Ç.O.S.B. altyapı için 6 Milyon YTL harcadı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nün 2007 yılı içinde altyapı çalışmaları için 6 milyon YTL'lik bir yatırım yaptığı açıklandı.

Ç.O.S.B. altyapı için 6 Milyon YTL harcadı

Özellikle Organize Sanayi Bölgesi'nin 2. Kısmı4nda çalışmaları yoğunlaştıran OSB Bölge Müdürlüğü'nün bu kapsamda 2007 yılında 6 milyon YTL'lik bir altyapı yatırımını gerçekleştirdiği öğrenilirken, 2008 yılında da çalışmaların aynı hızla devam edeceği açıklandı.

ALTYAPI SORUNLARI BİTECEK

Çerkezköy Organize SanayiBölgesi Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, özellikle 2. kısım'daki altyapı ve üst yapı çalışmalarının sanayiciler tarafından memnunlukla karşılandığı ve yatırımların devam edeceği belirtilirken, hedefin altyapı sorunlarını tamamen çözmek olduğu kaydedildi.

Yapılan yatırımlar ve önümüzdeki dönem yapılacak olan yatırımlar ile ilgili bir açıklama yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından altyapı yatırımları ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.

6 BİN 300 METRE YAĞMUR SUYU HATTI

Yapılan bu çalışmalarda şüphesiz en büyük paylarında birini; yapılan Beton Baks Yağmur Suyu Hat’ları alıyor. 2007 çalışma döneminde adeta bir karınca çalışkanlığıyla çalışan ekipler dört bir koldan hareket ederek 6 bin 360 metre uzunluğunda beton baks yağmur suyu hattı inşa etti.

1 MİLYON 708 BİN 201 YTL’YA MAL OLDU

Yaklaşık 6,5 kilometre uzunluğunda yapılan yağmur suyu hattının maliyeti ise 1 milyon 708 bin 201 YTL.

25 KM’LİK AYRI BİR HAT DÖŞENDİ

II. Kısım’da 2007 çalışma dönemi içerisinde yapılan bir diğer büyük çalışma da korige borularla yapılan atıksu ve yine yağmur suyu hatlarıydı. Toplam 24 bin 629 metre uzunluğunda hattın döşendiği bu çalışmanın maliyeti de yaklaşık 2 milyon YTL dir.

38 BİN 991 METREKARELİK ALAN DEMİRLİ BETONLA KAPLANDI

II. Kısım’daki yol kaplama işini de kökünden çözmeyi hedefleyen Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin bu yönde de yaptığı çalışmalar küçümsenmeyecek derecede büyük bir paya sahip. II. Kısım’daki, YO3, YO6, YO7 ve YO6 yolunun ikinci kısmında da ÇOSB, yaptığı çalışmalarla toplam 3510 metre uzunluğunda demirli beton yolu bitirdi. Bunun yanı sıra atölye binasının önündeki 3000 m_’lik açık depolama alanının da zeminin betonla kaplayan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, 2007 çalışma döneminde toplam 38 bin 991 metrekarelik alanın betonla kaplama işlemini tamamlamış oldu. Beton yol kaplama işleminin de maliyeti toplam 1 milyon 667 bin 31 YTL. Yapılan bir diğer çalışma da yapılan Çevre Güvenlik Duvarı. 685 metre uzunluğundaki güvenlik duvarının da maliyeti 247 bin 181 YTL.

SORUNLAR BİTİRİLECEK

2007 yılında planlanan tüm çalışmalarını tamamlayan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, bu yılı için yapılacak çalışmaların da planlamasını da yapmaya başladı. Bu yıl içinde yapılacak çalışmalarla da altyapı ve üst yapı konularında büyük bir mesafe kat edilmiş olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.