Ücretli otopark cihazları geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla alınan TEKPARK uygulaması Haziran ayının son haftasında Çerkezköy’de de başlarken, park fişlerinin kesileceği cihazlarda Salı günü itibariyle geldi. İlk etapta 20 cihaz gelirken, görevli personel cihazın nasıl kullanılacağı yönünde gün boyu eğitim aldı

Ücretli otopark cihazları geldi
08 Temmuz 2015 Çarşamba 17:07

 HAZİRAN AYININ SON HAFTASINDA BAŞLAMIŞTI

Haziran ayının son haftası itibariyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla alınan TEKPARK uygulaması Çerkezköy’de başladı. İlk etapta Atatürk Caddesi’nde başlayan uygulama daha sonra Uğur Mumcu Caddesi ile devam etti. Sistemin yavaş yavaş oturmasının ardından Öztrak caddesi, Barbaros Caddesi ile Güveniş Caddesi’nin bir bölümü de ücretli otopark uygulamasına tabi tutulacak.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK TEPKİ ALIYOR

Ücretli otopark uygulamasının gelmesiyle birlikte çoğu esnaf ve vatandaş alt yapı çalışmaları tamamlanmadan uygulamaya geçilmesinin yanlış olduğunu ifade ederken, sistemin yavaş yavaş oturmasıyla birlikte şikayetlerde azalmaya başladı. Diğer yandan uygulamadan resmi plakalı araçlar ve meclis üyesi olan kişilerin araçları ücretsiz yararlanacak.

GÜN BOYU EĞİTİM ALDILAR

Ücretli otopark sistemi kapsamında beklenen cihazlar salı günü Çerkezköy’e geldi. Yetkililer konu hakkında yaptıkları açıklamada, “ İlk etapta park fişlerinin kesileceği 20 adet cihaz geldi. Görevli personelimize yönelik düzenlediğimiz gün boyu eğitimler kapsamında cihazların nasıl kullanılacağı kendilerine tek tek anlatıldı. Cihazların gelmesiyle birlikte artık ücretler araçların plakasına yazılacak ve ücreti ödememe gibi bir durum söz konusu olmayacak. Şu an için cihazlarımız kredi kartı ödemesine bağlanmadı, ilerleyen zamanda onuda gündemimize alacağız. Cihazlarımız tek şarj ile 8 saat hizmet verebilmektedir” denildi.

DİĞER CADDELERDE DE UYGULANACAK

Ücretli otopark için park fişi kesme cihazları ilk etapta Atatürk caddesi ile Uğur Mumcu caddesinde uygulanacak. İlerleyen günlerde de diğer caddelerde ücretli otopark sistemi yavaş yavaş uygulanmaya başlanacak. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.