Belediye'nin Çanakkale gezileri devam ediyor

‘Çerkezköy Tarihiyle Buluşuyor’ sloganı ile bu yıl 4.’sü düzenlenen Çanakkale Şehitliği Gezilerimiz ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi ve bu aziz vatan topraklarını nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için Çanakkale şehitliği Gezilerimizi düzenlemeye devam ediyoruz” dedi.

Belediye'nin Çanakkale gezileri devam ediyor
30 Nisan 2018 Pazartesi 12:31

HAFTANIN DÖRT GÜNÜ ÜCRETSİZ ÇANAKKALE GEZİSİ
31 Mart Cumartesi günü başlayan Çanakkale Şehitliği Gezilerinin devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlk etapta Cumartesi ve Pazar günleri ile başlayan gezilerimiz vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda şuanda haftanın 4 günü, 3 otobüsümüz ile devam ediyor. Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olarak devam eden gezilerimize şuana kadar 1576 vatandaşımız katılırken, 13 Mayıs Pazar günü sona erecek gezilerimiz sonunda toplam 2 bin 357 vatandaşımızı bu yıl da Çanakkale Şehitliği’ne götürmüş olacağız” ifadelerini kullandı.
REHBER EŞLİĞİNDE TARİHİ YARIMADA GEZİLİYOR
Haftanın 4 günü düzenlenen Çanakkale Şehitliği Gezilerinin sabah saat 06.00’da Belediye Hizmet Binası önünden başladığını, geziye katılan vatandaşlara kumanya dağıtıldığını ve kafilenin saat 10.00 sularında Eceabat’a ulaşarak, tarihi yarımada gezisine rehber eşliğinde başladığını belirten Başkan Akay, “Bir ulusun varoluş, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin verildiği, yedi düvelin bir araya gelip te geçemediği, her karışının kanla, gözyaşı ile sulandığı Çanakkale Şehitliği gezildikten sonra kafilemiz saat 17.00 sularında tekrar Çerkezköy’e dönmek üzere hareket ediyor” dedi.
HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM
Çerkezköy Belediyesi’nin Kültür Gezileri kapsamında düzenlediği ücretsiz Çanakkale Şehitliği Gezilerine her yıl Çerkezköy halkının büyük ilgi gösterdiğini ve binlerce Çerkezköylünün ulusal bağımsızlık mücadelesinin temel taşlarından biri olan ve her karışı şehit kanları ile sulanmış aziz vatan topraklarını gördüğünü, Mehmetçiğin düşmana nasıl ‘Çanakkale geçilmez’ dediğine yerinde şahit olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çanakkale Şehitliği gezilerimize katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Kültür Gezilerimiz Çanakkale Şehitliği’nin ardından Ramazan ayı boyunca İstanbul ve Edirne gezileri ile devam edecek” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.