Hacı adaylarına sağlık eğitimi verilecek

Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, bu yıl ilçemizden hacca gidecek olanlara bulaşıcı hastalıklara karşı neler yapmaları ve Mers virüsüne karşı eğitim semineri verecek

Hacı adaylarına sağlık eğitimi verilecek
04 Temmuz 2014 Cuma 07:53

Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü Hac ve Umre'ye gidenlere yönelik Mers eğitimi veriyor. Sağlık Müdürlüğü, Cuma günü saat 11.00 ile 12.00 arasında bir saat süreyle bu yıl hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan 60 hacı adayına eğitim verecek.
Eğitimde, şiddetli solunum yolu hastalığına neden olan ve 2012 yılının Eylül ayında ilk defa Suudi Arabistan'da ortaya çıkan bir virüs olan Mers-CoV (MERS virüsü) hakkında bilgi verilecek. Hastalığın çoğunun, yüzde 80'inin Suudi Arabistan'da tespit edilmesi nedeniyle hacı adaylarına bu konuda eğitim veriliyor. Cuma günü bir saat süreyle verilecek eğitim Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seminer salonunda gerçekleştirilecek. Eğitime Müftülük ve İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile eğitimciler ve hacı adayları katılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.