Ordu; ‘Çerkezköy için birleşelim’

Çerkezköy’ün tanınmış siyasetçilerinden Mustafa Ordu AKP, CHP ve MHP’nin 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için Çerkezköy, Kapaklı ile Saray’ı kapsayan bölgeden seçilebilecek bir sıralamadan aday göstermeleri gerektiğini ifade etti. Siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını temsil edenler ve halka seslenen Ordu, “MHP’de doktor olmuş, başhekimlik yapmış arkadaşlar var. CHP’de vekillik yapmış arkadaşlar var. AKP’de 2 dönem belediye başkanlığı yapmış arkadaş var. Kim olursa olsun biz önce kendi hesabımızı kendimiz yapalım. Siyasi görüşe bakmadan, kendi başımızı kumdan çıkararak Çerkezköy’ü temsil edecek bir vekil gönderelim” dedi

Ordu; ‘Çerkezköy için birleşelim’
25 Şubat 2015 Çarşamba 18:24

 SEÇİLECEK BİR ADAY BİZLER İÇİN BİR DEĞERDİR

Çerkezköy’ün tanınmış siyasetçilerinden Mustafa Ordu, dün saat 09.30’da Yemek Dünyası’nda basın toplantısı düzenledi. 7 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde Türkiye’yi 4 yıl boyunca yönetecek milletvekillerinin seçileceğini ifade eden Ordu, “Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, bu seçimlerde ortak kaygımız Çerkezköy-Kapaklı ve Saray olmalıdır. Seçilecek bir adayın Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’dan olması bölgemizden yaşayan vatandaşlar için çok büyük bir değerdir” diye konuştu.

SIRALAMA DA GENEL MERKEZLERİN KARARLARI ETKİLİ OLUYOR

Toplumda CHP’nin 3, AK Parti’nin 2 Milliyetçi Hareket Partisi’nin ise 1 milletvekili çıkaracağına yönelik bir kanaat oluştuğunu sözlerine ekleyen Mustafa Ordu, “Ama ne yazık ki sıralamada genel merkezlerin kararları etkili oluyor. Bunun için AKP ve CHP’de seçilecek vekillerin yer seçimi Tekirdağ’da değil Ankara’da yapılacaktır. CHP bir milletvekilini kontenjandan kalan iki milletvekilini de ön seçimle belirleyecektir. Çerkezköy sevdalıları ve milliyetçileri olarak diyoruz ki, eğer CHP ve AKP ilk üçe milletvekili yerleştirmez  ve MHP 1.sırada Çerkezköy’den vekil adayı çıkarmazsa o zaman bir istişare ile Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’ın sevdalıları olarak bir araya gelip bir bağımsız aday çıkarmamız lazım. Kazanır mı kazanmaz mı” açıklamasında bulundu.

İLK KARARLA ÇERKEZKÖY İÇİN BİRLEŞELİM

Siyasi çevrelere de  seslenen Ordu, “Eğer sizin gücünüz varsa elinizi taşın altına koyun. Bölgemizden aday çıksın. Genelde Çerkezköy ve Kapaklı’ya bakıldığında AKP’ye 28 bin seçmen oy verdi. Siyaset okullarına girerek başarıyla diploma aldık diyenlerin, Ali Ertem sayesinde markalı elbiseler alarak kendilerin bir şey zannederek dolaştıklarını gördük.  Ama  maalesef adam olmadıklarını, Ali Ertem’in dahi listesine giremediklerini gördük. Şimdi bu çevreleri  göz ardı edip Çerkezköy için, bölgemiz için birleşelim” diye konuştu.

BELEDİYESİ YOKKEN İKİ BELEDİYEYE SAHİP OLDULAR

Mustafa Ordu konuşmasının devamında  ise, “CHP’lilere sesleniyorum. Allah’ın lütfü ve bahsi geçen bu AKP’liler  sayesinde bir koltuğa sahip oldunuz. Hiç belediyeniz olmayan iki bölgede  belediyeleriniz oldu. Ama maalesef  şu an AKP’nin hatalarını tekrarlıyorlar.

4 yıldır Kapaklı Belediyesi’nde çalışan Mehmet Uz’un işine son verildi. CHP’deki Büyükşehir Belediye Başkanı’nın etrafını saran bazı kişiler bu işe neden oldu. Çerkezköy Belediyesinde çalışan bazı işçileri de kapı önüne koydular. Siyasi partilerin sermayesi insandır. İnsanın değerini çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Her kim olursa olsun. İnsan eksilttiğinizde sermaye de gider. CHP’ye sesleniyorum, Mehmet Uz ve başkanlarını kapı dışarı koyarsanız bu oyları nerden toplayacaksınız” dedi.

BAŞARISIZ BİR TEŞKİLAT VAR

‘MHP’ye gelince, biz Mustafa Ordu gibi olamayız diyecekler ve tabi ki de olamazlar’ diyerek konuşmasını sürdüren Ordu, “Mustafa Ordu, 2007 genel seçimlerinde Çerkezköy’den Cumhuriyet tarihinden ilk kez milletvekili adayı göstermiş ve çıkartmıştır. Mustafa Ordu, 2009’da 2 belediye kazandırmıştır. 2010 referandumunda hayır çıkarttı. Benimle uğraşacaklarına önce yerel seçimlerde sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sıfır çektiler, o sonuçlara baksınlar. Başarısız bir teşkilat var” ifadelerini kullandı.

HERKES KENDİ GÖREVİNİ YAPSIN

Ordu konuşmasının sonunda ise, “Siyasi partileri temsil edenlere, sivil toplum kuruluşlarını temsil edenlere ve halka sesleniyorum. MHP’de doktor olmuş, başhekimlik yapmış arkadaşlar var. CHP’de vekillik yapmış arkadaşlar var. AKP’de 2 dönem belediye başkanlığı yapmış arkadaş var. Kim olursa olsun biz önce kendi hesabımızı kendimiz yapalım. Siyasi görüşe bakmadan, kendi başımızı kumdan çıkararak Çerkezköy’ü ve Bölgemizi temsil edecek bir vekil seçelim. Buradan uyarıyorum, 657’ye tabi olan herkes görevini yapsın. Muallimler, muallimlik yapsın. Çünkü onların görevi eğitimdir” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esnaf - 9 yıl önce
her şeye tamam ama akp li eski belediye başkanının birde vekilliğine hayır. isterseniz etiyopyadan zenci vekil adayı getirin olur ama bu adam olmaz.