KIZILPINAR'A ALMAN ÖĞRENCİLER GELDİ

Kızılpınar Belediyesi ile Almanya'nın Remseck Neckar Belediyesi arasında imzalanan 'Kardeş Belediye Protokolü' kapsamında ilk çalışma eğitim alanında başladı. İki ülke arasında öğrenci değişimi kapsamında 18 Alman öğrenci Kızılpınar'a gelerek buradaki öğrencilere misafir oldu. Öğrenciler bir hafta süreyle 18 değişik eve konuk olacak...

KIZILPINAR'A ALMAN ÖĞRENCİLER GELDİ
21 Mayıs 2012 Pazartesi 08:31

Kızılpınar Belediyesi ile Almanya'nın Remseck Neckar Belediyesi arasında imzlanacak 'Kardeş Belediye Protokolü' ilk meyvesini verdi. Protokol kapsamında eğitim alanında başlatılan çalışmayla iki ülke arasında öğrenci değişimine gidildi. İlk olarak Almanya'dan 18 öğrenci Kızılpınar'a geldi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde Kızılpınar'a gelen 18 Alman öğrenci 18 Türk öğrenciyle eşleştirilerek evlerine konuk edildi. Bir hafta boyunca Kızılpınar ve Çerkezköy'de kalacak öğrenciler İstanbul, Edirne ve Tekirdağ'a düzenlenecek gezilere katılacak.

ALMANYA'DAN 18 ÖĞRENCİ GELDİ

Kızılpınar Belediyesi ile Almanya'nın Remseck Neckar Belediyesi arasında imzalanan 'Kardeş Belediye Protokolü' nedeniyle başlatılan diyalogların ilk adını eğitim alanında atıldı. Eğitim alanındaki çalışma kapsamında Almanya'dan 18 öğrenci Kızılpınar'a geldi. Alman öğrencilere iki öğretmen eşlik ediyor. Wilhelm-Keil ve Realsehule Remseck okullarından gelen 18 kişilik ilk ve orta dereceli okul öğrencileri Kızılpınar İlköğretim Okulu, Kızılpınar Anadolu Lisesi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi'nde okuyan öğrencilere konuk oldu. Alman öğrenciler üç okula 6'şar kişilik gruplar halinde dağıtıldı. 18 Alman öğrenci 18 Türk öğrencinin evinde bir hafta süreyle misafir olacak.

TRAKYUM'DA YEMEK YEDİLER

Öğretmenleri Markus Vöge ve Süheyla Altaş'ın refakat ettiği Alman öğrenciler Kızılpınar Belediyesi yetkilileri ve misafir okul yönetimi tarafından İstanbul Havalimanı'nda karşılandı. Trakyum Et Lokantası'nda öğlen yemeği yiyen Alman öğrenciler, ilk kez burada Türk öğrencilerle karşılaştı. Yemeğe Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'da katıldı. Başkan Korkmaz, yemek öncesinde Almanya'dan gelen öğrencilerle tokalaşark tek tek 'Hoşgeldiniz' dedi. Yemeğin ardından öğrenciler Kızılpınar Belediyesi'ne götürüldü.

TÜRK MİSAFİR PERVERLİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ

Kızılpınar Belediyesi Meclis Salonu'nda Alman öğrencileri misafir eden Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, burada bir 'Hoşgeldiniz' konuşması yaptı. Kızılpınar hakkında bilgi veren Başkan Korkmaz öğrencilere "Burada kaldığınız süre içerisinde Türk misafirperverliğini göreceksiniz."dedi. Başkan Korkmaz,  daha önce Remseck Neckar Belediye Başkanı Karl-Heinz Schlumberger'in Kızılpınar'ı ziyaret ettiğini ve ziyaret sonrasında Türkiye'ye hayran kaldığını söylediğini anlatarak, şunları kaydetti: "Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Daha önce Belediye Başkanı Schlumberger ile yaptığımız görüşmede artık silahlarla, tankla, topla savaş döneminin bittiğini ülkelerin birbiriyle kaynaşması için diyaloglara ihtiyaç olduğunu söylemiştim. Birgün sizlerde okuduğunuz okulları bitirerek ülkenizin liderleri, belediye başkanları olacaksınız. Sizlere tavsiyem insana değer verin. Almanya'da Türkleri yanlış tanıtanlar olmuştur. Türkiye'de de Almanları yanlış tanıtanlar olmuştur. Olacaktır. Ama sayın Schlumberger Kızılpınarı, İstanbul'u, Edirne'yi gezdikten sonra, burada bizim misafirimiz olduktan sonra 'Türkiye'yi böyle bilmiyorduk' dedi. Bu ziyaret sonrasında sizde aynen böyle diyeceksiniz. Türk misafirperverliğini göreceksiniz."

HEDİYE GETİRDİLER

Kızılpınar Belediye Başkanı Korkmaz'ın Alman öğrencilerle konuşması sırasında tercümanlığı Almanya'da öğretmenlik yapan aslen Türk olan Alman öğrencilerle gelen Süheyla Altaş yaptı. Korkmaz'ın konuşmalarını tek tek Alman öğrencilere çeviren Altaş, daha sonra Almanya'dan getirdikleri hediyeleri Korkmaz'a verdi. Başkan Korkmaz ile burada öğrencilerin misafir olacağı öğrencilerin okul müdürlerine birer hediye veren Altaş, "Bu küçük hediyelerimizi kabul edin."dedi. Başkan Korkmaz kendisine verilen hediyeyi Belediyenin en güzel yerine koyacağını belirterek, hediyeyi aldı. Hediyelerin ardından Alman öğrencilere Kızılpınar'ı tanıtan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

ÖĞRENCİLER EŞLEŞTİRİLDİ

Programın sonunda Almanya'dan gelen 18 öğrenci evlerine misafir olacağı 18 öğrenciyle eşleştirilerek, tanıştırıldı. Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Necdet Önder daha önce belirlenen Türk öğrencilerle evlerinde kalacak Alman öğrencilerin tek tek isimlerini okuyarak tanışmalarını sağladı. Kız öğrenciler kız öğrencilerle erkek öğrencilerde erkek öğrencilerle eşleştirilerek, misafir olacakları ailelerin evine gönderilerek program sona erdi.

ALMAN ÖĞRENCİLERİ YOĞUN BİR PROGRAM BEKLİYOR

Kızılpınar'da bir hafta süreyle kalacak 18 Alman öğrenciyi yoğun bir program bekliyor. Alman öğrenciler Kızılpınar'da kaldıkları süre içerisinde ilk olarak Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğine katılacak. Daha sonra öğrenciler Kızılpınar Koca Meşe Mevkii'nde piknik yapacak. Pazar günü İstanbul'a götürülecek öğrenciler burada Sultan Ahmet Meydanı ve Camisi, Hipodrom, Alman Çeşmesi, İbrahim Paşa Sarayı, Mıllıon Taşı, III. Ahmet Çeşmesi, Aya Irını, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarınıcı, Binbirdirek Sarnıcı, Yeni Camii, Mısır Çarşısı, Büyük Postane, Sirkeci Garı, Eyüp Sultan, Fener, Kasımpaşa, Cibali Galata ve Unkapanı Köprüleri ve müzeleri gezecek. Öğrenciler ayrıca misafir oldukları öğrencilerle okullarında derslere girecek. Bir gün boyunca Türk öğrencinin okuldaki ortamını görecek. Çerkezköy'de Kayamakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli okulları ziyaret edecek Alman öğrenciler Kızılpınar turu da yapacak. Önümüzdeki hafta perşembe günü Edirne'ye götürülecek öğrenciler burada tarihi mekanları gezecek

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.