VEKİLLERDEN BEKLENTİ YOK

Çerkezköylüler Tekirdağ'dan Meclise giren 6 milletvekilinden hiçbir beklentilerinin olmadığını dile getiriyor. Çerkezköy’deki en büyük sorununun 'Sosyal hayatın olmaması' olarak değerlendiren vatandaşlar, işsizliğin de büyük sorunlardan biri olduğunu belirtiyorlar.

VEKİLLERDEN BEKLENTİ YOK
09 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan seçimler sonrası Tekirdağ’ı Ankara’da temsil edecek 6 Milletvekilinden beklentilerinin ne olduğunu sorduğumuz Çerkezköy halkı, "Hiçbir beklentimiz yok" yanıtını veriyor. Bayanlar daha çok CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer'i tanıdıklarını söylerken, çoğu vatandaşta vekilleri sadece isim olarak bildiklerini ifade ediyor.
Meclis'te CHP'nin 'Yemin etmeme' kararıyla ilgili fikirlerini aldığımız vatandaşların büyük bir kısmı CHP'nin bu tavrını desteklediklerini dile getirdiler.
Çerkezköy’deki sorunlara da değinen vatandaşlar "En büyük sorun sosyal hayatın olmaması" diyor. İşsizliğin de sorunlardan bir tanesi olduğunu söyleyen vatandaşlar" Gençlerin gidebileceği bir yer yok. Ya da çocukların gidebileceği sosyal aktivite içerikli yerlerde yok. Bunun yanı sıra mahalle aralarındaki yollar da çok kötü" diyerek şikayetlerini dile getirdiler.
SOSYAL ADALET İÇİN UĞRAŞSINLAR
Çoğu vatandaş "Hiçbir beklentim yok" derken Vekillere," İşsizliği çözsünler, sosyal adalet için uğraşsınlar, çağ dışı yasalara karşı mücadele versinler" diye seslenen bir vatandaşta, basında özgürlüğün olmadığını, vekillerin bunun için de çalışıp basına destek olmalarını istediğini dile getirdi.
Çerkezköy’deki öncelikli sorunun işsizlik olduğunu belirten bir Çerkezköylü de "Ayrıca gençlerin vakit geçirebilecekleri sosyal aktivite yok. Bir taraftan gençler işsiz güçsüz geziyor" şeklinde konuştu. Ana caddelerin yapılmasının Çerkezköy'ün güzelleşmesi anlamına gelmediğini dile getiren Namal, kenar mahallere de hizmet götürülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

BETON YOL ÇALIŞMALARI ESTETİK DEĞİL
Tekstil fabrikasında bakımcı olarak çalışan Salih Gören  isimli bir vatandaşta vekillerden beklentisini şöyle dile getirdi: "Çerkezköy'de gençlerin hem eğlenebilecekleri, hem de öğrenebilecekleri yerler yapılabilir. Bunun yanı sıra Çerkezköy göç alan bir yer. Bu göçü kaldıracak alt yapının da olması lazım. Benim milletvekillerinden beklentim bu çalışmaları yapmaları."
CHP'nin yemin etmemesi konusunda, "Yemin etmemenin bir mantığı yok. Direnmek, karşı koymak işleri yavaşlatır" diyerek görüşünü belirten Gören, Çerkezköy'de beton yol çalışmaları yerine daha estetik çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyerek, Çerkezköy’deki sorunlardan bir tanesinin de bu olduğunu ifade etti.
ÇERKEZKÖY İÇİN İCRAAT YAPACAKLARINI ZANNETMİYORUM
Tekirdağ'dan Meclise giren 6 Milletvekilini, isim olarak bildiğini söyleyen Emlakçı Murat Aksoy, "Vekillerin Çerkezköy için bir icraat yapacaklarını zannetmiyorum" dedikten sonra CHP'nin Meclis'te 'Yemin etmemesini' de doğru bulduğunu açıkladı.
Çerkezköy’deki sorunlar hakkında da görüş bildiren Murat Aksoy, şunları kaydetti: "Çerkezköy’de en büyük sorun sosyal hayatın olmaması ve otopark sorunu. İnsani ilişkiler de iyi değil. Yapılaşma çarpık. Nüfus arttıkça daha da düzensizleşiyor. Vatandaş olarak bizim de bilgili olmamız gerekir. Menfaatimize göre oy vermememiz, işi yapanı başa getirmemiz lazım."
A-SOSYAL YAŞIYORUZ
Çerkezköy için vekillerin çok şey yapabileceğini belirten Fatma Avcı ise, konuşmasında şunları ifade etti: "Çerkezköy'de ailece gidilecek bir yer yok. Çocukların eğitileceği, vakit geçireceği yüzme kursu, bale kursu gibi yerler de yok. Kısacası sosyal hayat yok. Bizler Çerkezköy olarak A-Sosyal yaşıyoruz. Bunun için Çerkezköylülerin bir arada olabileceği ve daha fazla sosyalleşebileceği alanlar istiyoruz."
Fatma Avcı, bayan olmasından dolayı CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer'i tanıdığını belirttikten sonra, esnaf için de bir şeyler yapılması gerektiğini de söylemeden geçmedi.
CEZA GELMESİN DİYE OY VERDİK
Bayan olmasından dolayı Candan Yüceer'i tanıdıklarını ifade eden Fidan Vildan, "Ceza gelmesin diye oy kullandık. Yoksa hiçbir vekilden beklentimiz yok" dedi. Çerkezköy’de park düzenlemelerinden memnun olduğunu bildiren Vildan, şöyle devam etti:
"Çerkezköy’de yapılan tek olumlu şey park yapılması. Aileler gidebiliyor. Fakat ilçemizde sosyal hayat yok ve bir düzensizlik var. Halk olarak vekillerin bize bir faydası yok."
GENÇLER SİYASETLE İLGİLENMİYOR
Siyasetle ilgileri olmadıklarını söyleyen lise öğrencisi Gizem Mahiroğlu, "Seçilen vekilleri tanımıyorum. Zaten sınavlardan da siyasete vakit kalmıyor. Fakat sınav sistemi kötü bunun için vekiller uğraşabilir" dedikten sonra diğer vatandaşlar gibi Çerkezköy’de sosyal hayatın olmamasından yakındı. Gençler için gidilecek bir yer olmadığını belirten lise öğrencisi Mahiroğlu, yeni yapılan kaldırımların çok kötü olduğunu, engelliler için zorluk çıkardığını ifade etti.
EN ÖNEMLİ SORUN BÖLÜCÜLÜK
Çerkezköy’de ve Türkiye’de en önemli sorunun din, ırk, mezhep ve insan ayrımına dayanan bölücülük olduğunu söyleyen Özlem Eken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sınıflarına göre insan muamelesi yapılıyor. Ciddi bir tabaka ayrımı var. İnsanlar körü körüne bazı şeylere bağlanmış. Artık ne için savaştığımızı bile bilmiyoruz."
Çerkezköy’de diğer bir sorunun sosyal hayat olmadığını söyleyen Eken, örnek olarak Büyükyoncalı'nın Çerkezköy’den daha küçük olduğunu fakat Büyükyoncalı'da festivallerin yapıldığını Çerkezköy'de ise yapılmadığını kaydetti.
DÜŞÜNCEYE ZİNCİR VURAMAZSINIZ
Gökhan Bektaş ise en önemli sorunun özgürlük olduğunu ve bu kavramın gittikçe daraldığını ifade ettikten sonra Ergenekon’dan içeri alınan birçok insanın özgür olarak düşüncelerini açıklamalarına rağmen hala serbest bırakılmadıklarını örnek gösterdi.
Son olarak CHP'lilerin 'Yemin etmeme' kararını destekliyorum diyen Bektaş, "Söz konusu iradeyse düşünceye zincir vuramazsınız. Düşüncenin de bir suçu olamaz zaten" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.