TEDES ve KGYS neden çalışmıyor?

Çerkezköy Belediyesi - Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortak projesi olan ve ihalesi 4 milyon 991 bin TL ile en düşük teklifi sunan Ekin Teknoloji firmasına verilen ‘TEDES ve KGYS Yapım İşi’, çalışmalar tamamlanmasına rağmen hala devreye girmedi. İzlemelerin yapılmaya başlandığı günden bugüne, geçici kabulün yapılmamasından dolayı Çerkezköy’ün zararının 30 milyon TL olduğu resmi olmayan kaynaklardan öğrenilirken, kabulün neden yapılamadığıyla ilgili ise gündem yaratacak söylentiler var.

TEDES ve KGYS neden çalışmıyor?
10 Ocak 2018 Çarşamba 17:35

ZARARIN 30 MİLYON TL OLDUĞU İFADE EDİLİYOR
2016 yılının Temmuz ayında ihalesi yapılan ve çalışmalarına başlanan TEDES ve KGYS Yapım İşi, çalışmalar tamamlanmasına rağmen hala faaliyete giremedi. İzlemelerin başladığı günden bugüne, sistem çalışıyor olsaydı Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yaklaşık 30 milyon TL’lik gelir elde edecekti. Bunun yaklaşık 20 milyon TL’si Emniyet Müdürlüğü’ne, 10 milyon TL’si de Belediye’nin kasasına girecekti.
EMNİYETİN GEÇİCİ  KABULE YANAŞMADIĞI İDDİA EDİLİYOR
Bilindiği üzere, TEDES ve KGYS çalışmaları devam ederken, işin ihalesini alan şirketin FETÖ soruşturmasına tabi tutulduğu ve bu yüzden çalışmaların askıya alındığı bilgisi gelmişti. Şirketin soruşturmadan aklanmasıyla birlikte çalışmalar devam etmiş ve hızlı bir şekilde tamamlanmaya özen gösterilmişti. Türkiye’nin pek çok bölgesine bu sistemi kuran, işleri teslim ederek ilgili il ve ilçelerin kullanımını sunan bu şirketin Çerkezköy’de yaptığı işin neden faaliyete sokulamadığı konusuyla ilgili Çerkezköy  kamuoyunda konuşulan ve gündem yaratacak bir iddia var. Aldığımız duyumlara göre, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, şirketin ismi geçmişte FETÖ ile anıldığı için geçici kabulü yapmaya yanaşmıyor. Devletin, çalışmasına izin verdiği bir şirketin yaptığı işi, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kabul etmeme nedeni ise anlaşılabilen bir durum değil.
BAŞKAN AKAY: İŞ TAMAMLANDI, GEÇİCİ KABULÜ YAPAMIYORUZ
Konuyla ilgili, ihalenin tarafı olan ve olmayan pek çok kaynakla irtibata geçmemize rağmen, iletişime geçebildiğimiz yetkililerden tatmin edici bilgiler alınamadı. Öyle ki, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuyla ilgili iki cümlelik bir açıklama yaparak, “İşin yapımı tamamlandı. Fakat şu anda geçici kabulünü gerçekleştiremiyoruz.” dedi.
FİRMA YETKİLİSİ: AÇIKLAMA YAPAMAM
TEDES ve KGYS Yapım İşi’nin yüklenici firması olan Ekin Teknoloji şirketinden bir yetkili, konuyla ilgili açıklama yapamayacağını ifade etti.
EMNİYET MÜDÜRÜ SERDAR KURTOĞLU: PROSEDÜRDE EKSİK VAR
İhalenin bir diğer tarafı olan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, kulislerde konuşulanın aksine, “Prosedürlerde birkaç eksik nokta var. Tamamlanmasının ardından geçici kabul yapılacak” açıklamasında bulundu.
VALİ, KAYMAKAM VE İL EMNİYET MÜDÜRÜNE ULAŞILAMADI
Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın izinli; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın ise toplantıda olmasından dolayı konuyla ilgili kendilerinin bilgisine başvurulamadı. Vali Mehmet Ceylan ve Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın özel kalemleri, konuyla ilgili tarafımıza dönüş yapacaklarını ilettiler. Kendilerinden bilgi alındığı takdirde, siz değerli okurlarımızla açıklamaları paylaşacağız.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
- 6 yıl önce
Bence en büyük sorun kapaklı girişinde serbest sağ dönüş şeridi bir an yapılsın trafik bitecek