Kentsel Tasarım ve Peysaj’da 1. Etap 3. Kısım yapılıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ’nin hayata geçireceği Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması 1. etap çalışmaları Cumhuriyet Meydanı’nın üst kısmında devam ediyor.

Kentsel Tasarım ve Peysaj’da 1. Etap 3. Kısım yapılıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
27 Temmuz 2021 Salı 21:51


Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1. etap çalışmalarının planlanan program dahilinde devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Atatürk - Öztrak Caddeleri ve bunlara bağlı 19 sokağın altyapı ve üstyapı düzenlemelerinin ilk adımı olan 1. etap çalışmalarımız planlandığı şekilde devam ediyor. Altıyol Kavşağı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki kısımda altyapı çalışmaları tamamlandı. Ekipler 1. etap 3. kısımda çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
ALTYAPI SORUNUNU BİTECEK
   Proje kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bağlantılı sokaklarda 15 bin 990 metre içme suyu hattının yenileneceğini belirten Akay, “Bununla birlikte 11 bin 700 metre kanalizasyon hattı, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı inşası gerçekleştireceğiz. Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 4 etapta yapılacak. Bu proje ile Çerkezköy’ün yıllardan beri süre gelen altyapı sorununu ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.
DAHA SAĞLIKLI İÇME SUYU
   Mevcut altyapı hatlarının ortalama 30-40 yıllık altyapılar olduğuna vurgu yapan  Akay, “Mevcut, ömrünü tamamlamış ve artık ihtiyaca cevap veremez hale gelmiş altyapı, son teknoloji hatlarla değiştiriliyor. Hatlarımızın çaplarını 2-3 katına çıkarıyoruz. Asbest içme suyu hattı da daha sağlıklı ve dayanıklı olan son teknoloji duktil borularla yenileniyor” açıklamalarında bulundu.
İKİ BÜYÜK CADDEYE MODERN GÖRÜNÜM
   Cumhuriyet Meydanı’na Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı yapılacağını belirten Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak Cumhuriyet Meydanı’nda modern bir Kent Meydanı yapacağız. Bununla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde 20 bin 160 ton sıcak asfalt çalışması yapacağız.  
ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ
   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin 1. etaptaki altyapı çalışmalarını tamamlamasının ardından Çerkezköy Belediyesi olarak üstyapı çalışmalarına başlayacağız. Daha sonra iki caddemizde engelli erişebilirliğinin sağlandığı, bisiklet yollarının, yaya kaldırımlarının, peyzaj düzenlemelerinin ve modern aydınlatma çalışmalarının olduğu üstyapı projesini hayata geçireceğiz. Tüm bu çalışmaların sonunda Çerkezköy’ün iki büyük caddesini son derece modern ve estetik bir görünüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.