Toplu sünnete davet

Çerkezköy ve bölgede Sünnetçi Metin olarak tanınan ve aynı zamanda Sağlık Memuru olan Metin Dönmez, kendi imkanları ile düzenlediği toplu sünnet için başvuranların sayısının 50'yi geçtiğini belirtti.

Toplu sünnete davet
16 Temmuz 2007 Pazartesi 08:25

Müracaatların devam edeceğini belirten Metin Dönmez, "Bu sene ilk kez düzenleyeceğimiz toplu sünneti de güzel bir şölen havasında gerçekleştireceğiz. 10 Ağustos'ta tespit edilen çocuklarımızı sünnetlik kıyafetlerle giydireceğiz, 20 -25 Ağustos arası sünnetlerini gerçekleştireceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da Lemar Düğün Salonu'nda palyançolu, yemekli ve ikramlı görkemli bir düğün yapacağız" dedi.

TESPİTLER YERİNDE

Şuana kadar yapılan başvuruların 50'yi geçtiğini belirten Can Sünnet Kliniği'nin sahibi Metin Dönmez, gerçekten ihtiyacı olan ailelerin tespit edildiğini belirterek, "Bir süre önce Çerkezköy Gazetesi aracılğıyla tüm masrafları kendime ait olarak, sadece hayır işi olması amacıyla toplu sünnet düzenlediğimi halkımıza duyurmuştum.

O tarihten beri de mahalle muhtarları ile birlikte durumu gerçekten çok fazla iyi olmayan aileler aradık, eşe dosta haber bıraktık, kendimizde mahallelerde araştırmalarımızı yaptık. Şuana taksim evden eve kadar yaptığımız tespitlerde kayıt ettiğimiz çocuk sayısı 50'yi geçti. Araştırmalarımızın hepsini titizlikle yaptık ve tespitlerin yerine gittiğine inanıyorum.

İHTİYACI OLAN ULAŞAMADIĞIMIZ AİLE VARSA BUYURSUN BAŞVURSUN

Biz muhtarlar ve çevre ile birlikte gerekli araştırmaları yapıyoruz. İstiyoruz ki yaptığımız iş gerçekten yerini bulsun ve gerçek ihtiyaç sahiplerine gitsin. Ancak yine de bizim ulaşamadığımız, bulamadığımız, fark etmediğimiz aile varsa ve eğer gerçekten ihtiyaçları varsa buyursunlar gelip başvurusunu yapsınlar. Biz de kendilerini kayıt ederek sünneti gerçekleştirelim. Daha öncede belirttiğim gibi amacım gerçekten ihtiyacı olan, durumu iyi olmayan ailelere destek olmak ve güzel bir toplu sünnet şöleni hazırlamak.

Çerkezköy'e bir katkı da benden olsun diye hiç bir yere başvuruda bulunmadım, tek sponsor benim. Çocukların giyiminden kuşamına, kesiminden düğününe tüm masrafları bana ait" dedi.

ÇOCUK SAYISI İHTİYAÇ DAHİLİNDE YÜKSELTİLECEK

Önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde 70 çocuğu, tüm masraflar kendisine ait olacak şekilde sünnet edeceğini, ancak sayının büyük ihtimalle 80'i bulacağını belirten Metin Dönmez, "Bu sene maddi durumu iyi olmayan ailelere destek olmak için 70 çocuğu düğününden giyimine, kesiminden eğlencesine kadar sünnet edeceğimizi belirtmiştik. Daha sünnetin düğün ve kesimlerinin gerçekleşmesine 1 aydan fazla bir süre var. Şuana kadar 50'nin üzerinde çocuk olduğuna göre 1 aydan fazla olan sürede sayının ihtiyaç dahilinde 70'i aşacağını tahmin ediyoruz. Eğer gerekirse ki gerekecek gibi görünüyor, o zaman sayıyı 80 çocuğa çıkartacağız.

GELENEKSEL HALE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIM

Şuanda durumu gerçekten iyi olmayan ve gerçekten ihtiyacı olan aileleri tespit etmek için muhtarlar ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllarda da toplu sünnet tertibini geleneksel hale getirmek istiyorum.

Bu sene ilk kez düzenleyeceğimiz toplu sünneti de güzel bir şölen havasında gerçekleştireceğiz. 10 Ağustos'ta tespit edilen çocuklarımızı sünnetlik kıyafetlerle giydireceğiz, 20 -25 Ağustos arası sünnetlerini gerçekleştireceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da Lemar Düğün Salonu'nda palyançolu, yemekli ve ikramlı görkemli bir düğün yapacağız. Düğün'den önce saat 17.00'da konvoy, daha sonra kurban kesimi ve mevlüt, son olarak düğünü gerçekleştireceğiz.

GÖRKEMLİ DÜĞÜN YAPMAK İSTİYORUZ

Bu toplu sünnet şölenindeki amacımız hem Çerkezköy'e katkı sağlamak, hem de gerçekten ihtiyacı olan ailelere destek olmak. Biz mahalle muhtarları ile birlikte tespit çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak yine de ulaşamadığımız kişiler olabilir, bu yüzden gerçekten durumu iyi olmayan aileler varsa Can Sünnet Kliniğine gelerek başvursunlar. Şahıs olarak bu yıl ilk kez düzenleyecek olduğumuz toplu sünnet şölenimizi görkemli bir düğünle tamamlamak istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.