Şimdi ne olacak?

Büyükyoncalı’da yapılan referandumda 7 bin 138 kayıtlı seçmenden 4 bin 956’sı sandık başına gitmiş, 16 oyun geçersiz sayıldığı referandumda 3 bin 925 seçmen Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması yönünde oy kullanırken, 1007 seçmen ise Kapaklı’ya bağlanma talebine hayır oyu kullanmıştı. Referanduma katılım yüzde 69.31 oranında gerçekleşirken gözler artık Kapaklı ve en önemlisi Büyükşehir Belediye Meclisi’nin vereceği karara çevrildi

Şimdi ne olacak?
05 Ağustos 2014 Salı 07:37

REFERANDUM YAPILDI
3 bin 828 imza toplanarak referandum kararı alınan Büyükyoncalı’da referandum yapıldı. Referandumda oy kullanma işlemi sabah saat 08.00’da başladı. Kayıtlı 7 bin 138 seçmenden 4 bin 948’i Büyükyoncalı1 Kasım İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Büyükyoncalı Çok Programlı Lisesi ile Yeni Mahalle İlkokulu’na kurulan toplam 20 sandıkta oy kullanma işlemini gerçekleştirdiler.
4 BİN 948 SEÇMEN SANDIK BAŞINA GİTTİ
 Referandumda seçmenlere ‘Kapaklı’ya bağlanalım mı?’ diye soruldu. Seçmenler ‘Evet’ veya ‘Hayır’ yönünde oy kullanırken kullanılan 4 bin 948 geçerli oydan 4 bin 932’si geçerli, 16’sı ise geçersiz sayıldı.

REFERANDUMA KATILIM YÜZDE 69.31
Referandumda 3 bin 925’i ‘Kapaklı’ya bağlanalım’  yönünde oy kullanırken, 1007 seçmen ise ‘Kapaklı’ya bağlanmayalım’ yönünde. Referanduma katılım yüzde 69.31 oranında gerçekleşirken referandumdan yüzde 79.32 oranında evet oyu çıktı.
PEKİ BUNDAN SONRA NE OLACAK
Referandum sonrasında Tekirdağ Valiliği, resmi sonuçları Kapaklı Belediye Meclisi’ne bildirecek. Ardından Kapaklı Belediye Meclisi, Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanma talebini görüşerek karara bağlayacak. Meclis’ten bağlanma talebine evet yönünde karar çıkarsa bu kez Kapaklı Belediye Meclisi’nin kararı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunulacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi de Kapaklı Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararı onay verirse Büyükyoncalı, Kapaklı’ya bağlanmış olacak. Son olarak İçişleri Bakanlığı’na alınan karara ilişkin bilgi verilecek.
ALBAYRAK: HAYIRLI OLSUN
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, referandum sonucunu ‘Hayırlı olsun’ şeklinde yorumlayarak Belediye Başkanı olarak sürecin başından itibaren Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanma talebine her fırsatta karşı olduğunu açıkladı.
KAPAKLI’NIN BÜYÜKYONCALI’NIN NÜFUSUNA İHTİYACI YOK
Albayrak, Kapaklı’nın Büyükyoncalı’nın nüfusuna ihtiyacı olmadığını belirterek “Bağlanma gerçekleşirse Saray’ın nüfusu 37 binlere gerileyecek, Saray daha da küçülecek. Halbuki Kapaklı’nın nüfusu her yıl yaklaşık 5-6 bin oranında artış gösteriyor. Bu nedenle bu bağlanma talebini doğru bulmuyorum” dedi.
TALEBİ KARARA BAĞLAYACAĞIZ
Kapaklı Belediye Meclisi’nin bağlanma talebine ilişkin olumlu yanıt vermesi halinde konunun Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geleceğini belirten Albayrak “Bizler de Büyükşehir Belediye Meclisi olarak talebi görüşerek talebi karara bağlayacağız. Her şeyden önce Büyükyoncalı’dan çıkan referandum sonucuna saygılıyız. Benim kişisel görüşüm sınırların değişmemesinden yana. Bunu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde değerlendireceğiz” diye konuştu.
SINIRLARIN DEĞİŞMESİNE KARŞIYIM
 
İlçe sınırlarının belirlenen şekli ile kalmasından yana olduğunu açıklayan  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanma isteği kabul edilirse, yarın başka köy veya kapanan beldeler de başka ilçeye bağlanmak isteyebilir. Bunun önünü açtığınız zaman alamazsınız. Ben sınırların değişmesine karşıyım” açıklamasını yaptı.
KARAAĞAÇ BEKLİYOR
 
Eğer Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması yönünde bir karar çıkarsa Kapaklı’ya bağlanan Karaağaç’ın da Çerkezköy’e bağlanmak için harekete geçtiği ve imza toplanmaya başlandığı öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yoncalılı - 10 yıl önce
halkın partisiyseniz halkın isteklerine saygılı olun saray mazeret üretiyor kapaklı iş yapıyor