Pırlanta seçerken nelere dikkat etmeli?

14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte pırlanta yüzükler kuyumcu raflarındaki yerlerini almaya başladı. Çerkezköy Seçkin Kuyumculuk Mağaza Sorumlusu Doğukan Kurt, pırlanta seçilirken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Pırlanta seçerken nelere dikkat etmeli?
09 Şubat 2016 Salı 19:10

 0.2 – 0.3 KARAT PIRLANTALAR REVAÇTA

Pırlanta seçilirken karat, renk, berraklık ve kesim özelliklerine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Doğukan Kurt, “Mücevherlerin toplam ağırlığı karat cinsinden yazılır ve 1 karat 0.2 grama tekabül eder. Çerkezköy’de ağırlıklı olarak 0.2 – 0.3 karatlık pırlantalar rağbet görüyor.” ifadelerini kullandı.

“MÜKEMMEL BİR PIRLANTANIN HİÇ RENGİ YOKTUR”

“Birçok pırlanta renksiz – hafif sarı arası renklere sahiptir. Mükemmel bir pırlantanın hiç rengi yoktur.” diyen Kurt, “Bölgemizde hafif beyaz – beyaz arası pırlantalar daha çok tercih ediliyor.” diye konuştu.

“BERRAKLIK, PIRLANTANIN SAFLIĞINI TANIMLAR”

Berraklıkla pırlantanın saflığının tanımlandığını belirten Kurt, “Doğanın bir hediyesi oldukları için tüm doğal pırlantalar büyüme geçmişlerinin izlerini taşırlar. Kusursuz, çok çok küçük kusurcuklar, çok küçük kusurcuklar, küçük kusurcuklar ve gözle görülebilen kusurcuklar olmak üzere berraklık seviyeleri 4’e ayrılır. Çerkezköy’de en çok aranan tür çok küçük kusurcukları olan pırlantalardır.” ifadelerini kullandı.

YUVARLAK KESİM PIRLANTALAR TERCİH EDİLİYOR

Kesim şeklinin, pırlantanın güzelliğinin en önemli parçası olduğunu dile getiren Kurt, “Kesim; oran, parlaklık ve simetri olmak üzere 3 kademeye ayrılır. Her bir kademe de mükemmel, çok iyi, iyi ce zayıf olmak üzere 4 parametreye göre değerlendirilir. Bölgemizde daha çok yuvarlak kesim pırlantalar tercih edilmektedir.” açıklamalarında bulundu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.