Kayyum Heyeti sürprize izin vermedi

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı Olağanüstü Kongresi Güneşler Otel'de gerçekleşti. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı için yarışan Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir 118, diğer Aday Fedahi Güven 70 oy alırken, Hasan Demir Çerkezköy CHP İlçe Başkanı oldu

Kayyum Heyeti sürprize izin vermedi
20 Ekim 2014 Pazartesi 09:40

VEKİLLER VE BAŞKANLAR DA KATILDI

Olağanüstü Genel Kurul’a CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

ÖRNEK TEŞKİL ETMESİNİ İSTİYORUM 

Olağanüstü kongre öncesi bir konuşma gerçekleştiren Kayyum Heyeti Başkanı ve İlçe Başkan Adayı Hasan Demir "Kayyum Heyeti Başkanlığı görevim kongre saati ile sona erdi. CHP’ye yakışan bir kongre olmasını diliyorum. Bunun genele ve yerele örnek teşkil etmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Hasan Demir'in konuşmasının ardından Olağanüstü Kongre, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, ardından Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Heyeti Başkanlığına Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Divan Üyeliğine ise Uğur Erem ve Ebru Alaca seçildi.

SEÇİMİN BLOK LİSTE İLE YAPILMASI KABUL EDİLDİ

Divan Kuruluna gelen ‘seçimin blok liste ile yapılması’ önergesi, oylamaya sunulurken, söz konusu talep oy çokluğu ile kabul edildi.

ORTAM BİR ANDA GERİLDİ

Olağanüstü kongrede, İlçe Başkan Adayı Fedahi Güven dahil kimseye söz verilmemesi üzerine ortam gerildi. Görevden alınan yönetime söz hakkı verilmemesinin demokratik değil antidemokratik bir durum olduğunu dile getiren Dr. Nurettin Erol ve bazı partililer Divan Heyeti'nin üzerine yürüdü.

TÜZÜKTEKİ MADDEYİ OKUDU

Tartışmaların devam ettiği sırada Divan Başkanı Ulaş Yurdakul, Fedahi Güven'e söz verilmesinin tüzüğe aykırı olduğunu belirterek tüzükteki ilgili maddeyi okudu.

118 OY ALAN HASAN DEMİR BAŞKAN SEÇİLDİ

Olağanüstü kongre ortamın sakinleşmesiyle beraber Divan Başkanı'nın oylamayı başlatması ile devam etti. Delegelerin yoğun katılım gösterdiği kongrede 206 delegeden 191'i sandık başına gelirken, kullanılan oyların 178'i geçerli sayıldı. Hasan Demir ve Fedahi Güven'in yarıştığı kongrede 118 delegenin oyunu alan Hasan Demir CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığına seçildi. Fedahi Güven ise 70 oy aldı.

ZAFER KUTLADILAR

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Demir’i ilk tebrik eden Fedahi Güven oldu. Güven ve Demir, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Hasan Demir ve yönetimini kutlayan Fedahi Güven’ın seçimden sonraki ilk açıklaması “Kazanan CHP oldu. Bundan böylede birlik ve beraberlik içinde partimiz için çalışacağız. Partimizi daha da yükselmesi için el birliğiyle tüm partililerimizle birlikte çalışarak CHP’yi iktidara taşıyacağız” oldu.

CHP’DE HERKESİ GÖRMEK İSTİYORUZ

Seçim sonucunun açıklanmasının ardından konuşan Hasan Demir de CHP’nin birlik ve beraberliği için Başkan Adayı Fedahi Güven’in engin fikirlerinden yararlanacaklarını ifade ederek “Parti hepimizin partisi. Tüm üyelerimize kapımız açık” dedi. Tüm partilileri parti teşkilatına beklediklerini söyleyen Demir, “Geleceğin iktidarında CHP’de herkesi görmek istiyoruz. Yönetimde kendimi değil herkesi görmek istiyorum” dedi. Demir, kongrenin tüm Tekirdağ’a ve ülkemize örnek teşkil edecek bir kongre olduğunu ifade etti.

YÖNETİMDE KİMLER VAR?

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı'na seçilen Hasan Demir’in asil yönetim kurulu listesinde, Metin Akyıldız, Gülten Altay, Cevdet Aykaç, Engin Camcı, Nursu Çakır, Tahsin Çipli, Yaşar Gül, Gürkan Kartal, Mehmet Emin Kurutaş, Birol Öztürk, Naime Pehlevan, Türkan Şans, Ruhi Taşdelen, Alişan Tekin, İlmiye Terzi ve Hüseyin Ülger yer alırken, Fedahi Güven'in asil yönetim kurulu listesinde  Sefer Alkan, Ferit Deniz, Uğur Duran, Barış Erdoğan, Demet Eroğlu, Nejdet Ertürk, Ali Kemal Güngör, Emel İpek Çalışkan, Kamil Kafalı, Nevriye Kahraman, Neriman Koşanak, Kadir Koyun, Didem Köse, Hüseyin Şağdır, Nurdan Tezcan ve Ergun Uncuoğullarından yer aldı.  

2015 TEMMUZ'A KADAR GÖREV ALACAK

Yeni yönetim, olağan kongrenin gerçekleşeceği 2015 yılının Temmuz ayına kadar görevini sürdürecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dr.Nurtekin EROL - 10 yıl önce
tüzük gereği yapılmamış.yönetime söz verilmemiş.görevden alınan arkadaşlar bunu ifade etmiştir.divana da yürünmemiştir.
Avatar
sol demokrat - 10 yıl önce
güzel günlere...halk parti...
Avatar
halil oğuz - 10 yıl önce
nurtekin bey eşiniz ve oğlunuza bile muhalefet ederek ne kadar boş bir insan olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz... iyiki sizin gibilere bu partide söz hakkı verilmiyor...