Burs başvuruları başlıyor

Çerkezköy Belediyesi'nin ilk kez 2 yıl önce maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine başlattığı bursların yeni kayıtları bu ayın sonunda başlıyor.

Burs başvuruları başlıyor
16 Ağustos 2007 Perşembe 08:30

KAYIT YENİLEME VE YENİ KAYITLAR AĞUSTOS SONUNDA ALINMAYA BAŞLAYACAK

Üniversite öğrencisi olan ve maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere destek olmak amacı ile Çerkezköy Belediyesi tarafından 2 yıldır verilen bursa bu yılda devam edilecek. İlk defa burs almak isteyen öğrenciler ile kayıt yenilemek isteyen öğrenciler Ağustos ayı sonundan itibaren müracaatlarını Belediye'ye yapabilecekler.

Bu ayın sonuna doğru kayıtların başlayacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, "2 senedir başarılı ancak maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine yardım amacı ile verdiğimiz bursları önümüzdeki yıl tekrar vereceğiz. Ancak bunun için de öncelikle öğrencilerin Belediye'mize kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Yapılacak olan bu kayıtta öğrencilerin ailelerinin maddi durumları ve mal varlıkları araştırılacak. Yapılan araştırma sonucu ise gerçek ihtiyaç sahiplerine aylık olarak burs verilecek. Belediyemize yapılacak olan başvurular ve geçtiğimiz yıllarda burs alan öğrencilerin kayıt yenileme tarihleri ise hemen hemen Ağustos ayı sonuna doğru, yani 20 Ağustos'tan sonra başlayacak.

GEREKLİ EVRAKLAR ŞUNLAR

Çerkezköy Belediye Başkanlığı Hizmet Masalarına burs almak üzere başvuruda bulunacak öğrencilerden ise ilk kez başvuruda bulunacak olanlar kayıtlı oldukları üniversiteden öğrenci belgesi, ikametgah, kimlik fotokopilerini, kayıt yeniletecek olanlar ise yine kimlik fotokopisi, ikametgah ve kayıtlı bulundukları üniversiteden transkript belgesi getirecekler.

Öğrencilere verilecek olan aylık bursun miktarı ise, burs verilecek öğrenci sayısının tam olarak belirlenmesinden sonra net olarak açıklanacak" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.