2. Uluslararası Taekwondo Şampiyonası düzenlendi

Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Spor Salonu'nda Çerkezköy Belediyesi 30 Ağustos Zafer Kupası 2. Uluslararası Taekwando Şampiyonası düzenlendi

2. Uluslararası Taekwondo Şampiyonası düzenlendi
31 Ağustos 2015 Pazartesi 18:29

 SPOR SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından bul yıl ikincisi düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası 2. Uluslararası Taekwando Şampiyonası 29 Ağustos Cumartesi günü Çerkezköy Spor Salonu’nda gerçekleşti. Saat 10.00’da başlayan müsabakalar aynı gün tamamlanarak ödül töreni düzenlendi. 20 hakemin görev aldığı müsabakalar sonucunda birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncüye kupa ve madalya verildi. Ayrıca müsabakalarda görev alan hakemler ve şampiyonaya sponsorluk eden firmalar için de plaket töreni düzenlendi.

TOPLAM 250 SPORCU KATILDI

Düzenlenen şampiyonaya Azerbaycan, Irak ve Kosova’dan toplam 30 sporcu; Edirne, Sakarya, Tekirdağ, İzmit, Bursa, Kırklareli, Ankara, Konya, İstanbul ve Nevşehir olmak üzere toplam 10 ilden 220 sporcu katılım sağladı. Şampiyonada sporcular Büyük Erkekler, Büyük Bayanlar, Genç Erkekler, Genç Bayanlar, Yıldız Erkekler, Yıldız Bayanlar, Minik Erkekler ve Minik Bayanlar olmak üzere 4 kategoride yarıştılar.

TURNUVAYA KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası Uluslararası 2. Taekwondo Şampiyonası’na Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy İlçe Tarım Gıda Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Güzel Spor Okulu sahibi Fikri Güzel ve Güzel Spor Kulübü Başkanı Bilal Güzel katıldı.

“SPORA TEŞVİKTE ÖNCÜ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bu yıl ikinci kez Çerkezköy Belediyesi olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tekvandonun her geçen gün spor dalları arasında popülaritesini artırdığını ifade ederek, “İlk olarak hepinizin 30 Ağustos Zafer bayramını kutluyorum. Bugün bu onurlu günde Azerbaycanlı, Kosovalı ve Iraklı kardeşlerimizle paylaşarak Zafer Turnuvası altında buluştuk. Geçen yıl ilkini yapmıştık. Bu yıl ise daha tecrübe kazanarak ikincisini gerçekleştiriyoruz. Çerkezköy Belediyesi olarak tekvandoya diğer spor dallarına önem veriyoruz. Kardeşlerimizin spora teşvik etmede öncü olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“KÜBRA’NIN GELECEĞİNDEN UMUTLUYUZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tekvando konusunda Kübra Kepenek’i örnek göstererek, “Kübra Kepenek geçtiğimiz aylarda Avrupa kupalarına katıldı. Yıldızlar 33 kilogramda üçüncülük madalyasını kazanarak bizleri gururlandırdı. Kübra’nın geleceğinden umutluyuz. Diğer sporcularımıza da emsal teşkil edeceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AKAY DA PLAKET ALDI

Başkan Vahap Akay, konuşmalarını sonlandırdıktan sonra, şampiyonanın düzenlenmesi konusunda destek veren ve sponsor olanlara teşekkür etti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, desteklerinden dolayı federasyon tarafından plaket takdim edildi.

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

Sponsorların şilt takdiminden sonra birinci programda yarışan ve derece alan sporcuların madalya törenine geçildi. Kategorilerinde ilk üç içine giren sporculara Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz tarafından madalya ve ödülleri takdim edildi.

ŞAMPİYON TEKİRDAĞ OLDU

Turnuvada Tekirdağ birinci olurken, İzmit ikinci, Irak üçüncü, Azerbaycan ise dördüncü oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.