Yüzme havuzunun temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 milyon 650 bin TL’lik bedel ile ihalesi yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli bugün düzenlenen tören ile atıldı

Yüzme havuzunun temeli atıldı
28 Ekim 2017 Cumartesi 14:07

1 AYDA 2 TEMEL
Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya kürsüye gelerek, 29 Eylül’de Çerkezköy Kültür Merkezi’nin temelinin atıldığını belirterek, “Bu bir ay içinde yaptığımız ikinci temel atma törenimiz” dedi.
1 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Yüzme Havuzu’nun 5 bin 155 metrekarelik bir inşaat alanının olduğunu, içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitness alanları, antrenör ve soyunma odaları şeklinde bir kompleks olarak planlandığını belirterek, içerisinde 520 kişilik bir tribünün olacağını ve dışında da bisiklet yolu ve koşu alanlarının olacağını kaydederek, Olimpik yüzme Havuzu’nun 1 yıl içerisinde tamamlanarak, hizmete açılacağını söyledi.
GURURLU VE MUTLUYUZ
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya’nın ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün uzun zamandan beri hayalini kurduğumuz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’ın yatırım programında, stratejik planında, seçim beyannamesinde olan spor alanlarından bir tanesini Yarı Olimpik Yüzme Havuzu olarak Çerkezköyümüze kazandırıyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek sözlerine başladı.
YAZ SPOR OKULLARIMIZDA 5 BİNİN ÜZERİNDE ÇOCUĞUMUZA EĞİTİM VERDİK
Yüzme Havuzunun yapılacağı alanın Çerkezköy Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne devir olduğunu belirten Başkan Akay, 3.5 yıllık görev süresi içinde Çerkezköy’de sporun gelişmesi için yaptıkları çalışmalara dikkat çekerek, “Çocuklarımızın gelişimine, büyümesine katkı sağlayan bu tesisin Çerkezköy’e ne kadar ihtiyaç olduğunu 2014 yılından itibaren her sene düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarımızdan kavradık. Yaz Spor Okullarında bugüne kadar 5 binin üzerinde kardeşimize, çocuğumuza spor alanlarında eğitim vermenin gururunu yaşadık. 4 yıllık Yaz Spor Okulları boyunca 4 bine yakın çocuğumuza Yüzme Kursu vererek, destek olduk” dedi.
KISITLI İMKANLAR İLE YAPTIK
Yüzme eğitimlerinin okullarda ve havuzu olan otellerde kiralanma sureti ile ve kısıtlı imkanlar ile verildiğine dikkat çeken Başkan Akay, “İnşallah burası bittikten sonra Çerkezköyümüzdeki daha fazla kardeşimize, çocuğumuza ulaşacağız, eğitim vereceğiz ve gelişimlerine katkı sağlayacağız. Biz bu anlamda sadece spor ve yüzme ile de uğraşmıyoruz. Bu bütünün içerisinde bir parça” ifadelerini kullandı.
BÜTÜN SPOR DALLARINI DESTEKLİYORUZ
Her yıl 1400 üzerindeki kadına step, plates ve aerobik kursunun verildiğini, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte koordineli bir şekilde 300’ün üzerinde sporcuya basketbol, güreş, masa tenisi ve karate branşlarında eğitim verildiğini belirten Başkan Akay, kurulan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile futbol dışındaki branşların desteklendiğini belirterek, “Bütün bireysel sporlarda 500’e yakın sporcumuz eğitimlerini sürdürüyor. Bunların geri dönüşümünü aldığımızda, başarılarını aldığımızda gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Sporcularımızın aldığı başarılardan söz eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında derece elde eden ve edecek sporcular yetiştirmeye çalıştıklarını, çabaladıklarını ifade ederek, “Spor kardeşlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtaran, bunları geleceğe hazırlayan, sağlıklı bir yaşama doğru yön veren bir araçtır. İlçemizdeki amatör spor kulüplerine destek oluyoruz. Belediye Meclisimiz nakdi yardımda bulundu, bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.
29 EKİM SPOR KOMPLEKSİNİ TAMAMLADIK
29 Ekim Spor Kompleksi’nin kendi dönemleri içerisinde tamamlandığını ifade eden Başkan Akay, 2003 yılında inşaatına başlanan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nun tamamlanmak üzere iken 10 yıl boyunca kaderine terk edildiğini belirterek, “Biz burayı içerisinde hayvanlar ile birlikte teslim aldık. Hayvan barınağı olarak kullanılıyordu. Böyle bir ihtiyaç varken, nüfusu 150 bine dayanmış, büyüyen Çerkezköy’de bu kadar eksiklik varken biz bunların hiçbirini görmezden gelmedik.  Kapalı Spor Salonu’nu modernize ettik, yanına açık basketbol sahası yaptık. Kapalı halı saha yaptık, masa tenisi alanları yaptık, en son kapalı güreş sahası yaptık. O da yetmedi hemen yanı başına şuanda 1000 seyirci kapasiteli, suni çimli ve ışıklandırılmalı bir futbol sahası yaptık. İnşallah tribünü de 2 bine çıkaracağız ve 29 Ekim Spor Kompleksi’nin gelişimini bu şekilde tamamlamış olacağız” açıklamasını yaptı.
AYIBINIZI BİZ KAPATTIK
2003 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Uz tarafından temeli atılan ve büyük oranda tamamlanan ancak 10 yıl boyunca oralara gözlerini kapatanların ayıbını kendilerinin kapattığını belirten Başkan Akay, “Biz bu ayıbı kapattık ve bugün Çerkezköy’ün çocuklarına, gençlerine armağan etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bunlar yetmedi Çerkezköy’ün çeşitli park alanlarında yaklaşık 100’e yakın yeni park alanını revize ettik, yeni park alanlarını Çerkezköy’e kazandırdık. ‘Bu kadar parkla, bahçe ile neden uğraşıyorsun?’ diyen arkadaşlara sesleniyorum. 
150 BİN KİŞİNİN TAMAMINA TESLİM ETTİK
Biz Çerkezköy’de yaşayan insanlarımızın alanlarını Çerkezköy’deki insanlara teslim ediyoruz. Birilerine peşkeş çekmiyoruz. Bu alanların tamamı karanlık alanlardı, harabe alanlardı, bu alanların tamamı 5-10 kişinin kullanımında olan alanlardı. Biz bunu Çerkezköy’ün tamamının, 150 bin kişinin tamamının çoluğuna, çocuğuna, ailesine teslim ettik. Yanlarına 20’e yakın basketbol sahası, 7 tane suni çimli spor park yaptık. Voleybol sahaları, tenis kortları ile binlerce metrekarede çocuklarımızın, gençlerimizin bu alanlarda spor yapmalarının önünü açtık” dedi.
3 YENİ MÜJDE VERDİ
Bu alanda yaptıklarının yetmediğini ve yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önümüzdeki yıl içerisinde Kızılpınar Mahallesi'ne bir tane futbol sahası, 1 tane kapalı spor salonu kazandıracaklarını, Tepe Emlak Konutları Bölgesi’ne yeri tamamlanmak üzere olan iki açık, iki kapalı tenis kortu yapılacağı müjdesini verdi.
BAKANLIK NEDEN TEKİRDAĞ’A YATIRIM YAPMIYOR?
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin bunları yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirten Başkan Akay, ama asıl bunları yapması gereken kurumun Spor Bakanlığı olduğuna dikkat çekerek, “Açılışa gelmeden Spor Bakanlığının 2017 yatırım programına baktım. Şimdi Bakanlığın 2017 yatırım programında olanları okuyorum.  Türkiye genelinde Spor Bakanlığı bu sene 72 tane Yüzme Havuzu yapmış. 329 tane futbol sahası yapmış. Biz futbol sahasının yerini teslim ettik, 3.5 senedir Yıldırım Beyazıt Mahallemizdeki Kapalı Spor Salonu’nun arkasındaki alana futbol sahası yapılacak. Yaptık, yapıyoruz, yaptık, yapıyoruz diyorlar var ama elde var sıfır. Kaymakamımız devreye girdi, inşallah yapılır. Yapımına başlamak üzere bir hareket var. Bakanlık 284 tane Spor Salonu yapmış, 30 tane atletizm pisti yapmış, 830 tane mahalle tipi futbol, basketbol, voleybol kompleksi yapmışlar. 
TEKİRDAĞ NİYE YOK?
Şimdi Bakanlığın yaptığı işler bunlar, çok güzel yapmışlar, Allah arttırsın. Şimdi bunlar yapılırken biz ne yaptık? Türkiye’de 72 tane yüzme havuzu yapıyor Bakanlık, Tekirdağ’da var mı? Yok, yapmaya niyet de yok. 329 tane futbol sahası yapılmış, 81 il, 1000’e yakın ilçe var.  Türkiye’nin en önemli illerinden bir tanesinde yaşıyoruz katma değer olarak, vergi bazında en önemli katkıyı veren illerden biriyiz 329 futbol sahası yapılıyor ama Tekirdağ’a bir tanesini kazandıramıyorsunuz.
AKIL ALACAK İŞ DEĞİL!
Konuşurken çok övünüyoruz. ‘Onu yaptınız Belediye, Büyükşehir belediyesi şunu yapmadı, şunu beceremedi, bunu yapmadı’ diye mikrofon elinizde iken atıyorsunuz, tutuyorsunuz ama Bakanlık Türkiye’de 329 tane futbol sahası yapacak, 72 tane yüzme havuzu yapacak, 800 küsür tane mahalle tipi spor kompleksi yapacak, siz ‘400 bin TL’ye Tekirdağ’daki stadın çimini Tekirdağ’a kazandırdık’ diye bununla övüneceksiniz. Bunun adı utançtır utanç. Nüfusu 1 milyona dayanmış Tekirdağ halkına, yatırımlar havada uçuşurken görmezden geleceksiniz ama 400 bin TL’lik çim döşenmiş bunun reklamını yapacaksınız. Akıl alacak iş değil. Bunu samimiyet ile paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.
TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?
Yüzme Havuzlarını, Kapalı Spor Salonlarını Büyükşehir Belediyesi’nin, spor komplekslerini ilçe belediyelerinin yaptığını belirten Başkan Akay, “Bugün siyaset yapan arkadaşlar, siyaset ile övünen arkadaşlar bunlar yapılırken neredesiniz? Bu yatırımlar Türkiye’de yapılırken Tekirdağ Milletvekillerim nerede ben merak ediyorum.
YAPILANA SAYGINIZ OLSUN
Bu konularda madem bir şey yapmıyorsunuz, yapılana saygınız olsun. Yapandan ‘Allah razı olsun’ deyin. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi burada yaşayan vatandaşların tamamının Başkanlığını, yöneticiliğini yapıyor. Ancak siz bu hizmetlere lütfedip bir teşekkür bile yapmıyorsunuz. Bana göre biraz önce anlattığım utanç bunlara yeter.
DESTEK VE OMUZ VERİLSİN
Çerkezköy’de 3.5 yıldır görev yapıyoruz. Çok sıkıntılı bütçeler ile devir aldığımız bütçeler ile yeni kurulan bir Büyükşehir Belediyesi ile yatırım yapmaya çabalıyoruz. Bu çabamıza destek verilsin, omuz verilsin istiyoruz. Destek verenden, omuz verenden Allah razı olsun, teşekkür etmeyi borç biliriz” açıklamışında yaptı.
AYŞE DOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Çorlu Suyu’nun kamulaştırmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini, üzerine düşeni yaptığını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Sayın Milletvekilimiz Ayşe Doğan devreye girdi, bu noktada DSİ’nin yatırım yapmasının önünü açtı. İnşallah önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Kendisine teşekkür ediyorum. Sene 2012’de sözü verildi, 2017’de zorlama ile harekete geçildi, buna da şükür. Bu noktada destek olanlara teşekkür ediyorum” dedi.
GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNÜ MÜ GÖRMÜYORSUNUZ?
Çerkezköy Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin bugüne kadar 200 milyonun üzerinde yatırım yaptığına işaret eden Başkan Akay, “Bunların hepsini görmezden gelerek ‘Çerkezköy’de eseriniz mi var?’ diyeceksiniz. Ya gözünüz kör ya da gözünüzün önünü görmüyorsunuz. AKP İl Başkanı kalkmış ‘Kızılpınar’a çivi mi çaktınız?’ diyor. Şimdi bu hizmetleri görmüyorlar mı hakikaten ya da vatandaştan, halktan bu kadar mı uzaklar, yaşadığınız şehri bu kadar görmüyor musunuz? Ben şaşırıyorum, bu şaşkınlığımı 1.5 yıl daha koruyacağım öyle görünüyor” diye konuştu.
NE SÖZ VERDİĞİMİZİ BİLİYORUZ
9-10 ay sonra yerel seçim atmosferine girileceğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “O zaman hep beraber derdimizi halkımıza anlatacağız. Bazı arkadaşların ‘Sokağa çıktık’ diye beyanatları var. Biz sokaktayız, vatandaşın yanındayız.  Buyurun gelin vatandaşa hep beraber anlatalım. 10 yıl boyunca görmezden geldiğiniz, ahıra döndürdüğünüz, kapattığınız, darmadağın ettiğiniz Çerkezköy’ün bugünkü halini gelin hep beraber karşılaştıralım. Yaptığımız işin ne olduğunu, bugün ne yaptığımızı, yarın ne yapacağımızı biliyoruz. Vatandaşın bu noktadaki taleplerini, istek ve ihtiyaçlarını da biliyoruz. Buna göre davranıyor, buna göre çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz.  3.5 yıl meydanlarda gezerken vatandaşlarımıza ne söz verdiğimizi de biliyoruz.
ALBAYRAK VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Şimdi bu sözlerden yola çıkarak verdiğimiz sözleri teker teker yerine getirmenin, getiriyor olmanın gurur ev mutluluğu ile sahaya herkesi bekliyoruz. Buyurun hep beraber Çerkezköy’ün, Kızılpınar’ın sokaklarını gezelim, beraber derdimizi anlatalım, talep ve ihtiyaçları dinleyelim” dedikten sonra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelinin atılmasında büyük emeği ve katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
ALLAH BİR DAHA ŞEHİT HABERİ DUYMAYI NASİP ETMESİN
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise yaptığı konuşmada, “Saray’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden şehidimizi memleketine uğurladık. Allah bir daha şehit haberlerini duymayı nasip etmesin. 3,5 yılda beraber çalıştığımız süre içinde Çerkezköy ve Tekirdağ için ne yapabiliriz hevesi içerisindeyiz. 3,5 yılda çok sık bir araya geliyoruz. Biz sadece ve sadece hizmet için koşturuyoruz. Bu hizmet içinde günlerimizi geçiriyoruz. Biz mehter marşlıyla gelip Çerkezköy belediyesine alacağız oraya şu partinin bayrağını dikeceğiz diyorlar. Arkadaş sen mehter marşıyla kalkıp uyanana kadar biz 2 gün önce Başkanımla saat 05.30’dan itibaren Çerkezköy için ne yaparız diye sokaklarda çalışma içerisindeyiz. Önce sen bizim hızımıza gel. Başkanımızla gezerken bile heyecanı gözlerinden okunuyordu. Bir kere daha Çerkezköy halkına yaptıkları doğru tercihten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ÇERKEZKÖY ÖNEMLİ BİR FIRSATI KAÇIRMIŞ
Geri kalan 521 günü de dolu dolu geçirmek zorundayız diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Albayrak, “Önümüzdeki hafta başkanlarımızla toplanacağız ve 2018 yılı yatırım programı ile 2019 yılı yatırım programını tartışacağız. Önümüzde ki günlerde de yeni yeni müjdelerle karşınıza çıkacağız. Çerkezköy önemli bir fırsatı kaçırmış. 10 yıl boyunca aynı yerel yönetim ve iktidarda aynı siyasi parti. Böyle bir hizmet anlayışı böyle bir hizmet fırsatı her zaman olmaz. Ama bu on yıl içinde 40 kilogram yağış yağdığı zaman metrekareye bu insanların iki kere sel felaketine mahsur kalması. Bugün biz kendi imkanlarımızla olsa 85 kilogram yağışla hiçbir sel baskınının olmaması bile Çerkezköy halkına verdiğimiz değeri ortaya koyuyor. Çerkezköy’ün içme suyu hattının tamamını yenileceğiz. Sanırım şu anda iller bankasında projesi hazırlanıyor ve bu hazırlanma içinde de gelir gelmez bizim hizmet süremizde başlamış olacak” dedi.
BİZDE METAL YORGUNLUĞU OLMAZ
Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak konuşmasının devamında  “En çok üzüldüğüm taraf 41 tane TESKİ’nin projesi var. Her şeye rağmen bu kadar yatırım yapıyorsunuz bir kere de Allah razı olsun deyin” siteminde bulunduktan sonra konuşmasını şöyle tamamladı: “Ben rakiplerimden bir şey istemiyorum. Bana halkımızın vatandaşımızın Allah razı olsun demesi yeter. Bize en büyük gücü onlar veriyor. Hükümetin yaptığı yatırımlardan gurur duyuyorsak sizde bizim yaptığımız yatırımlar için teşekkür edip gurur duyun. Bu yaptığımız yüzme havuzunu CHP’li çocuklar kullanmayacak, 146 bin 500 Çerkezköylü kullanacak. Hizmetin siyaseti olmaz. Ama iki gün önce Süleymanpaşa da 112 acil istasyonu açıldı. Baktım gazete haberine sayın valimizden başlayarak tüm bürokratlar orada. Ak Partinin tüm kadrosu orada. Olmayan bir kişi var oda Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı. Neden çağırmıyorsunuz diye sorduğumuzda da unutmuşuz dediler. Tamam biz sizi unutmayacağız. Her açtığım yatırımda özellikle Ak Partili Milletvekilleri ile Ak Parti İl Başkanına bizzat ben kendim telefon açıyorum. Ama onlar başka şeylerle meşguller. Mehter Marşı ile Çerkezköy Belediyesi’ni alacaklar. Alamazsınız çünkü biz İzmir Marşı ile gidiyoruz. Daha hızlıyız sizden. Sosyal demokrat belediye başkanları isterse 80 yaşına gelsin ister 25 yaşında olsun metal yorgunluğu olmaz. Biz heyecanı hareketi vatandaşa hizmet etmenin verdiği coşkuyu ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerinden alıyoruz.”
TEMELİ ATILDI
Yapılan konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli atıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.