SUYA 800 BİN TL'LİK YATIRIM

Çerkezköy Belediyesi'nden suya tam 800 bin TL'lik yeni yatırım. Belediye Başkanı Ali Ertem 1990 yılında yapılan ana su isale hattının 1500 metrelik kısmını yenileme çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Ana isale hattını 40 yıl dayanıklı fi 900'lük çelik epoksi kaplı borular ile değiştiriyoruz" dedi

SUYA 800 BİN TL'LİK YATIRIM
16 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

20 YIL ÖNCEKİ BORULAR DEĞİŞTİRİLİYOR
Çerkezköy Belediyesi'nin ana isale hattında başlattığı çalışma dolayısı ile önceki gün mini bir temel atma töreni düzenlendi. Temel atma törenine katılan Belediye Başkanı Ali Ertem, ana isale hattının yaklaşık 20 yıl önce yapıldığını ve hattın ömrünü tamamlamak üzere olduğunu belirterek, "Zaman zaman aşınmadan dolayı çürüme ve patlamalar oluyordu. Borular eskidiği için su kaybı da fazla oluyordu. Belki bu borular bizi 3-5 yıl daha idare edebilirdi ama olası bir arızada büyük sıkıntı yaşanabilirdi.
İSALE HATTI YENİLENİYOR
Biz de bundan dolayı önlemimizi aldık ve su depomuzdan Gabralı Un Fabrikası'nın olduğu alana kadar olan ana isale hattını yenilemeye karar verdik. Bunun için açılan ihale sonuçlandı ve işi alan üstlenici firma çalışmalara başladı" dedi.
KESİNTİ OLMAYACAK
İşi alan üstlenici firmanın 5 aylık süre zarfında 1500 metrelik ana isale hattını 40 yıl dayanıklı fi 900'lük çelik epoksi kaplı borular ile değiştireceğini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, çalışmalar dolayısı ile ilçede su kesintisi yaşanmayacağını ifade etti.
SUYUN KALİTESİ ARTACAK
"Ana isale hattındaki çalışma tamamlanınca arıza riski ortadan kalkacak, su kaybı minimum seviyeye inecek ve suyun kalitesi artacak" diyen Belediye Başkanı Ali Ertem, "Su benim için çok önemli. Her yıl çalışmalarımızda önceliğimiz su. Suyun kaliteli ve kesintisiz akması için her türlü çalışmayı yapıyoruz ve önlemi alıyoruz" dedi.
KISA ZAMANDA BİTİRECEĞİZ
Üstlenici firma yetkilisi Cem Tüfekçi ise yeni döşenecek boruları aldıklarını ve çalışmalara başladıklarını belirterek, kısa zaman dilimi içinde çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.