Nihayet önlem alınıyor

Yapıldığı günden beri insanların hayatını kaybetmesine bile neden olan ve onlarca kazanın yaşandığı, halk arasında Yünsa Kavşağı olarak bilinen kavşakta nihayet önlem çalışmalarına başladı.

Nihayet önlem alınıyor
02 Ağustos 2007 Perşembe 08:28

SOLA DÖNÜŞ KAPATILIYOR

Yünsa Kavşağı'nda özellikle son zamanlarda yaşanan ölümlü kazaların artması üzerine İlçe Trafik Amirliği, Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürlüğü, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan heyet araştırmalarını tamamladı. Bu heyetin çalışmalarını tamamlaması üzerine de çalışmalar nihayet başladı. Yeni yapılan düzenleme ile İstanbul yönünden gelen araçlar, sol tarafa dönüş yolunun kapatılması ile artık sola dönüş yapamayacaklar.

YENİ GÜZERGAH ŞÖYLE OLDU

İlçe Trafik Amirliği, Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürlüğü, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden oluşturulan heyet tarafından çıkartılan yeni güzergah şu şekilde;

İstanbul istikametinden gelerek Yünsa Fabrikası istikametine gitmek isteyen araçlar artık ışıklardan çıktıktan sonra düz olarak devam edecekler ve en yakın yer olarak yaklaşık 500 metre ilerideki BP Benzin İstasyonu önündeki aradan dönebilecekler. Ancak yetkililer kontrollü çıkış yapılmadığı taktirde buranın da hemen hemen aynı derecede tehlike arz ettiğini belirttiler.

KAVŞAK BÜYÜTÜLÜYOR

Sola dönüş yolunun kapatılması ve İstanbul'dan gelerek fabrikalar istikametine gitmek isteyen araçların direkt olarak devam etmesinin yeni güzergah olmasının haricinde ayrıca ortada bulunan kavşağın alanı da büyütülüyor. Yeni başlayan çalışmadan sonra Kapaklı istikametinden gelen araçların daha kontrollü geçiş yapması için de kavşakın alanı genişletiliyor.

ŞİMDİYE KADAR NEDEN BEKLENDİ?

Yeni başlatılan düzenleme ile trafiğin daha kontrollü ve emniyetli olması beklenirken araç sürücüleri durumdan memnun kaldıklarını, ancak birz da geç kalındığını belirterek "Önlem alınması güzel. Ancak burada kaç kaza yaşandı? Kaç can gitti, kaç kişinin canı yandı?

PINAR BULVARI'NA DA ÖNLEM ALINMALI

Bugün bu çalışma yapılabiliyorsa demekki daha önce de yapılabilirdi. Sadece Yünsa Kavşağı değil Kapaklı girişindeki Pınar Bulvarı'na da acilen önlemler alınması gerekiyor" şeklinde açıklamada bulundular.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.