Tekirdağ, beyin göçü almada dereceye girdi

Tekirdağ, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) illerin aldığı ve verdiği göçün eğitim düzeylerine göre dağılım listesinde 2’nci sırada yer aldı

Tekirdağ, beyin göçü almada dereceye girdi
08 Eylül 2017 Cuma 10:54

2015-2016 İSTATİSTİKLERİ
Tekirdağ’ın önlisans, lisans ve üzeri eğitimlilerden oluşan beyin göçü profilinde 2015-16 döneminde öne çıkan noktalar şöyle şekilleniyor:
OSB’LERE SAHİP OLMASI BAŞLICA ETKEN
İstanbul’un yakın çeperindeki sanayi merkezleri Kocaeli, Bursa ve Tekirdağ’ın, Ankara’nın çeperinde ise Aksaray’ın yüksek hızda beyin göçü almaları dikkat çekiyor. Bu toplam göç hareketlerindeki eğilimlerle de örtüşüyor.
TEKİRDAĞ YÜKSEK HIZDA BEYİN GÖÇÜ ALIYOR
Gelişmiş illerden oluşan 2. teşvik bölgesinde sadece Tekirdağ, Aydın ve Yalova, hatırı sayılır bir yüksek öğrenimli net göç alma hızına sahip. Buna karşın Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Bolu, Sakarya, Konya ve Isparta ciddi oranda net göç veriyorlar.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.