Yaşasın 23 Nisan

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de coşkuyla kutlandı. Etkinliklerde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin yanı sıra şiirlerden, koro eşliğinde söylenen şarkılara kadar birçok sunum yapılırken, jimnastik gösterilerinde çocuklara zarar gelmemesi adına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay verdiği talimat ile gösteriyi yarıda kestirdi

Yaşasın 23 Nisan
24 Nisan 2016 Pazar 17:00

 TÖRENLER CUMHURİYET MEYDANINDA BAŞLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çerkezköy’de coşkuyla kutlandı. Önceki gün saat 10.00 Cumhuriyet meydanında başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ile İrfan Danışmaz, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ETKİNLİKLER KAPALI OTOPARK ÜZERİNDE DEVAM ETTİ

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın Atatürk Anıtı’na  çelenk koymasının ardından yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile kutlamalar başladı. Etkinlikler Kapalı Otopark üzerinde devam ederken, burada da saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Protokol üyelerini selamlayarak günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirmek üzere söz alan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “23 Nisan 1920’de TBMM çağrı usulü ile toplanmış. İlk meclis oluşturulmuş ve ilan edilmiştir. 23 Nisan 1924’te 23 Nisanın bayram olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 1929 yılında ise çocuk bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979’da ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslar arası boyuta taşına bayram, her yıl ülkelerden gelen misafirlerimizin katılımı ile dünya çocukları bayramı olarak kutlanmaktadır” dedi.

MECLİS YAPISI İLE ORTAYA ÇIKMAKTADIR

Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan, “çünkü bu medeniyet çocuğu daima kıymetli ve muhatap alınmıştır. Muhatap alınmanın nişanesi olarak milli iradenin yansıması olan TBMM’nin açılışının çocuklara armağan edilmesi ile muhatap alınmaları taçlandırılmıştır. Milletleri ayakta tutan halkın idraki ve iradesidir. Kadim medeniyet sahibi olan bu milletin, bulunduğu zamana göre istişare ortamları, toylar, kurultaylar divanlar ve son olarak meclis yapısı ile ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.

MİLLİ İRADEYE HİÇBİR KUVVET KARŞI KOYAMAZ

Hüseyin Erdoğan konuşmasının sonunda ise, “ilk meclis başkanımız Gazi Mustafa Kemal’in belirttiği üzere ‘halbuki asırların yarattığı milli ruha, kuvvetli ve daimi bir milli iradeye hiçbir kuvvet karşı koyamaz’ sözü ile milletin iradesinin gücünü ortaya koymuştur. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Milli mücadeleyi sürdürerek günümüzde de canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla bir kez daha yad ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET BAYRAMIMIZ VE 23 NİSAN İSİMLİ ŞİİRLERİNİ SESLENDİRDİLER

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından sırasıyla Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencisi Efsun Eylül Fincan ‘Hürriyet Bayramımız’ ve Recep Arif Gabralı İlkokulu öğrencisi Kübra Aras da ’23 Nisan’ isimli şiirlerini okudular. Şiirlerin okunmasının ardından Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Esra Işık konuşma yaptı. Törenlerin devamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında çeşitli alanlarda ödül alan öğrencilerin ödül törenine geçildi.

ÇOCUK BAYRAMINI KUTLADI

Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul düzeyinde resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay takdim etti. Kaymakam Kubilay öğrencilere ödüllerini takdim etmesinin ardından mikrofonu alarak yaptığı konuşmada, “dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza duyduğu sevgi ve güvenin açıkça bir göstergesidir. Bu törenler vesilesiyle gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle bir kez daha anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kaymakam Kubilay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Ortaokul düzeyinde basketbol turnuvasında dereceye giren okullara ödüllerini Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım takdim ederken, Ortaokul düzeyinde düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren okullara ise ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay takdim etti. Ortaokul düzeyinde düzenlenen futsal turnuvasında dereceye giren okullara da ödülleri Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal tarafından verildi.

CEP TELEFONLARI İLE GÖRÜNTÜ ALMAK İSTERKEN BASIN MENSUPLARINA ZOR ANLAR YAŞATTILAR

Son olarak küçük erkek ve kız ile Yıldız erkek ve kız masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan tarafından takdim edildi. ödül töreni esnasında bazı veli ve öğretmenler tören alanına girerek hem basın mensuplarının görüntü almasını zorlaştırdılar hem de gösteriyi izleyen vatandaşlara da engel olmuş oldular. Etkinliklerin devamında Gülerçin Ortaokulu Gençlik korosu Müzik öğretmeni Gülben Kıyıcıoğlu nezaretinde şarkılarını seslendirdi.

ÇOCUKLARIN ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMEDİĞİ İÇİN YARI DA KESTİRDİ

Nurullah Narin Ortaokulu öürencileri tarafından hazırlanan 23 Nisan konulu koreografi gösterisi protokol üyeleri tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Atatürk İlkokulundan Suriyeli Yazan ve Adnan Aldada kardeşler duyun bizi isimli şiiri seslendirdiler. Programın devamında Şehit Dinçer Ersoy ilkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ana dil isimli koreografi de izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Recep Arif Gabralı ilkokulu öğrencilerinin ve sınıf öğretmenlerinin özveri ile hazırladıkları jimnastik gösterisi, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın verdiği talimatla yarıda kesilirken, sebebinin de atılan taklalarda çocukların zarar görmemeleri için olduğu ifade edildi. Program Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri hazırladıkları halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.

Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.