Domatesteki düşüş akıllara o soru işaretini getirdi

Sebze fiyatlarının mevsim şartları itibariyle düşüşe geçmesi vatandaşı memnun etti. Domates, biber, salatalık ve kuru soğanın fiyatı yaklaşık olarak yüzde elli oranında düşüş yaşıyor. Sıcak bölgelerdeki hasadın hızlanması ile birlikte yerli ürünlerin pazarlara girerek tezgahlarda yerini almasıyla birlikte sebze fiyatları yarı yarıya düştü. Öte yandan Rusya’nın güve gerekçesiyle iade ettiği tonlarca domatesin iç piyasada satışa sunulup sunulmadığı ise bilinmiyor.

Domatesteki düşüş akıllara o soru işaretini getirdi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
13 Haziran 2019 Perşembe 13:17

KİLOGRAMI 1 TL
 Domates, biber, salatalık, patates ve kuru soğanın kilogram fiyatı pazar yerinde en düşük 1 TL’den alıcı bulurken kalitesine göre 5 TL’ye kadar tezgahlardaki yerini aldı. Kabak ve patlıcan ise 4 liraya kadar geriledi.  Karpuz ise tanesi 10 TL’ye alıcısıyla buluştu. Çerkezköy halk pazarında çilek ve erik 5 TL, kiraz 6-10 TL ve şeftali ise 5-10 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
YILIN EN DÜŞÜK FİYATI
Özellikle sebzede yılın en düşük fiyatların görüldüğünü belirten pazar esnafı, "İnsanların en çok tükettiği domates, salatalık, biber, patlıcan gibi ürünler ve bu ürünlerde yüzde elliye varan düşüş hem bizleri hem de tüketicileri memnun etti. Yerli üretim arttıkça bu fiyatlar daha da düşecek. Fiyatlar cep yakmadığı sürece satışlarımız da artacak ve vatandaşlarımızda ucuz olarak bol sebze tüketecek” ifadelerinde bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.