Uyuşturucu memleketin başına bela olan bir zehirdir

Özel İrmet Hospital Hastanesi doktorlarından Op.Dr. Nurullah Burak Korkmaz, Çerkezköy Ülkü Ocakları yönetimi tarafından düzenlenen ‘uyuşturucu ve gençlik’ konulu seminerde ülkenin başına bela olan uyuşturucu illeti hakkında bilgiler verdi.

Uyuşturucu memleketin başına bela olan bir zehirdir
26 Ocak 2015 Pazartesi 08:41

 MEMLEKETİMİZİN BAŞINA BELA OLDUĞUNU GÖSTEREN BİR ZEHİRDİR

Çerkezköy Ülkü Ocakları yönetimi tarafından ‘Uyuşturucu ve Gençlik’ konulu seminer düzenledi. Ocakta düzenlenen seminere İrmet Hospital Hastanesi doktorlarından Op.Dr. Nurullah Burak Korkmaz konuşmacı olarak katıldı. Seminere ayrıca Çerkezköy Ülkü Ocakları ikinci başkanı Erdal Çelik’in yanı sıra çok sayıda genç katıldı. Korkmaz yaptığı konuşmada, “bonzai denen illeti rahatlıkla pazarlayabildikleri ve ilk kullanımlarında dahi bağımlılık yapmasıyla,durumu bu zehir tüccarlarının lehine çeviren lanet, gençliğin belası bir uyuşturucudur. Bir kez kullanımı ile 10 yıl içinde bile ölüme sebebiyet verebiliyor. İkinci üçüncü kullanımda ölüm oranı yüzde 25-50’lerde. Bu bile bu zehrin eroinden, esrardan, kokainden ne kadar daha ağır ve memleketin başına bela olduğunu gösteren bir zehirdir” diye konuştu.

BATI HAYRANLIĞI JAPONYA’NIN ELİNİ AYAĞINI BAĞLADI

Eroinde altın vuruş dedikleri bir olay var ama bu illette böyle bir şey de yok diyerek konuşmasını sürdüren Burak Korkmaz, “Bu uyuşturucuyu kullananlar halüsilasyonlar görmeye başlıyorlar, davranış bozuklukları hat safhaya ulaşıyor ve en sonunda solunum yetmezliğinden uykuda ölüyorlar. Türkiye gibi Çin ve Japonya’da milli kültürleri gelişmiş yada sağlam olduğu düşünülen ülkelere özellikle görülüyor. Dünyada en fazla uyuşturucu kullanan ülkelerin başında Japonya ve Çin geliyor. Japon ve Çin kültürü hızla erozyona uğramaktadır. Amerika birleşik devletleri Japonya’yı sanayi olarak yıkamıyor ama bu şekilde oradaki gençlerin özellikle milli değerlerinden uzaklaşmalarına sebebiyet vererek bu tür batı hayranlığını tetikleyici faktörlerle Japonya’nın elini ayağını bağladı” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİ BÖLDÜĞÜ GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN DE GEÇİM KAYNAĞIDIR

Korkmaz konuşmasının devamında ise, “20 sene sonra o ülkeyi yönetecek Japon gençlerinin Japonya’nın o eski günleriyle hiçbir alakası kalmadı. Çin de aynen öyle esrarın dünyada en fazla pazarlandığı ülke ve Afganistan’a yakınlığı bunda çok büyük bir handikaptır. Afganistan’da üretilen esrarın eroinin en büyük kullanıcısı Çin’dir. Çin’de nüfus fazla olunca buda Afganistan’daki zehir tüccarlarının karnını besliyor. Bu terör örgütlerin dünyada ana geçim kaynağıdır. Türkiye’mizde de PKK’nın ana geçim kaynağıdır. Birinci geçim kaynakları uyuşturucu, ikincisi ise haraçlardır. Dolayısıyla dünyanın başına bela olduğu gibi ülkemizin de başına beladır. Ülkemizde ki terörün beslenme noktasında gençlerimizi zehirlediğimiz gibi ülkemizi bölmeye kalkan terör örgütlerinin de geçim kaynağıdır” dedi.

AHLAKİ DEĞERLER DİNDARLIKTAN ÖNEMLİ

Devlet, aile ve millet olarak bu bela karşısında çok iyi savaş vermeliyiz diyen Nurullah Burak Korkmaz şöyle devam etti; “Bu emperyalizmin modern yüzü artık harpla savaşla yıkamadığı milli değerleri bu gibi esrar, eroin, kokain veya farklı müzik türleriyle yenmeye ve yıkmaya çalışıyor.. Beğenmediğimiz Hindistan bile uyuşturucu kullanımında çok gerilerde. Neden dediğimizde bu iş dindarlıkla olmuyor, ahlaki değerlerin çöküntüsü kaybolması uyuşturucuya meyili artırıyor. Dindarlık elbette ama ahlaki değerler daha önemlidir. Yüce kitabınız Kuran-ı Kerimde alkol haram ama  direk eroin haramdır diye bir ifade yok çünkü eroin yok. O zamanlar şarap varmış ve Allahu Teala yasaklamış onun dışındaki keyif yapıcı madde dediklerini de mekruh kılmış”

ÇOK VAHİM BİR DURUM

Kuran-ı Kerimin sentezlendiğinde her şeyin apaçık görülebileceğini sözlerine ekleyen Korkmaz, “ahlaki değerlerin çöküntüsünde dindar kesimlerin imam hatip liselerini bile bu uyuşturucuya bulaştığını gördük. Bu da ülkemiz için çok acı verici bir durum. Bırakın artık düz liseleri imam hatip liselerinde bile ortaokul talebelerinde uyuşturucuya ulaşma oranı yüzde 3-5’lere ulaşmış, liselerde ise yüzde 10-15 ulaşmış. Çok vahim bir durumdur. Karamsarlık gençleri uyuşturucuya iten en büyük faktördür. Gençlerin istemeyerek farklı branşlara yönlendirilmesi de bu belalara bulaşmasını tetikleyen en önemli faktördür” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.