Meclis ilk toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediye Meclisi 2014-2019 döneminin ilk Meclis toplantısını Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Cumartesi günü yaparken, Meclis toplantısında Encümen Üyeliklerine CHP Grubu’ndan Nihat Mıstık, Binali Etyemez ve Nedim Yılancı seçildiler

Meclis ilk toplantısını yaptı
14 Nisan 2014 Pazartesi 08:09

Belediye Meclis toplantısı öncesi Belediye Başkanı Vahap Akay ve Meclis Üyeleri Belediye Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan söylediler. Ardından Meclis Salonu’ndaki yerlerini alan Meclis Üyeleri, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdiler.
ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE MECLİSE GİRDİ
Yeni dönemin ilk Meclis toplantısına Belediye Başkanı Vahap Akay alkışlar eşliğinde girerken, yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Meclis toplantısının açılışı Bleediye Başkanı Akay tarafından gerçekleştirildi. Vatandaşın 30 Mart’ta iktidarı ve muhalefeti ile Meclise yeni görev ve sorumluluklar yüklediğini belirten Belediye Başkanı Akay, yeni dönemin Çerkezköy’e ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni etti.
SEÇİMLER YAPILDI
Belediye Başkanı Akay’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Meclis 1. Ve 2. Başkan Vekillerinin seçimi yapılırken, 1. Başkan Vekilliği’ne Nedim Yılancı, 2. Başkan Vekilliği’ne ise Enver Bayram oy çokluğu ile seçildiler. Oylamalarda AKP’nin Adaylarına 12 oy çıkarken, CHP’nin Adaylarına 19’ar oy çıktı.
İŞTE YENİ ENCÜMEN ÜYELERİ
Meclis Başkan Vekillikleri seçiminin ardından Divan Katip Üyeliği seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Katip Üyeliklere Ali Çalışkan ve Uğur Erem seçilirken, Yedek Üyeliklere Funda Service ve Ayfer Dönmez seçildi. Katip Üye seçiminin ardından Encümen Üyeliği seçimi yapılırken, Encümen Üyeliklerine CHP Grubu’ndan Nihat Mıstık, Binali Etyemez ve Nedim Yılancı seçildiler.
KOMİSYONLARDA KİMLER VAR?
Encümen Üyeliği seçiminin ardından İmar Komisyon Üyeleri seçimi yapıldı. Yapılan seçiminin ardından İmar Komisyon Üyeliklerine Uğur Erem, Rağbet Erol, Necmettin Çınar, Dilaver Burak ve Şükrü Dumanlar seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine Enver Bayram, Yüksel Sevil, Serdar Ürkmez, Ali Dönmez ve Ayhan Çitil, Tarife Komisyon Üyeliklerine İsa Karaman, Ali Dede, Taner Bahar, Turgut İleri ve Melek Şen seçildiler.
SEÇİMLERE CHP GRUBU DAMGA VURDU
Yeni dönemin ilk toplantısında Marmara Belediyeler Birliğine Birlik Meclis Üyeliği’ne Rağbet Erol ve Ali Çalışkan seçilirken, Doğu–Batı Trakya Belediyeler Birliğine Birlik Meclis Üyeliği’ne Funda Service, Serdar Ürkmez, Trakya Kalkınma Birliğine Birlik Meclis Üyeliği’ne Ayfer dönmez ve Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ nün 01.04.2014 gün ve 1004 sayılı Çiftçi Malları Koruma Meclisine Üyeliği’ne ise Osman Dal, Serkan Maytalman, Sedat Ak, Mülayim Ürkmez ve Tezcan Çalışkan seçildi.
DENETİM KOMİSYONU RAPORU OKUNDU
Seçimlerin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2013 yılı Denetim Komisyon Raporu’nun okunarak, Belediye bütçesinin 2013 yılında giderde %99, gelir de ise %101 oranında gerçekleştiği belirterek, Bütçe Komisyon Üyelerinin Başkanlık makamına yaptığı tavsiyeler belirtildi. Komisyon Üyelerinin yaptığı tavsiyelerde 22-d alımlarında %10 barajının aşılmaması, doğrudan teminlerde üç tekliften fazla teklif alınması ve rekabet ortamının oluşturulması, işlerin bölünerek yapılmaması gibi uyarılar dikkat çekerken, raporun okunmasının ardından bütçenin revize edilmesi talebi görüşülerek, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
GÜNDEM SEÇİMLER İLE DEVAM ETTİ
Ardından 6183 Sayılı Kanun’un 90. maddesi gereğince 1 adet Meclis Üyesinin aynı kanunun 91. maddesi gereğince satışa çıkarılacak gayrimenkuller için görevlendirilmesinin müzakeresi görüşülerek, oluşturulacak Komisyona Meclis Üyesi Binali Etyemez’in seçilmesine oy çokluğu ile karar verildi. Daha sonra  Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nin 7. maddesine göre oluşturulacak Çerkezköy İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nde görev yapacak Üye seçimi yapılarak, Hakem Heyeti Üyeliği’ne Rağbet Erol seçildi. Gündemin 17. maddesinde yer alan Çerkezköy Kaymakamlığı Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları ve Spor Kulübü Derneği’nin 09.04.2014 gün ve 02 sayılı festivale katılım görevlendirmesi Hususi Damgalı Pasaport alınması hakkında yazılarının müzakeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildikten sonra Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen İmdat Özgör’ün ödeneğinin Belediye Başkan ödeneğinin üçte ikisi olmasına karar verildi.
OSB’LERDE KİMLER OLACAK?
Başkan Yardımcısı ödeneğinin tespit edilmesinin ardından Veliköy OSB Müteşebbis Heyeti’nde Çerkezköy Belediyesi’ni temsil edecek 5 Asil ve 5 Yedek Üyenin seçimi yapıldı. Asil Üyeliklere Vahap Akay, Serdar Ürkmez, Ayfer Dönmez, Uğur Erem ve İmdat Özgör seçilirken, Veliköy Yalıboyu Islah OSB Müteşebbis Heyeti’ne  Vahap Akay, Ensar Sivri, Yüksel Sevil, Enver Bayram ve Hasan Sakallı seçildiler.
AKP GRUBU KIZILPINAR’A RED VERDİ
Gündemin 20. maddesinde yer alan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin bir adet aracının Çerkezköy Belediyesi’ne devri oy birliği ile kabul edildikten sonra Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy Belediyelerinin 2013 yılı Faaliyet Raporları görüşülerek oylamaya sunuldu. Yapılan oylamalar sonucunda Çerkezköy ve Veliköy Belediyelerinin 2013 yılı Faaliyet Raporları oy birliği ile kabul edilirken, Kızılpınar Belediyesi’nin Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Kızılpınar Belediyesi’nin Faaliyet Raporu’na AKP Grubu red oyu verirken, CHP Grubu ve MHP’li bir meclis Üyesi kabul oyu kullandılar.
KILINÇ’TAN MECLİSE JEST
Meclis toplantısında AKP’li Meclis Üyesi Ömer Kılınç, Meclis Üyelerine karanfil dağıtırken, toplantıda konuşan AKP Grup Sözcüsü Remzi Garip, seçilen tüm Meclis Üyelerine grubu ve şahsı adına başarılar dilediğini belirtirken, “Başlarken biraz faullü başladık. Biz sizin gösterdiğiniz Adaya oy verdik ama siz vermediniz. Aynı jesti sizlerden de beklerdik. Neticede bizim partimiz 11 yıldır ülkeyi yöneten ve Çerkezköy’de 25 bin oy almış bir parti. Bir jest yapılsa güzel olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca Belediye Meclis toplantılarının profosyonel bir firma tarafından görsel ve yazılı olarak takip edilmesini ve kaydedilmesini arzu ediyoruz. Hem bizim için, hem de Çerkezköy halkı için güzel olur” dedi.
MECLİS ÜYELERİNİN TAKDİRİ
Garip ayrıca Çerkezköy Belediyesi’nin borç ve alacak durumu ile ilgili kamuoyuna net bilgilerin verilmesini de arzu ettiklerini ifade etti. Garip’in konuşmasının ardından Belediye Başkanı Akay, Meclis Üyelerinin seçimlerde takdir hakkını bu şekilde kullandığını belirterek, ilerleyen dönemlerde iş birliği olabileceği sinyalini verdi. Akay ayrıca Belediye’nin borç ve alacakları ile ilgili de çalışmanın yapıldığını belirterek, kamuoyunun ilerleyen günlerde konu hakkında bilgilendirileceğini ifade etti.
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis toplantısı sona ererken, Komisyona gönderilen konuları karara bağlamak üzere Meclis Nisan ayı ikinci toplantısını Çarşamba günü yapacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
2014 2019 - 10 yıl önce
kızıldereli kıyafetiyle salona girilmezi rica olunur.
Avatar
gündem - 10 yıl önce
haftanın cerkezköy belediyesi nasıl işe başlayacak.