Ortaokul için engel kalmadı

Memur sokak üzerinde yapılması planlanan Ortaokul binası için engeller ortadan kalkıyor. Hayırsever Serkan Karagöz tarafından yapılması planlanan okul yeri hakkında konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “5 bin 274 metrekarelik alanın bin 30 metrekaresinde 3 hissedar var. Biri 5 metre biri 10 metre biri de 1015 metrekare. Bu alanın Kamulaştırma bedelini Büyükşehir’e önerdik. Yaklaşık 500 bin TL Milli Eğitim bütçesinden kaynak ayrıldı. 500 bin TL Büyükşehirden 300 bin TL de Milli eğitimden olmak üzere 800 bin TL para hissedarlara verilecek” dedi

Ortaokul için engel kalmadı
10 Temmuz 2015 Cuma 16:45

 OLUMLU SONUÇ GELDİ

Hayırsever Serkan Karagöz tarafından Memur sokak üzerine yapılması planlanan yeni Ortaokul binası için pürüzler ortadan kalktı. 629 ada 2 nolu parselde bulunan 5 bin 274 metrekarelik arsanın 4 bin 242 metrekarelik kısmı hazineye aitken, geriye kalan bin 31 metrekarelik kısımda şahsa aitti. Çerkezköy Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şahsılara ait olan alanı kamulaştırmak için çaba sarf ederken, beklenen olumlu sonuç geldi.

1030 METREKARE DE 3 HİSSEDAR VAR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “5 bin 274 metrekarelik alanın bin 30 metrekaresinde 3 hissedar var. Biri 5 metre biri 10 metre biri de 1015 metrekare. Esas alanla ilgili bir geçmişten milli eğitimin kamulaştırması olmuş. Alan milli eğitimin alanı ve yaklaşık o zaman hissedarlara 300 bin TL para teklif edilmiş ve arkadaşlar kabul etmemiş” dedi.

800 BİN TL PARA HAZIR

Hissedarların teklif edilen parayı kabul etmemelerinin ardından paranın hesaplarında durduğunu ifade eden Başkan Akay, “Bizde bu iş ortaya çıkınca kamulaştırma bedelini Büyükşehir’e önerdik. Yaklaşık 500 bin TL Milli Eğitim bütçesinden kaynak ayrıldı. Geçen ayki mecliste büyükşehir komisyonuna havale ettik. Şimdi de bu ay ki mecliste 500 bin TL kamulaştırma bedeli ayrıldı. 500 bin TL Büyükşehirden 300 bin TL de Milli eğitimden olmak üzere 800 bin TL para ayrıldı. İşi bu noktaya getirene kadar 6 ay geçti” açıklamasında bulundu. 

Haber: Emrah Çoğalan

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.