Rektör destek istedi

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Ercan Buluş, Öğretim Üyeleri Taha Aslanlı ve Özlem Berkdemir Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret etti. Şimşek "Veliköy'de yapımı devam etmekte olan yeni okul binamız için bizlere destek vermenizi istiyoruz" ifadelerini kullandı

Rektör destek istedi
28 Ağustos 2014 Perşembe 07:33

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Namık Kemal Üniversitesi Rektör'ü Osman Şimşek, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Ercan Buluş, öğretim üyeleri Taha Aslanlı ve Özlem Berkdemir'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederken, Veliköy'de yapımı sürmekte olan bina ile ilgili bilgiler verdi
DAHA DA HIZLANMASI GEREKİYOR
Kapatılan Veliköy Belediyesi'nin iyi bir çalışması ile binada artık sona gelindiğini dile getiren Başkan Vahap Akay "Bina geçiş aşamasında şu anda, geçici kabul de olmasından dolayı bir takım eksiklikler geçtiğimiz hafta içerisinde arkadaşlarımızın çalışmaları ile belli bir noktaya geldi ama daha da hızlanması gerekiyor" dedi.
ESKİ BİNA ÇERKEZKÖY'E YAKIŞMIYOR
ÇEMYO'nun eski binasının artık Çerkezköy'e yakışmadığını dile getiren Başkan Akay "İşi alan arkadaş ile görüşmeler yapılıyor. Bir an evvel oraya geçilsin istiyoruz. Eski binanın şartları artık Çerkezköy'e yakışmıyor. Yeni binayı bir an önce harekete geçirmek lazım" şeklinde konuştu.
BÜTÇEMİZ ÇERÇEVESİNDE YARDIM SAĞLAMAK İSTİYORUZ
Okul alanı içerisinde Belediye'nin bir İtfaiye Binası olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay "Orada İtfaiye Binamız vardı. Yıkılmadan kullanılabilir miydi diye istişare de bulunduk. Fena bir alan değil burası. İleriki günlerde nasıl ve ne şekilde kullanabileceğimizi tam olarak oturtacağız" diyerek "Elimizden gelen katkıyı sağlamak istiyoruz, bütçemiz çerçevesinde yarar sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
YEPYENİ OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yeni binanın tam anlamıyla yeni donanım ile açılmasını istediğini belirten Rektör Osman Şimşek "Öğrencilerimize en kaliteli eğitimi vermek amacıyla yeni yapılan binanın yepyeni donanımlara sahip olmasını istiyoruz. Bunun için de sizlerden destek bekliyoruz" dedi.
ÜNİVERSİTENİN VARLIĞI ÇERKEZKÖY'E GÜÇ KATIYOR
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay son olarak okul için ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirerek "Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy'de bulunan tüm kurumlar, işletme sahipleri bu okula sahip çıkacaktır. Bizde gerekli görüşmeleri yapmaya hazırız. Tüm kurumlar hazır. Üniversitenin varlığı Çerkezköy'e güç katıyor. Elinden geleni yapacaklarına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
ÇTSO'YA DA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Osman Şimşek, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Ercan Buluş, Öğretim Üyeleri Taha Aslanlı ve Özlem Berkdemir daha sonra ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaret gerçekleştirerek Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker ve Üyeler ile görüştüler. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını gezen Rektör Şimşek “ Üniversite  güzel diye övünürken, burayı gördükten sonra üniversiteden bahsetmeyelim” dedi.
SİZLERİN DE DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ
Desteklerinden ötürü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür eden Rektör Şimşek “Böyle yerler gördüğü zaman insan duygulanıyor. Bizim insanımızın da bu güzellikleri görmeye hakkı vardır. Zaman zaman Çerkezköy’e gerçekleştirdiğim ziyaretlerde yeni yapılan okulumuzu ziyaret edip arkadaşlarımızdan eksiklikleri tespit ediyoruz. Ve sizlerden de bu sorunlar için talepte bulunuyoruz. Bugün ise Çerkezköy’e okulumuzun yeni eğitim ve öğretime yetişip yetişmeyeceğini öğrenmek için geldik. Eksikleri tespit ediyoruz ve sizlerin de desteklerinizi bekliyoruz. Bu bina Tekirdağ’da bir ilk olacaktır. Örnek olarak Saray ve Muratlı’da da benzer binalar yapılıyor. Bu gençler hepimizin. Onlara her zaman sahip çıkmak gerekiyor. Bu binalar öğrencilere kazandırıldığı zaman onlarda çalışmaya daha çok gayret edecekler. Bölgenin bu binaların yapılması için önemli bir cazibesi bulunmaktadır. Devletimizin de üniversitelere önemli katkıları vardır. Kampüs olmasın ama ilçelerde de bu güzellikler olsun” dedi.
GÜZEL HİZMETLER KAZANDIRMAK İSTİYORUM
Görev aldığı süre boyunca üniversitelere güzel hizmetler kazandırmak istediğini kaydeden Şimşek “Onlara güzel hizmetler kazandırır isek görevimizi yapmış oluruz. 2015 yılında hastaneyi devreye sokmak istiyoruz. Hep birlikte olur isek bunları kazandırabiliriz. Birlik ve beraberlik içinde güzel şeylere adım atabiliriz. Birlik beraberliğin canlı örneğini Çerkezköy’de gördük. Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun şuan itibariyle bin 200 öğrencisi bulunmaktadır. Bir kaç program açarsak 1500-2000 öğrenciye ulaşırız” diye konuştu.
OSB İÇERİSİNDE MESLEK YÜKSEKOKULLARI AÇMAMIZ GEREKİYOR
ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker’in “Meslek liselerinde okuyan öğrencilerin teorik bilgilerinin olduğunu ancak pratiklerde sıkıntı yaşıyor” hatırlatması üzerine konuşan Rektör Şimşek “Meslek liselerinden gelenlerin teorik bilgileri var ancak pratikleri zordur. Bunları dengelemek gerekiyor. Öğrencilerimiz üç gün eğitim ve iki gün staj yapıyorlar. Bununla birlikte öğrencilerimiz bir fiil eksiklerini giderme imkanlarını yapıyorlar. Tekstil bölümü öğrencilerinin her birini geçtiğimiz yıl fabrikalara dağıttık. Bir yıl fabrikada çalıştılar. O fabrikada stajın sonunda öğrenciyi istihdam etmek istiyorlar. Bu yerlerin sayısını artırmamız gerekiyor. Öğrenci birkaç gün teorik, diğer günler çalışması gerekiyor. Bunu yapar isek Türkiye’ye büyük bir örnek olabilir. Organize Sanayi Bölgesi içersinde meslek yüksekokulları açmamız gerekiyor. Osb’nin hangi programlara ihtiyacı varsa onların istediği bölümlerde olabilir” diye konuştu.
YENİ KAMPÜS BÖLGEYE DEĞER KATACAK
Ziyaretten dolayı Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Osman Şimşek, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Ercan Buluş, Öğretim Üyeleri Taha Aslanlı ve Özlem Berkdemir’e teşekkür eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Biz bu binayı çok büyük paralar harcayarak yapmadık. Çerkezköy’e yakışan bir yer kazandırmak istedik. Yönetimde inşaatçı, mimar, bilgisayarcı arkadaşlarımız bulunuyor. Biz hepsini bir arada toplamaya gayret ettik. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Birlik olan yerde de başarı artar” dedi. Veliköy’de yapımı devam eden Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun bölgeye büyük bir değer katacağını kaydeden Kozuva, "İnşallah herkesin desteği ile birlikte bina eğitim ve öğretim hayatına sorunsuz bir şekilde başlar” şeklinde konuştu.
YENİ BİNA 7 BİN METRE KARE KAPALI ALANA SAHİP
Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Yeni Binası 7 bin metrekare kapalı alana sahip olup, bünyesinde 20 adet sınıf, 2 adet laboratuar, 20 adet idari ofis, bir adet kantin, 1 adet 150 kişilik çok amaçlı salon, 1 adet 360 kişilik konferans salonu ve bir adet spor salonu mevcuttur. Bodrum kat, zemin ve üzerine yapılan 3 kat ile toplam 5 kattan oluşan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu yeni binası, 13 bin metrekaresi opsiyonlu olmak üzere toplam 130 bin metrekare alana sahiptir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.