Bu istifa, halkımın sağlığı için!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Ömer Kılınç, Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içerisinde kurulması planlanan kömürlü termik santralin kurulmamsı konusunda farkındalık yaratmak için Meclis Üyeliği görevlerinden istifa etti. Santralin bacalarından çıkacak olan dumanların parti gözetmeksizin herkesin ciğerlerini kirleteceğini belirten Kılınç, insanları bu konuyu politikanın dışında tutmaları gerektiğini savundu. Kılınç, “Bu pis bir iş. Termik santrale karşı bir duruş sergileyelim. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunları duysa eminim ki mani olur.” dedi ve AKP, CHP ve MHP’li çok kişiden termik santral karşıyı mesaj aldığını fakat o kişilerin sessiz kaldığını, sessiz kalmanın onların işine geldiğini ifade etti.

Bu istifa, halkımın sağlığı için!
21 Mart 2018 Çarşamba 17:28

BAZI KONULAR VAR Kİ ORADA POLİTİKA YAPILMAZ
Meclis Üyeliklerinden istifa eden Ömer Kılınç, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Partiden bazı arkadaşların ‘Ak Parti’ demek yerine ‘AKP’ dememi beğenmediklerini duydum. Termik santral ile ilgili açıklamalarımla ilgili yorum yapan olmadı. Bizim burada birlik – beraberlik göstermemiz gerekiyor. Benim bir particiliğim yok. Esas mesele de burada. Ama partiler olmalı; partilerin de disiplini olmalı. O partiye mensup kişiler de o disipline uymalı. Ama benim gibi rahat konuşmasını seven insanlar o disipline giremiyoruz. Bazı konular var ki orada politika yapılmaz.
HERKES AKLINI KİRAYA VERMİŞ OLMASIN
Yerli enerjiye ihtiyacımız var. Bu birimizin vilayetine kurulacak. Burası nüfus yoğunluğunun çok olduğu bir yer. Termik santral yapacaksanız yapın. Ama Kapaklı gibi, Çerkezköy gibi yüzde 8’in üzerinde büyüyen bir yerin burnunun dibinde yapmayın. Herkes aklını kiraya vermiş olmasın. Fizibilite raporunun burayı gösterdiği söyleniyor. Fizibilite önce Silivri’de değil miydi? Demek ki ya fizibiliteyi yapan kişi yanlış yaptı ya da orada bir direnç gösterildi de hedef burası oldu.



BU İSTİFAYI, HALKIMA OLUMLU KATKI YAPMAK İÇİN YAPIYORUM

Ben termik santrale dikkat çekmek amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyeliğimden istifa ediyorum. Bu istifayı, halkımın sağlığı için, olumlu katkı yapmak için yapıyorum. Yalnız politikacıların dikkatini çekmek için değil, vatandaşımızda bilinç uyandırmak için ben görevimden istifa ediyorum. Hangi duman insana faydalı olur? Hani başta Silivri’ye yapılacaktı? Bırakın o zaman Silivri’de kalsın. Ama orası turistik bölge. E burası da sanayi bölgesi. Buraya Türkiye’nin her yerinden insan geliyor. Bu bölgede 300 bin civarında insan yaşıyor. Ben diyorum ki ‘Tamam, termik santrali kurun’. Ama yerleşim bölgesinden uzak yerde kurun.
HEPİMİZİN AKCİĞERİNE BU DUMAN GİRECEK
Ben halkıma söylemek istiyorum. Ben diyorum ki şurada gelin A partisi, B partisi birlik olalım. Hepimizin akciğerine bu duman girecek. Ben A partisindenim diye benim ciğerime duman girmeyecek mi? Bir ülkenin içerisinde her türlü insan olabilir. Olacak ki tartışılacak. Güzellik burada zaten. İşte ben o tür arkadaşlarla beraber olamıyorum. ‘Tümüne karşıyız’ diye bir derdim yok. O yüzden kendimi çok zor anlatıyorum.
BU DEVLETİN YAPTIĞI BİR YATIRIM DEĞİL; DEVLETİN MÜSAADE ETTİĞİ BİR YATIRIM
Çerkezköy – Kapaklı – Pınarça üçgeninde olmasına karşı çıkalım. Zaten ister istemez bir sanayi kirliliği var. Şimdi siz bir de bunun üzerine tuz – biber eker gibi termik santral kurarsanız olmaz. Bu pis bir iş. Kömürü, dumanı, külü olmak üzere çok pis bir iş. Bu gelen yatırım akciğerlere gidecek. Bu devletin yaptığı bir yatırım değil; devletin müsaade ettiği bir yatırım. Ben devletime diyorum ki; ‘Yatırımı burada değil de git Karadeniz kenarlarında bir yere yap.’ Oradan deniz suyunu da alırsın, boşaltacaksan da boşaltırsın. 200 – 300 bin kişinin yaşadığı bir yere yapma. Ben bundan sonra yaşasam ne olur yaşamasam ne olur? Hepimizin torunları, kardeşleri, çocukları var. Bu işe parti gözetmeksizin hassasiyet gösterelim.



BENİM HİÇBİR PARTİYLE ALAKAM YOK

Halk beni hizmet için seçti. Ben partiyle hareket edecek bir altyapıya sahip değilim. O yüzden ben eski konumuma dönüyorum. Halkıma diyorum ki; ‘Sen bana A ve B işi verdin. Ben bu işi sana iade etmek istiyorum. Ben yeniden eskisi gibi Çerkezköy’ün Ömer Ağabeyi olarak tanınmak istiyorum. Benim hiçbir partiyle alakam yok. Bütün bu görevleri bırakıyorum.’
TERMİK SANTRALE KARŞI BİR DURUŞ SERGİLEYELİM
Türkiye’deki partilerin içerisinde bu tip mücadeleler yapılır ama binde 1 oranında başarılı olunur. Bakın Silivri yaptı. Bu yatırım Silivri’deydi. Çerkezköylüler, Kapaklılılar gelin birleşelim. Termik santrale karşı bir duruş sergileyelim. Bu da buradan Karadeniz’e doğru gitsin.
SAYIN CUMHURBAŞKANI BUNU DUYSA EMİNİM Kİ MANİ OLUR
Sayın Cumhurbaşkanı. Bizim Ergene nehriyle ne kadar çok uğraştı biliyorsunuz değil mi? Çevreye verdiği önemi orada gösterdi. Ben eminim, bu millet Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşabilse ve ‘Senin Ergene için verdiğin paralarla biz bu nehri boyalardan kurtardık ama termik santral tozuyla sıvayacağız.’ dese, Sayın Cumhurbaşkanı bunu duysa eminim ki mani olur. Bunların oraya ulaştırılması lazım. Benim gücüm buna yetmedi.  O yüzden ben halkımın hakkını koruyamadığı için istifa ediyorum.
O SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN DA SESİNİ DUYURMAK İSTİYORUM
Amacım Çerkezköy halkında bilinç uyandırmak. Ak Parti, MHP, CHP tabanında da benim gibi düşünenlerin sayısının çok büyük olduğunu düşünüyorum. O sessiz çoğunluğun da sesini duyurmak istiyorum. Bana telefon edip mesajlar gönderiyorlar. Her üç taraftan da mesajlar alıyorum. Vatandaş tepkili ancak söyleyemiyor. Herkesin bir görüşü, planı vardır ve o kişi o yoldan gitmek istiyordur. Onun işine o geliyordur. Bu yüzden söyleyemiyorlardır. “
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.