Kapaklı Ekim Ayı Meclis Toplantısı Tamamlandı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısı yapılan 2. Oturum ile tamamlandı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığı’nda Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. Oturumda, komisyonlarda görüşülen konular karara bağlandı.

Kapaklı Ekim Ayı Meclis Toplantısı Tamamlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
12 Ekim 2020 Pazartesi 12:44


BAŞKAN YÜKSEL’E GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ
Oturum öncesi söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin,  “Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel’i arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Meclis üyelerimize ve Kapaklı halkımıza sevgilerini iletti. Sağlık durumunun da iyi olduğunu söyledi. Kendisine bir kez daha geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.” dedi.
GELİR-GİDER BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Çetin’in konuşmasının ardından açılış ve yoklama gerçekleştirildi. Ardından ilk oturumda komisyonlara havale edilen ve görüşülen maddeler oylandı. Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen 2021 Mali Yılı Performans Programı oy çokluğuyla kabul edildi. 2021 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesinin görüşülmesine geçildi.  2021 yılı gider bütçesinin 200 milyon lira olarak, gelir bütçesinin 160 milyon lira olarak tahmin edildiği belirtildi. 40 milyon lira ise finansman kaynağı olarak ön görüldü. Komisyonca oy çokluğuyla alınan karar meclisten de oy çokluğuyla geçti.
BAŞKAN ÇETİN’E YETKİ VERİLDİ
Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 23/09/2020 tarih E.113773 sayılı  Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü ile protokol yapılması konulu yazının görüşülmesine geçildi. Belediyemiz adına tescilli olan ruhsat sahada yapılacak sondaj çalışmasının Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü ile beraber ortak proje kapsamında gerçekleştirilebilmesi ve bu doğrultuda gerçekleştirilecek tüm iş ve işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliği ile karar verildi. Karar meclisten de oy birliğiyle geçti.
Konuyla ilgili Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Ruhsatlandırma aldıktan sonra MTA ile görüşmeler yaptık. MTA yaptığı sismik arama neticesinde 3-4 noktada sıcak suya rastlandığını açıkladı. Suyun çıkarılmasının ciddi bir maliyeti var. Biz böyle bir yatırımı yapacak imkanımız olmadığını ifade ederek olurunu nasıl sağlarız diye girişimlerde bulunduk. MTA gelip kuyuyu kazacak, suya rastlanmama, istenen kalitede olmaması gibi bir ihtimal de var. Bu sebeple böyle bir riske girecek durumumuz olmadığını ifade ettik. Daha önce Kayseri’de uygulanmış olan yüzde 20 ortaklık payı ile MTA gelecek. Bütçemize zarar vermeden yapabileceğimiz yardımlarla ortaklık protokolü imzalayacağız. Eğer istenilen kaliteye ulaşılamazsa bir bedel ödemeyeceğiz. İyi bir sonuç edilirse kuyunun maliyetinin karşılanması ile ilgili protokol imzalayacağız. Bu yatırımın seracılık, termal kaplıca, sağlık turizmi açısından ilçemize, bölgemize değer katacağına inanıyorum.” dedi.
EMNİYETE TAHSİS EDİLEN ARACIN SÜRESİ UZATILDI
10.07.2020-10.10.2020 tarihleri arasında İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilen 1 adet sedan aracın tahsis süresinin 3 ay uzatılmasının uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliği ile karar verildi. Karar oy birliğiyle meclisten geçti.  Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Yeni hükümet konağı ile hastane arasındaki arsaya İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yapılması için görüşmelerimiz oldu. A tipi emniyet binamızı inşallah kısa süre içerisinde ilçemize kazandıracağız.” dedi.
HALK EĞİTİM MERKEZİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NE TAŞINACAK
Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 02/10/2020 tarih E.14405 sayılı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ortak Proje Yapılması konulu yazının görüşülmesine geçildi.  Komisyonca oy birliğiyle alınan ve meclisten de oy birliğiyle geçen karara göre Halk Eğitim Merkezinin Atatürk Kültür Merkezi’ne taşınması ve işbirliği protokolü yapılması için Belediye Başkanına yetki verilecek.
Plan Bütçe Komisyon raporunun oylanmasının ardından Tarife Komisyonu raporu okundu. Kapaklı Belediye Başkanlığı 2021 mali yılı ücrete tabi işler tarifesi komisyonca oy birliğiyle belirlendi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.