Otizmin farkındayız, onların yanındayız

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Gençlik Kolları, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Çerkezköy Kapalı Otoparkı’nın üzerinde bir etkinlik düzenledi

Otizmin farkındayız, onların yanındayız
06 Nisan 2015 Pazartesi 17:56

 YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Etkinliğe, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Birol Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Gençlik Kolları Üyeleri ve parti yönetiminin yanı sıra aileleriyle gelen pek çok otizmli çocuk katıldı.

ÇOCUKLARA HEDİYELER DAĞITILDI

Çerkezköy Kapalı Otoparkı’nın üzerinde yapılan etkinlikte şişme oyun havuzları kuruldu. Katılım gösteren çocuklara balon, patlamış mısır ve boyama kitabı dağıtılırken palyaçolar kurulan çadırın altında çocukların yüzlerini boyadı.

VAHAP AKAY ÇOCUKLARA ÇİKOLATA DAĞITTI

Etkinlikte, Gençlik Kolları Üyeleri çocuklarla bol bol ilgilenirken Başkan Vahap Akay da onlardan geri kalmadı. Bir ara elinde tepsiyle alanı gezerek çocuklara çikolata dağıtan Akay, daha sonra çadırın altında palyaçolarla birlikte çocukların yüzlerini boyadı.

PROGRAMI TERTİP EDEN ARKADAŞLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi mensupları ve çocuklarla bol bol fotoğraf çekilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında; “Öncelikle bu programı düzenleyen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bugün, Dünya Otizm Farkındalık Günü. Bugünün, otizmin toplumsal sorunlarını konuşabilme günü olması lazım. Eğitimden iş hayatına kadar, otizmlileri hayatımıza kazandırmak adına eksikliklilerimizi konuşabilme, tartışabilme, bu konular hakkında geleceğe dönük ‘otizmlileri nasıl kazandırırız’ı düşünme günü. Umut ediyorum bu politika bir devlet politikası haline gelir ve en kısa zamanda bu konudaki düşünceler biraz daha eyleme geçer. Israrla bekliyoruz. Bu programı tertip eden arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

BİLGİLENDİRİCİ BROŞŞÜRLER DAĞITTILAR

Etkinliğe katılan çocukların, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Üyeleri’nden yoğun ilgi görmesi, çocukların çok güzel saatler geçirmesine vesile oldu. Bazen oyun havuzlarının içinde çocuklarla oyun oynayan üyeler, kimi zaman da çocukların ellerinden tutarak alanda dans ettiler. Gençlik Kolları Üyeleri, farkındalığı arttırmak için etkinliğe, “Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız” yazılı mavi tişörtlerle katıldılar. Ayrıca etkinliği düzenleyen gençler, otizm hakkında bilgiler içeren broşürleri etkinlik alanının yakınında bulunan Çerkezköylülere dağıttılar. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.