine çok güzel bir kılıf bulduğunun altını çizen Önsel, “Sayın Başkan borçlarını bile bile üstlendiği Çerkezköy Belediyesi’nin hizmet etme noktasındaki kabiliyetsizliğine çok güzel bir kılıf bulmuş ve bunu her yerde sakınmadan deklare etmiştir. Sayın Başkan belediyenin koltuğuna borçları ve ihtiyaçları bilerek talip olmuş ve bu ihtiyaçları gidermek için birbirinden güzel projelerle vatandaşlardan destek istemiştir. Ve kendisini destekleyen vatandaşlarımızı geçen 1 yıllık sürede mahçup etmiştir. Bu işin ekip işi olduğunu biz seçimlerde meydanlarda dile getirmiştik. Ancak vatandaşlarımız tercihlerini CHP’den yana kullandılar ve bu gidişle görülmektedir ki AKP ve CHP’nin Çerkezköy’e hiçbir faydaları yoktur ve olmayacaktır. Yeni seçilen ekip onca meclis üyesinin içinden daha belediye başkan yardımcısı bile seçememektedir”

KARŞILIKSIZ ŞEKİLDE KENDİSİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

Koray Önsel, Kızılpınar olmak üzere Veliköy, Bağlık ve Çerkezköy'ün halinin ortada olduğunu ifade ederek, “Eğer sayın başkan da 90’lı yılların yerel yönetici anlayışıyla hizmetleri seçimden hemen önce yaparak hafızalarda kalıcı olma fikri var ise buradan uyarıyoruz; halkımızın aklıyla alay eden bu anlayışa kapılmasın, zira artık bilgi çağındayız ve hiçbir şey unutulmuyor ve bunun faturası Türkiye'nin en genç eski siyasetçisi ünvânı olarak çıkabilir. Çerkezköy'ün ve Çerkezköylülerin artık zaman kaybına tahammülü yoktur. Biz buradan Sayın Başkana sesleniyoruz, MHP olarak Çerkezköy için üstümüze düşeni yapmaya, kendisine karşılıksız bir şekilde yardım etmeye hazırız” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
helal - 9 yıl önce
sayin onsel daima destekcinim sonuna kadar milliyetci hareket sonuna kadar ülkuculuk
Avatar
?? - 9 yıl önce
milliyetçiliği ülkücülüğü destekle tamam da bu açıklamanın desteklenecek bir yanı yok. yüzeysel anlamsız içi boş bir açıklama.