Yeni Yüksek Okul Binası Yeni döneme yetişiyor

Veliköy’de yapımı tamamlanan yeni Yüksek Okul Binası’nı görmek için Çerkezköy’e gelen NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, ilk olarak Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti. Rektör Şimşek, okulun eksikliklerini görerek el birliği içinde yapacakları çalışma ile yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirmek istediklerini ifade ederken, Kaymakam Metin Kubilay ise, “Yüksek öğrenime ilçeye gelişimi açısından son derece önemli. Sadece ilçenin kültürel değil ekonomik açıdan da katkısı olacak. Şu anda öğrenci sayımız 1200 civarında ve biz biran önce yeni binaya taşınılmasını arzu ediyoruz” dedi. Kaymakam Kubilay ayrıca eski Yüksek Okul Binası’na Halk Eğitim Merkezi’ni taşımayı planladıklarını belirterek, bu yönde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti

Yeni Yüksek Okul Binası Yeni döneme yetişiyor
27 Ağustos 2014 Çarşamba 07:40

GENÇLERİMİZİN DAHA İYİ MEKANLARDA EĞİTİM ALMASINI AMAÇLIYORUZ
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.  Dr. Osman Şimşek, Veliköy’de yapımı tamamlanan Yüksek Okul inşaatını gezmek için Çerkezköy’e geldi. Rektör Şimşek, yeni yüksek Okulu gezmeden önce ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, öğretim görevlileri Özlem Göksel Berkdemir ve Taha Aslanlı ile birlikte ilk olarak Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret ettiler. Kendilerini kabul eden Metin Kubilay’a teşekkür eden Rektör Osman Şimşek, “Çerkezköy’e gelme amacımız yeni binamızı gezip görmek ve eksiklikleri yerinde tespit etmek,  Eğitim öğretim dönemi yaklaştı ve  Eylül’ün 22’sinde dersler başlıyor. İnşallah orayı eğitim öğretime tam teşekküllü bir şekilde açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki süreçte eksiklikleri tamamlayarak gençlerimiz daha iyi mekanlarda eğitim alsınlar ve mezun oldukları okullarla gurur duysunlar istiyoruz” diye konuştu.
HANİFİ BELİNDİR’E TEŞEKKÜR ETTİ
NKÜ Rektörü Şimşek’in ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Kubilay ise, en esaslı meselelerinin eğitim olduğunu ifade ederek, “Okul öncesi eğitimden başlayarak yüksek öğrenimi de içine alan, yaygın eğitim ve hayat boyu öğrenme kısmını da kapsayan eğitim konusunu çok önemsiyoruz. Zaten gücümüzü ve enerjimizi bu doğrultuda harcıyoruz. Bu anlamda eğitimle ilgili ilçemizde hep beraber önemli gelişmeler kaydediyoruz. Kapanan Veliköy Belediyemizin katkılarıyla oluşturulan ve  Belediye eski Başkanı Hanifi Belindir’e de teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir yüksek öğrenim kampüsü kazandırdılar” dedi.
ÖRNEK BİR KAMPÜS OLACAK
Çerkezköy sanayisinin bölgenin can damarı olduğunu sözlerine ekleyen Kubilay, “Yüksek öğrenime ilçenin gelişimi açısından son derece çok önemli. Sadece ilçe kültürel değil ekonomik açıdan da katkısı olacak. Şu anda öğrenci sayımız 1200 civarında ve biz biran önce yeni binaya taşınılmasını arzu ediyoruz. Oraya taşınmakla beraber ilçemizde ihtiyaç duyduğumuz özellikle kalifiye eleman konusunda yükseköğretimine sizlerin verdiği destekle her şey daha da iyi olacak. İlçemizin ihtiyaç duyduğu yeni alanlarda bölümlerin açılmasını bekleyeceğiz. Örnek bir kampüs olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
ESKİ BİNA İHTİYAÇLARIMIZA
FAZLASIYLA CEVAP VERECEK
Kaymakam Metin Kubilay, konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Ayrıca Yüksek Okulumuzun boşaltacağı binada da projelerimiz var ve bunları da biran önce hayata geçirmek istiyoruz. Çerkezköy’de nitelikli eleman yetiştirilmesine ve gelir seviyesinin yükseltilmesine yönelik halk eğitim faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Bu anlamda bir halk eğitim merkezi teklifimiz var ve Aralık ayında netleşecek. Muhtemelen Aralık ayında da bakanlık programına girdikten sonra da ilçemize büyükçe bir halk eğitim merkezi kazandıracağız. O oluncaya kadar da çalışmalarımızı hızlandırmak istiyoruz. Yeni yer arayışlarımız var. Yüksekokul binası bizim ihtiyaçlarımıza fazlasıyla cevap verecek bir yer. Siz eski binayı boşaltmadan önce süreci başlattık. Ayrıca o binada eğitim ile ilgili de olan rehberlik araştırma merkezimizi de oraya almayı planlıyoruz. Bununla beraber ilçemizin iyi bir kütüphaneye de ihtiyacı var. Orası kütüphane, rehberlik araştırma merkezi ve halk eğitim olarak yine eğitim alanında değerlendireceğiz.”
İHTİYAÇLAR DEVLET VATANDAŞ
 İŞBİRLİĞİNDE TAMAMLANIR
Kaymakam Kubilay, yeni yüksek Okul Binası için destek anlamında gerekli davetleri yaptıklarını belirterek, “Ziyaretlerimizde hayırsever vatandaşlarımıza veya kuruluşları bu konuya destek için davet etmiştik. Hatta isimlerinin dersliklere verilebileceğini de sözlerimize eklemiştik. Sonuçta yüksek okul bizler ve yarınlarımız için var. Bu yüzden yarınlarımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bir kez daha tüm Çerkezköyümüzü ve işadamlarımızı, hayırsever vatandaşlarımızı gerekli katkı yapmaya davet ediyorum. Büyük bir bina ve ihtiyaçların devlet vatandaş işbirliği ile tamamlanacağını tahmin ediyoruz. İlçemiz içinde önemli bir dönüm noktalarından biri olacağını düşünüyorum” dedi.
BAZI ÜNİVERSİTELERİN ÖNÜNE GEÇMİŞ DURUMDAYIZ
Üniversitenin hızlı gelişip büyüdüğünün altını çizen Rektör Osman Şimşek, “Bu yıl yeni kayıtlarla beraber 30 bin 800 öğrencimiz olacak. Bazı üniversitelerin önüne geçmiş durumdayız. Ciddi manada da destek alıyoruz ama biz istiyoruz ki gelişmeler sadece merkez de değil diğer ilçelerde de yaşansın. Yerel yönetimler sahip çıkarsa yüksek okulların alacağı mesafe kısa zamanda gerçekleşir. Destek olmazsa yerinde sayıyorlar. En iyi örneği Veliköy’de yaşıyoruz. Belki de ilk olacak ve çok güzel bir çalışma oldu. Yükseköğrenime sahip çıkmayı ilçenin geleceğine sahip çıkma olarak görüyorum. Örnek oldu ve bu örneklik diğer ilçelerde yansıdı. Mesela Saray’ın kaba binası yapıldı, Muratlı’nın kaba inşaatı yapıldı ve önümüzdeki senede ince işleri yapılacak. Bizler elimizden gelen gayreti gösterelim. Gençlerin iyi yetişmesi iyi mekanlarda eğitim almaları ve bunlar kalifiye eleman oluşturmada da önemli kademelerdir” diye konuştu.
TEKİRDAĞ GENELİNİN BÜYÜK BİR
CAZİBESİ VAR
Yüksekokullar da 17-18 bin civarında öğrencileri olduğuna da değinen Şimşek, “Bu kadar potansiyel olan da bir bölge yok ve şanslı bir bölgeyiz. Tekirdağ genelinin büyük bir cazibesi var. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Yerel yönetimlere, sizlere ve bizlere çok büyük görevler düşüyor. Öğrencilere sahip çıkarsanız gereken desteği verirseniz öğrenciler de mutlu oluyorlar” ifadelerini kullandı.
SON OLARAK YENİ OKUL BİNASINI
GEZDİLER
Tekirdağ NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve beraberindeki ÇEMYO Müdürü Prof.Dr. Ercan Buluş, Öğretim görevlileri Özlem Göksel Berkdemir ve Taha Aslanlı Kaymakamlık ziyaretinin ardından sırasıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve son olarak da yeni yapılan Yüksek Okul Binası’nı gezerek Çerkezköy’den ayrıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.