19 Mayıs Kapaklı'da coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da düzenlenen törenle kutlandı. Törende öğrencilerin başarılı performansları ayakta alkışlanırken, çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi

19 Mayıs Kapaklı'da coşkuyla kutlandı
20 Mayıs 2015 Çarşamba 17:01

 KUTLAMALAR KAPAKLI STADINDA YAPILDI

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kapaklı’da coşku içerisinde kutlandı. Kutlamalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant'ın öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında törene Kapaklı İlçe Stadı’nda devam edildi. Kutlama programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, BBP Kapaklı İlçe Başkanı Cemalettin Farımaz, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Dt. Ayşe Doğan, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BAYRAĞI ÖPEREK TESLİM ALDI

 

Program saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Kapaklı İmam Hatip Lisesi öğrencileri Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e çiçek ve bayrak takdim ederken, Kaymakam Gürbüz bayrağı öperek teslim aldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, “Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk milletinin vatanı ve milli manevi değerleri için verdiği onurlu mücadelenin başlangıcı ve adıdır 19 Mayıs 1919. Bugün 96. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını hep beraber topyekun yürekten hissetmekteyiz” diye konuştu.

 

BUGÜN SİZ GENÇLERİMİZE ARMAĞAN EDİLDİ

 

"Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan tarih ve kültürünü gençlerine aktarabilen toplumlar; ilelebet yaşama hakkına sahiptirler" diyerek konuşmasını sürdüren Nalbant, “Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı kendisine inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan etmiştir” dedi.

 

GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞINIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK

 

Tahsin Nalbant konuşmasının sonunda ise, "Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoş görü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü hale getireceksiniz. Biliyoruz ki sizler, Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler, sizin için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek, çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur" ifadelerini kullandı.

 

ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ OKUNDU

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın konuşmasını tamamlaması ardından Atatürk’ün 'Gençliğe Hitabesi' ile 'Gençliğin Ata’ya Cevabı' okundu. Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi Halk Oyunları gösterisi ile devam eden programda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk sırayı elde eden eserler okundu. 100 metre ve 400 metre kız-erkek atletizm koşuları büyük çekişmeye sahne oldu. Koşu sonrasında Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından jimnastik gösteri sergilendi. Ödül töreni öncesinde İsmail Erdoğan yönetiminde Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi yeniden sahne aldı. İzleyenler büyük beğenisini alan halk oyunları gösterisi sonrasında ödül törenine geçildi.

 

ŞİİR YARIŞMASININ BİRİNCİSİ ONUR BALDIZ

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında birinciliği Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Onur Baldız, ikinciliği Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Gizem Elmacı, üçüncülüğü Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Aleyna Mutluer; Kompozisyon yarışmasında birinciliği Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden A.Sinan Aksüt, ikinciliği ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Esma Uluoğlu, üçüncülüğü Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Cemal Ocak elde etti.

 

ÖDÜL ALANLAR

 

Kızlar 100 metre koşusunda birinciliği ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Şifanur Öztaş, ikinciliği Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Feride Nur Temizkalp, üçüncülüğü Kapaklı İmam Hatip Lisesi’nden Sıla Hekimoğlu; erkekler 100 metre koşusunda birinciliği Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Serdar İşar, ikinciliği ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Okan Saroğlu, üçüncülüğü Kapaklı Anadolu Lisesi’nden Can Altunsoy; kızlar 400 metre koşusunda birinciliği Kapaklı Anadolu Lisesi’nden Duygu Yalçın, ikinci ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden İlayda Pehlivan, üçüncü Kapaklı İmam Hatip Lisesi’nden Songül Kaplan; erkekler 400 metre koşusunda birinci Burhan Can Papakçı,  Kızlar Futbol Turnuvası’nda birinciliği ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinciliği Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Kapaklı Anadolu Lisesi; erkekler futbol turnuvasında birinciliği Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi, ikinciliği ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Kapaklı Anadolu Lisesi; kızlar voleybol turnuvasında birinciliği ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinciliği Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Kapaklı Anadolu Lisesi; erkekler voleybol turnuvasında birinciliği Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi, ikinciliği ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncülüğü ise Kapaklı Anadolu Lisesi elde etti. Kurumlar arası futbol turnuvasında birinciliği Kapaklı Veteranlar, ikinciliği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üçüncülüğü ise Kapaklı Belediyesi elde etti.

 

BAYRAK GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 

Törende dereceye girenlere Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından ödül, madalya ve kupaları takdim edildi. Ödül töreninde ayrıca kurumlar arası futbol turnuvasında görev alan hakemlere de birer plaket takdim edildi. Ödül töreni sonrasında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu Bayrak final gösterisi sunuldu. Gösteri izleyenlerden alkışlarla karşılık buldu. Programın sonunda Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ile protokol üyeleri Tören Tertip Komitesi’ni tebrik etti.

 

Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.