Su fiyatlarına Büyükşehir zammı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda su, atık su ile hizmet bedellerine ait tarife bedellerine yüksek oranda kademeli zam yapıldı. Dün itibariyle uygulanan zamlar çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Su Tahsilat Birimi de yeni tarife ücretlerinin sisteme yansıtılmasından dolayı, işlem için gelen vatandaşlar işlemlerini yaptıramadan geri dönmek zorunda kaldı.

Su fiyatlarına Büyükşehir zammı
02 Temmuz 2014 Çarşamba 07:48

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ GEÇEN SENE SUYA ZAM YAPMAMIŞTI
 
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Olağanüstü Genel Kurul toplantısından çıkan karar doğrultusunda 2014 Mali yılı bütçesi su ve atıksu ücretleri ile ücrete tabi işler tarifesi revize edilerek büyük oranda kademeli olarak zam yapıldı. Çerkezköy Belediyesinin 2014 yılı su ücretleri meskende 2,37, ticarethanede 3,39, inşaat (konut) 3,07, resmi daire 2,13, fabrika (inşaat) 7,29, okul 2,13 ve bahçe-otel 2,13 olarak uygulanıyordu.
 
APARTMAN VE SİTE GİRİŞ SAYAÇLARINA AYNI TARİFE UYGULANACAK
 
TESKİ tarafından alınan yeni karar doğrultusunda Konut aboneliklerinde aylık tüketim miktarı 1-10 m3 arası olanlar su 2 TL, atıksu 1 TL olmak üzere 3 TL. 11-30 m3 arası olanlar toplamda 3,90 TL ve 31 m3 ve üzeri olanlar 4,80 TL ücret ödeyecek. Apartman ve site giriş sayaçlarına aynı tarife uygulanırken, iskansız geçici mesken abonelerine yukarıda ki tarifelerin yüzde 25 zamlı uygulanacağı ifade edildi.
 
ÜCRETLERE YÜKSEK ORANDA ZAM YAPILDI
 
Konu hakkında bilgi veren Büyükşehir  Belediyesi Su ve Kanalizasyon yetkilileri, “Su ücretleri eskiden 100 m3 harcasan 2 TL, atık su ile birlikte 2,40 TL’ydi. Şimdi ise 1-10 m3 arası 3 lira, 31 m3 ve üzeri 4,80 çıkıyor. İş yerlerinde daha fazla. Vatandaşlarımız önceden isterse 1 m3 kullansın isterse 100 m3 kullansın fiyat belliydi. Ama şimdi kademeli olarak zam yapıldı. Camiler hariç tüm resmi binalar da ücretli olacak” denildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da konu hakkında açıklamalarda bulunurken, haberin detayını yarınki sayımızda okuyabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
bize müstehaktır.bu daha başlangıç cee haaa peeeeess!