İNTİHARLARA MÜFTÜLÜK EL ATTI

Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, din görevlileriyle yaptığı aylık toplantıda geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Gazetesi'nin gündeme taşıdığı 'İntihar olayları'nı gündemine aldı. Müftü Şahin, önümüzdeki hafta cuma hutbesinde bu konuyu işleyeceklerini belirterek, din görevlilerine bundan sonra yapacakları vaaz ve sohbetlerde 'İntihar' konusu üzerinde durmalarını istedi

İNTİHARLARA MÜFTÜLÜK EL ATTI
18 Mart 2013 Pazartesi 08:51

Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, din görevlileriyle aylık mutat toplantısını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Bu ay son kez din görevlileriyle biraraya gelen Müftü Bayram Şahin, mesai arkadaşlarından 'Helallik' isteyerek veda etti. Bir aylık çalışmaları hakkında bilgiler veren Müftü Bayram Şahin, önümüzdeki bir ayın planlaması hakkında da din görevlileriyle bilgi alışverişinde bulundu. Bu ayki toplantıda ayrıca geçtiğimiz ocak ayı içerisinde yapılan 'Hizmet içi eğitim semineri'ne katılan din görevlilerine de sertifikaları verildi.
SERTİFİKALARINI ALDILAR
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Merkezi vaaz' sistemini kaldırmaya yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında Çerkezköy İlçe Müftülüğü'nce din görevlilerine yönelik  geçtiğimiz ocak ayı içerisinde Hacı Fahri Zümbül Cami Konferans Salonu'nda verilen 'Hizmet İçi Eğitim' seminerinin sertifikaları dağıtıldı. Aylık mutat toplantıya başlamadan önce 25 din görevlisine tek tek sertifikalarını veren Müftü Bayram Şahin, hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Çerkezköy ve beldelerindeki camilerde görev yapan 25 din görevlisi eğitim süresince, 'Vaaz ve hitabetin anlam ve önemi, yetişkin din eğitimi, din görevlilerinin temel nitelikleri, vaaz hazırlama ve sunmada temel ilke ve görevler, vaazlarda Kur'an-ı Kerim ve Hadis-i Şerif’lerden yararlanma yolları, vaazlara menkibe ve şiirlerden doğru bir şekilde yararlanma, vaaz  ve irşatla etkili iletişim, din hizmeti ve sorun çözme, vaaz ve dinde rehberlik ile araştırma yöntemleri' konularında eğitim almıştı. Sertifikalarla birlikte din görevlilerine birer de 'Vaaz Klavuzu' kitabı hediye edildi. Sertifika törenin ardından Müftü Bayram Şahin, din görevlileriyle aylık müftülük çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
CUMA HUTBESİNDE İNTİHAR ANLATILACAK
İlçede görev yapan kadın, erkek tüm din görevlileri, Kur'an Kursu hocaları ve vaizlerin katıldığı aylık mutat toplantıda konuşan Müftü Bayram Şahin, Çerkezköy Gazetesi'nin geçtiğimiz günlerde 'İntihar olayları' ile ilgili yaptığı haberi gündeme taşıdı. Müftü Bayram Şahin, "Çerkezköy'de ayda 15-20 intihar olayı oluyormuş. Bunu gazete haberinden öğrendik. Müftülük olarak buna hutbelerimizde değineceğiz. Bu hafta 18 Mart Şehitler Günü olduğu için hutbemizin konusu Şehitler olacak. Ama önümüzdeki hafta intihar konusunu işleyebiliriz" dedi. Din görevlilerinden de intihar konularını vaaz ve sohbetlerinde işlemelerini isteyen Bayram Şahin, "Camide olsun diğer sohbetlerinizde olsun bütün vaaz ve nasihatlarınızda intihar olaylarını ele alın. Çerkezköy'müzdeki bu sosyal olayla hep birlikte ilgilenelim." tavsiyelerinde bulundu.
HAKKINIZI HELAL EDİN
Müftü Bayram Şahin, konuşmasında son kez 'Aylık toplantı'ya katıldığını belirterek, "Bu benim Çerkezköy'de son toplantım. Bu nedenle sizlere Allah'a ısmarladık da demek istiyorum. Sizlerle birlikte 6 ay süreyle güzel hizmetler ettik. Hepinize teşekkür ediyorum. Sizler toplumumuzun manevi mimarlarısınız, bizlerde koordinatörleriz. İnşallah sizler Diyanet İşleri Başkanlığımız'ın vizyonu ve misyonuna göre hizmetinize devam edececeksiniz.  Orası burası farketmez. Bizlerde vatanın her yerinde görevimizi yapacağız. Hakkınızı helal edin" diye konuştu.
Müftü Bayram Şahin, Çerkezköy Müftülüğünden İzmir'in Kiraz İlçe Müftülüğü'ne atanan ancak mahkeme kararıyla tekrar Çerkezköy'deki görevine iade edilen Müftü Mahmut Emin'in dönecek olması nedeniyle Tekirdağ Müftü Yardımcılığı görevine atanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.