İnan Sokak asfalt kaplanacak

Artan trafik yoğunluğu ve yapılan inşaatlar nedeni ile parketaş ile kaplı olduğu için sık sık deforme olan İnan Sokak'ın sıcak asfalt ile kaplanacağı açıklandı.

İnan Sokak asfalt kaplanacak
05 Eylül 2007 Çarşamba 08:31

İnan Sokak'ta bulunan parketaşların sökülerek, trafiğe kapatıldığını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Artan trafik yükü ve yapılan inşaatlar dolayısı ile parketaş ile kaplı olan bu sokağımızda sık sık yol bozuluyordu. Kış aylarında yağmur suyu kanalı yetersiz olduğu için su birikintileri oluşuyor ve yolda çökmeler meydana geliyordu.

Bunun önüne geçmek için yoldaki parketaşları söktük veşimdi burasının zeminini yaptıktan sonra beton dökeceğiz ve üzerine ise asfalt sereceğiz. Böylece bu yolda beton üstü asfalt ile kaplanmış olacak" dedi.

Atatürk Caddesi ile Öztrak Caddesi'ni birbirine bağlayan İnan Sokak'ta bulunan parketaşlar sökülüyor.

İnan Sokak'ta parketaş ile kaplı olan yolun artan trafik yoğunluğu ve devam eden inşaatlar nedeni ile bozulduğunu ve deforme olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Biz de bunun üzerine bu yolun parketaşlarını sökerek, burasını asfalt ile kaplamaya karar verdik. Ekiplerimiz parketaşları sökmeye başladılar. Parketaşların sökülmesinin ardından yolun altyapısı yapılacak ve üzerine beton dökülecek. Betonun üzerine ise sıcak asfalt sereceğiz" dedi.

Beton üstü sıcak asfalt ile İnan Sokak'taki yolun bozulmasının önüne geçeceklerini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, böylece söz konusu yolun artan traik yükünü de çekebileceğini ifade etti.

İnan Sokak'taki çalışmanın ardından daha önce Namık Kemal Bulvarı ve Belediye Meydanı'na kadar yaptıkları orta refüj düzenlemesinin benzerini Belediye Meydanı'ndan Altıyol Kavşağı'na kadar olan kısımda yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Ayrıca Tredaş tarafından elektrik hatlarının Namık Kemal Bulvarı'ndan Belediye Meydanı'na kadarolan kısmın elektrik hatlarının yer altına alınması ihalesi yapıldı. Şuanda ihale prosödürü işliyor. Önümüzdeki günlerde bir aksilik olmazsa çalışmalara başlayacaklar.

Tredaş'ın çalışmalarının akabinde biz de söz konusu yerde kaldırım düzenleme çalışmalarına başlayacağız. Daha modern, çağdaş ve güzel kaldırımlar yaparak, Atatürk Caddesi'ni güzelleştireceğiz" dedi.

Atatürk Caddesi'nde yapacakları orta refüj düzenlemesi ile caddeye ayrı bir güzellik ve hava katacaklarını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, orta refüj düzenlemesine önümüzdeki günlerde başlayacaklarını ve yeşillendirmesini ise Mart, Nisan aylarında yaparak, ilkbaharda orta refüjün çok güzel bir görüntüye bürünmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.