Ölüm kavşağına önlem alınıyor

Neredeyse her gün maddi hasarlı bir trafik kazasının meydana geldiği, ancak geçtiğimiz gün yaşanan trafik kazasında bugüne kadarki en feci ölümle sonuçlanan Yünsa Kavşağı'na nihayet önlem alınacak gibi.

Ölüm kavşağına önlem alınıyor
29 Temmuz 2007 Pazar 22:53

YETKİLİLER KAVŞAĞI İNCELEMEYE ALDI

Sürekli olarak sorun yaşanan ve genellikle büyük tehlike yaratan Yünsa Kavşağı'nda geçtiğimiz gün meydana gelen ölümlü motorsiklet kazasından sonra yetkililer nihayet inceleme yapmaya başladılar.

Karayolları Genel Müdürlüğünce gönderilen görevliler ve Ç.O.S.B., Çerkezköy Şoförler ve Esnaf Odası, Çerkezköy İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ve Çerkezköy Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan inceleme de ön tespitlerin yapıldığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü mühendisleri tarafından yapılacak olan son tespit çalışmalarından sonra gerekli düzeltmelerin ve önlemlerin alınacağı belirtildi.

DAHA KAÇ CAN YANACAK?

Yapıldığı günden bu yana sürekli olarak kazaların yaşandığı ve çok zaman da sürücüleri hata yapmaya zorlayan Yünsa Kavşağı'nda önlem alınacak olmasına vatandaşlar ve sürücüler sevinemedi.

Önlem alınmakta çok geç kalındığını ve yetkililerin daha yeni duyarlılık göstermeye başladığını belirten vatandaşlar, "Kaç senedir bu kavşak böyle? Bu kaçıncı ölümle sonuçlanan kaza? Gencecik bir insan hayatının baharında sanki savaştaymış gibi can verdi! Bu inceleme şimdiye kadar neden başlatılmadı? Bu zamana kadar neden buraya bir önlem alınmadı? Otoban gibi yol yapmışlar, ancak her yerinden sağa sol yol var, buna rağmen hiç bir kavşak uyarı işareti, hiç bir hız kesici yok. Bu kaza maddi ve ölümle sonuçlanan kaçıncı kaza? Daha kaç can yanacak?" diye ibyanlarını dile getirdiler.

SORUMLULUK KİMDE?

Karayolları'nın baştan savma kavşak yaptığını ve bir çok kez bütçe ayrılmamasından dolayı kavşağın tekrar düzenlemeye alınamadığını belirttiğini söyleyen vatandaşlar "Kapaklı Pınar Bulvarı, Yünsa Kavşağı gibi tehlikeli geçişlerin olduğu kavşaklara bakıldığında sorumluluğun ve yol yapım hakkının Karayolları Genel Müdürlüğünde olduğu görülüyor. Bu kavşaklara düzenleme yapılması istendiği zaman ise bütçe yok, ödenek ayrılmadı gibisinden bahaneler üretiliyor. Ne Belediye, ne Karayolları veya başka bir kurum kimse burayla ilgili hiç bir sorumluluk almıyor. Bu kavşaklar için sorumluluk kimde? Herkes neden topu birbirine atıyor? Düzenleme yapılması, gerekli levhaların konulması için illaki insan hayatlarının son bulmasımı gerekiyor?" şeklinde sitem ettiler.

DÜZELTMELER NE ZAMAN BİTECEK?

Geçtiğimiz gün Ç.O.S.B., Çerkezköy Şoförler ve Esnaf Odası, Çerkezköy İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ve Çerkezköy Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan incelemelerden sonra ise Karayolları Genel Müdürlüğü Mühendislerinin bu kavşakta inceleme yapacağı ve bu kurumların yapacağı ortak çalışmadan sonra ortaya çıkartılacak olan rapor sonucuna göre gerekli düzeltme ve çalışmaların başlayacağı öğrenildi.

Yıllardır bölgenin önemli trafik sorunlarından birisi olan ve ciddi kazaların yaşanmasına sebebiyet veren Yünsa Kavşağı ile ilgili olarak çıkartılacak olan raporun, ne zaman işleme konulacağı ve düzeltmelerin (eğer bütçe sağlanıp düzeltmelere başlanırsa) ne zaman biteceği ise merak konusu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.