Yapılandırmada son iki gün

Torba Yasa ile beraber çıkan borç yapılandırılması 1 Aralık Pazartesi günü itibari ile sona eriyor. 6552 Sayılı Yasa gereği, emlak, su, temizlik ve çevre borçları olan vatandaşlar çıkan yasa ile borçlarını yapılandırırken, toplam 8 Milyon TL borcun sadece 2 Milyon 415 Bin TL’si yapılandırıldı. Pazartesi günü bitecek olan yapılandırma nedeni ile Çerkezköy Belediyesi vezneleri bugün ve yarın da açık olacak

Yapılandırmada son iki gün
29 Kasım 2014 Cumartesi 08:27

VATANDAŞLAR İLGİ GÖSTERMEDİ
 
Torba Yasa ile beraber çıkan borç yapılandırılması 1 Aralık günü itibari ile sona eriyor. Torba Yasa kapsamında 6552 Sayılı Yasa’nın çıkmasının ardından Belediye borçlarında yapılandırılmaya gidilmişti. Edinilen bilgiye göre vatandaşlar kira, idari para cezaları gibi borçların yapılandırılması için 6111 sayılı yasayı bekledi. Beklentinin aksine sadece 6552 sayılı yasa ile sadece emlak, su, temizlik ve çevre borçlarının yapılanması nedeniyle ilgi gösterilmedi.
 
6 İLE 18 ARASINDA TAKSİT YAPILIYOR

Çıkan Torba Yasa kapsamında Belediye’ye emlak, çevre temizlik vergisi ile su borcu olan mükelleflere 6 ile 18 arasında değişen çeşitli taksitlerle ödeme kolaylığı sunarak borçlarını yapılandırıyor. 30 Nisan 2014 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmeyen su bedeli, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi gibi alacaklarını ödemeyen vatandaşlar, yasadan faydalanabilmek için 1 Aralık tarihine kadar Çerkezköy Belediyesi’ne müracaat edebilecek.

GECİKME ZAMMI UYGULANACAK

Yapılandırma kolaylığından yararlanmak isteyen vatandaşlar borçlarını ister peşin ve isterlerse katsayı oranına göre 6, 9, 12, 15 ve 18 taksitte ödeyebilecekler. Peşin ödemelerde ise gecikme zammı alınmayacak. Borçların taksitlendirilmesi halinde ise Tefe-Tüfe oranında cüzi oranda gecikme zammı uygulanacak.

15 MİLYON TL ALACAK BULUNUYOR

Belediye yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Belirtilen süre içerisinde borç yapılandırma amacıyla Çerkezköy Belediyesi’ne başvurulmaması halinde borçlular hakkında icra takibi yapılacak. İlk taksit bedeli 31 Aralık 2014 tarihine kadar yatırılabilecek ve en geç 1 Aralık 2014 tarihine kadar  yazılı müracaat edilmesi gerekiyor. İlk taksit bedelini belirtilen süreye kadar yatırmayanların yapılandırmaları iptal edilecek. Yapılandırma kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nin yaklaşık 15 milyon TL alacağı bulunuyor. Alacak kaleminin ilk sırasında yaklaşık 11 milyon 400 TL ile emlak vergisi alacağı yer alırken, alacak kaleminin 1 milyon 200 bin TL’sini çevre temizlik vergisi, 2 milyon 500 bin TL’sini ise su borcu oluşturuyor” denildi.

2 AYLIK GECİKMEDE TAKSİT BOZULACAK
 
Çerkezköy Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre 15 milyon TL borcun yaklaşık 2 Milyon 415 Bin TL’si yapılandırıldı. Ayrıca 2014 yılı içerisinde yapılandırma taksitini 1 ay gecikilmesi, 2015 yılında da 2 ay gecikilmesi durumunda yapılan taksit bozulacak. Yapılandırma yapmayanlar içinde kanuni işlemlerin yapılacağı ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.