İlk sergi Kapaklı’da açıldı

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yıl Sonu Etkinlikleri Kapaklı Beyaz Saray Düğün Salonu’nda açılan sergi ile başlarken,  sergide 38 kursiyerin el işlemesi ürünleri sergiyi gezenlerin beğenisine sunuldu.

İlk sergi Kapaklı’da açıldı
16 Haziran 2011 Perşembe 00:00

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yıl Sonu Etkinlikleri önceki gün saat 13.00’da Kapaklı Beyaz Saray Düğün Salonu’nda açılan sergi ile başlarken,  sergide 38 kursiyerin el işlemesi ürünleri sergiyi gezenlerin beğenisine sunuldu. Sergide İrfan Fatma Mandalı ve Kapaklı Gazi İlköğretim Okulları'nda yaklaşık 8 aydır devam eden Kurdela, Makine Nakışı Kursu’na katılan 38 kursiyerin yaptığı el emeği göz nuru yatak takımları, kurdele işi ürünler ve daha birçok ürün görücüye çıktı.
Açılan sergiye, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Halk Eğitim Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, Abdurrahman Çiçek, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışın ardından sergilenen ürünleri inceleyen konuklar, Kurdela ve Makine Nakışı Öğretmeni Esma Korkmaz’dan da bilgi almayı ihmal etmedi. Konuklar, serginin gezilmesinin ardından yine kursiyerler tarafından hazırlanan yiyeceklerin tadına bakma fırsatı da buldu.
EKONOMİK KATKI SAĞLANDI
Sergiyle ilgili kısa bir konuşma yapan Kurdele ve Makine Nakışı Öğretmeni Esma Korkmaz, geride kalan 8 aylık süreçte kursiyerlerin güveninin yerine geldiğini ve yaptıkları ürünlerinin çoğunun satıldığını belirterek, "Bu sayede kursiyerlere ekonomik katkı sağladık ve en önemli amacımıza da ulaştık" diye konuştu.
ETKİNLİKLERİ KAPAKLI’DA SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ
Açılışta bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sergide emeği geçen herkese teşekkürlerini iletirken, gerek Halk Eğitim Merkezi gerek Kapaklı Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara devam edeceklerini belirterek, "Bu konuda tek eksiğimiz yazışmalar. Bir karar alındığında yarın uygulayamıyorsunuz. Bizler ilerleyen zamanlarda elimizden geldiğince bu tip etkinlikleri Kapaklı’da gerçekleştireceğiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.