Pınarçalı kadınlardan Emine Erdoğan’a mektup

Pınarçalı kadınlar, Çerkezköy – Kapaklı sınırları içerisinde yapılması planlanan kömürlü termik santral mücadelelerinde seslerini duymak Emine Erdoğan’a mektup yazarak yardım istedi.

Pınarçalı kadınlardan Emine Erdoğan’a mektup
10 Nisan 2018 Salı 13:23

KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL İSTEMEDİKLERİNİ İLETTİLER
Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a mektup yazarak Çerkezköy – Kapaklı sınırları içerisinde yapılması planlanan kömürlü termik santrali istemediklerini ifade etti.
KAPI KAPI DOLAŞIP İMZA TOPLADI
Kömürlü termik santrale karşı olduklarını belirtmek için her türlü yöntemi deneyen Pınarçalı kadınlar yeni bir yöntem deneyerek Emine Erdoğan’a mektup yazdı. Mücadelenin fenomeni haline gelen ve sesini İtalyan televizyon kanallarına kadar duyuran Fevziye Buğa, Ankara’nın da dikkatini çekmek için bir mektup yazdı ve Pınarça Mahallesi’nde kapı kapı dolaşarak Pınarça sakinlerinden destek istedi.
SESİMİZE SES, NEFESİMİZE NEFES OLUN
Fevziye teyzenin hazırladığı mektup, bölgede yaşayan vatandaşların da imzalarıyla birlikte Emine Erdoğan’a gönderildi. Bahse konu mektupta ise şu ifadelere yer verildi: “Sayın Emine Erdoğan, biz Pınarça kadınları olarak size bu mektubu yazıyoruz. Bize yardımcı olursanız seviniriz. Bizler enerjiye karşı değiliz ancak kömürle çalışan bu termik santrali istemiyoruz. Bizim tertemiz doğamızı elimizden almasınlar. Bizim sesimize ses, nefesimize nefes olursanız seviniriz.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.