2 bin 398 kişi daha Çanakkale’yi gezdi

Çerkezköy Belediyesi’nin ‘Çerkezköy Tarihi İle Buluşuyor’ sloganı ile bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Çanakkale Şehitliği gezileri tamamlandı. 31 Mart Cumartesi günü başlayan Çanakkale Şehitliği gezilerine toplam 2 bin 398 kişi katıldı

2 bin 398 kişi daha Çanakkale’yi gezdi
14 Mayıs 2018 Pazartesi 19:44

ÇERKEZKÖY TARİHİ İLE BU YIL DA BULUŞTU
Çerkezköy Tarihiyle Buluşuyor sloganı ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Çanakkale Şehitliği gezilerine toplam 2 bin 398 kişinin katıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkan Vahap Akay, “Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi ve bu aziz vatan topraklarını nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için bu yıl 4.’sünü düzenlediğimiz Çanakkale Şehitliği Gezilerimiz tamamlandı. 31 Mart Cumartesi günü başlayan ve 13 Mayıs Pazar günü sona eren gezilerimize toplam 2 bin 398 vatandaşımız katıldı” dedi.

YOĞUN TALEP ÜZERİNE 4 GÜNE ÇIKTI
31 Mart Cumartesi günü başlayan Çanakkale Şehitliği gezilerinin 13 Mayıs Pazar günü sona erdiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlk etapta Cumartesi ve Pazar günleri ile başlayan gezilerimiz vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda daha sonra haftanın 4 günü, 3 otobüsümüz ile devam etti. Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olarak devam eden gezilerimize toplam 2 bin 398 Çerkezköylü hemşerimiz katılırken; gezilerimize katılan hemşerilerimiz bir milletin yokluk, sefalet, imkansızlıklar içinde varoluş mücadelesi verdiği tarihi Gelibolu Yarımadası’nı görme, gezme ve eşsiz kahramanlıkların yaşandığı topraklarda aziz şehitlerimizin ruhuna dua etme imkanı buldular” diye konuştu.

REHBER EŞLİĞİNDE TARİHİ YARIMADA GEZİLDİ
Haftanın 4 günü düzenlenen Çanakkale Şehitliği gezilerinin sabah saat 06.00’da Belediye hizmet binası önünden başladığını, geziye katılan vatandaşlarımıza kumanya dağıtıldığını ve kafilenin saat 10.00 sularında Eceabat’a ulaşarak rehber eşliğinde tarihi yarımada gezisinin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Akay, “Bir ulusun varoluş, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin verildiği, yedi düvelin bir araya gelip de geçemediği, her karışının kanla, gözyaşı ile sulandığı Çanakkale Şehitliği gezildikten sonra geziye katılan otobüslerin saat 17.00 sularında tekrar Çerkezköy’e dönmek üzere hareket etti” dedi.

İSTANBUL VE EDİRNE GEZİLERİMİZ BAŞLIYOR
Çerkezköy Belediyesi’nin kültür gezileri kapsamında düzenlediği ücretsiz Çanakkale Şehitliği gezilerine her yıl Çerkezköy halkının büyük ilgi gösterdiğini ve binlerce Çerkezköylünün ulusal bağımsızlık mücadelesinin temel taşlarından biri olan ve her karışı şehit kanları ile sulanmış aziz vatan topraklarını gördüğünü, Mehmetçiğin düşmana nasıl ‘Çanakkale Geçilmez’ dediğine yerinde şahit olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çanakkale Şehitliği gezilerimize katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Kültür Gezilerimiz Çanakkale Şehitliği’nin ardından Ramazan ayı boyunca İstanbul ve Edirne gezileri ile devam edecek. Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan Ramazan Kültür Gezilerine Çerkezköylü hemşerilerim katılabilirler” açıklamasında bulundu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.