240 günlük direnişe uluslararası destek

Velimeşe beldesinde bulunan ve Avrupa Serbest Bölgesi'nde (ASB) faaliyet gösteren Hint asıllı firma Polyplex'ten, sendikaya üye oldukları için çıkarıldıkları iddia edilen 21 işçi için ASB girişinde yapılan eylem 240. gününü doldurdu

240 günlük direnişe uluslararası destek
09 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Velimeşe beldesinde bulunan ve Avrupa Serbest Bölgesi'nde (ASB) faaliyet gösteren Hint asıllı firma Polyplex'ten, sendikaya üye oldukları için çıkarıldıkları iddia edilen 21 işçi için ASB girişinde yapılan eylem 240. gününü doldurdu. Uluslararası Kimya Enerji Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (ICEM) Genel Sekreteri Manfred Warda, Avrupa Serbest Bölgesi karşısında düzenlenen basın açıklamasında, sendikaya üye oldukları için işlerinden çıkartıldıkları iddia edilen 21 işçinin, 240 gündür fabrika önündeki eylemlerini sürdürdüklerini söyledi.
MÜCADELENİZİ ALKIŞLIYORUM
Warda, ''Bizler buraya 20 milyonu aşkın küresel sendika federasyonu ICEM adına geldik. 240 günlük şerefli, onurlu yılmaz mücadelenizi alkışlıyorum. Bu mücadelenizin işçilerin uluslararası anlaşmalar ile garanti altına alınmış haklarının mücadelesidir. İşveren buraya iş yetiştirmeye gelmemiş, aynı zamanda buradaki değerli insanları sömürmeye gelmiş. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Sonuna kadar da sizin direnişinizin yanında olacağız'' dedi.
KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ
Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da, 240 gündür direnişlerini sürdüren işçilerin ilk günkü gibi kararlılıkla mücadelelerine devam ettiklerini ifade etti. Öztaşkın, şunları kaydetti; ''Direnişimizin 240 günündeyiz. Biz ilk günkü gibi kararlılıkla mücadelelerimizi veriyorsak bunun adı elbette ki dayanışmadır. Biz, dayanışma ile ayakta duruyoruz. Gerek yurt içindeki dayanışma ve özellikle yurt dışındaki dayanışma bizleri bugünlere kadar getirdi. İlk günkü gibi bu direnişimizi aynı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu direnişimiz boyunca ilk günden beri üst örgütümüz Uluslararası Kimya Enerji Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu, bizim bu sorunumuzla yakından ilgilendi. Buradaki işçilerin örgütlenmesine saygı duyulmasını, işten atılan işçilerin geriye alınmasını ve sendikayla müzakerelere başlanması ile ilgili olarak görüşmeler yaptı.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.